Η ζωή μιας σπουδαίας φωτογράφου

01/07/2012 - 05:56
Προβολή ταινίας οργανώνει, στις 7:30 το απόγευμα της Δευτέρας 31 Ιανουαρίου, η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης. Η ταινία «Το Πορτραίτο: Η Αλλόκοτη Ματιά της Νταϊάν Άρμπους» είναι η δεύτερη κατά σειρά φετινή εκδήλωση που διοργανώνει στο χώρο του το σωματείο.
Προβολή ταινίας οργανώνει, στις 7:30 το απόγευμα της Δευτέρας 31 Ιανουαρίου, η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης. Η ταινία «Το Πορτραίτο: Η Αλλόκοτη Ματιά της Νταϊάν Άρμπους» είναι η δεύτερη κατά σειρά φετινή εκδήλωση που διοργανώνει στο χώρο του το σωματείο και ακολουθεί τη ζωή και την πορεία μιας από τις σημαντικότερες φωτογράφους του 20ού αιώνα.

Η Νταϊάν Άρμπους είναι, άλλωστε, μια ιδιαίτερη περίπτωση στην εξέλιξη της φωτογραφικής τέχνης. Το 1958, ζει μια απλή και ήρεμη ζωή στη Νέα Υόρκη, με το σύζυγό της Άλαν Άρμπους, καταξιωμένο εμπορικό φωτογράφο μόδας και διαφήμισης, και τα δυο τους παιδιά. Όταν γνωρίζει τον Λάιονελ, το νέο ένοικο του επάνω διαμερίσματος που θα την εισαγάγει σε έναν ολόκληρο κόσμο από «φρικιά», θα νιώσει τόσο συνεπαρμένη, ώστε θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τη φωτογραφική της κάμερα.
Εκτός από τη ριζοσπαστική δουλειά της, με την οποία ύμνησε ανθρώπους που η «κανονική» κοινωνία είχε εξοστρακίσει ως δημιουργήματα της φύσης (νάνους, γίγαντες, τραβεστί, παραμορφωμένους), μεγάλο ενδιαφέρον στη ζωή της αποτελεί και η απόφασή της να αφήσει τη στρωτή οικογενειακή ζωή που είχε με το σύζυγό της, για να αναζητήσει τα αλλόκοτα φωτογραφικά θέματά της.
Αναζητώντας τα αίτια της απόφασης αυτής, η ταινία είναι μια απόπειρα να κατανοηθούν οι ψυχικές αλλαγές που έκαναν μια συνηθισμένη σύζυγο και μητέρα να μεταμορφωθεί σε μια από τις σημαντικότερες καλλιτέχνιδες του περασμένου αιώνα. Χάριν του ψυχολογικού αυτού πορτραίτου, επιχειρήθηκε μια λιγότερο αυστηρή ιστορικά προσέγγιση, με φανταστικά πολλές φορές στοιχεία.
Την επιμέλεια της παρουσίασης έχει ο Δημήτρης Μποσταντάς.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey