Φοιτητικές Εκλογές 2009!

01/07/2012 - 05:56
Την Τετάρτη 13 Μαΐου διεξήχθησαν και ολοκληρώθηκαν μέσα σε ήπιο κλίμα, στην έδρα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οι φοιτητικές εκλογές των ΑΕΙ και ΤΕΙ!
Την Τετάρτη 13 Μαΐου διεξήχθησαν και ολοκληρώθηκαν μέσα σε ήπιο κλίμα, σε όλη την Ελλάδα και βεβαίως στο νησί μας, στην έδρα του Πανεπιστημίου Αιγαίου που φιλοξενείται στην πόλη μας, τόσο στο λόφο του Ξενία, όσο και στο κτήριο Παπαρίσβα, οι φοιτητικές εκλογές των ΑΕΙ και ΤΕΙ! Η παράταξη ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ. φαίνεται να παραμένει πρώτη στα περισσότερα ΑΕΙ - ΤΕΙ για 24η συνεχή χρονιά, πρώτη και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στα 13 από τα 15 τμήματα, εκ των οποίων στα εννιά πήρε την αυτοδυναμία, ενώ από αυξημένες έδρες χαρακτηρίστηκαν και τα αποτελέσματα για την ΠΑΣΠ.

Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν και στη Μυτιλήνη, αφού η ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ. εξασφάλισε αυτοδυναμία σε δύο από τα τμήματα των Σχολών της Μυτιλήνης, ενώ κέρδισε την πρωτιά σε πέντε από τα έξι τμήματα. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τι ισχύει για καθένα από τα έξι τμήματα που στεγάζονται στην πόλη της Μυτιλήνης...
Ο μέσος όρος των αποτελεσμάτων για την κάθε παράταξη στο νησί μας έχουν ως εξής: για τη ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ. 44%, ενώ για την ΠΑΣΠ 26%, η Π.Κ.Σ. τρίτη δύναμη, με 11,8% και η ΕΑΑΚ 9,6%, η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 6,1% και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 1,2%!
Πιο αναλυτικά, στο τμήμα της Π.Τ.Ε. η ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ. πήρε 109 ψήφους, ενώ η ΠΑΣΠ 106, κάτι που κράτησε σε αγωνία τους φοιτητές μέχρι και την τελευταία στιγμή, τρίτη για πρώτη φορά η ΕΑΑΚ με 38 ψήφους, ακολουθώντας η Π.Κ.Σ. πήρε 33 ψήφους, ενώ η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 10.
Στην Ανθρωπολογία η ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ. διατηρεί την πρωτιά με 72 ψηφοδέλτια υπέρ της, ακολουθεί η ΕΑΑΚ με 37, ΠΑΣΠ με 32, Π.Κ.Σ. με 16 και η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ με 8.
Συνεχίζουμε με την Κοινωνιολογία, όπου και εξασφάλισε αυτοδυναμία η ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ. με 114 ψήφους, αφήνοντας πίσω την ΠΑΣΠ, η οποία έλαβε 38, η Π.Κ.Σ. 28, η ΕΑΑΚ 25, η ΦΡΑΠΕ 15 και η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3. Στο Τμήμα της Γεωγραφίας, η πρωτιά στα χέρια της ΠΑΣΠ, με 78 ψήφους, ακολουθώντας η ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ. με επτά ψήφους λιγότερες και η Π.Κ.Σ. με 24.Στο Τμήμα Περιβάλλοντος η ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ. συγκέντρωσε 50 ψήφους, ενώ τη δεύτερη θέση μοιράζονται η ΠΑΣΠ με την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ με 29 ψήφους η καθεμία παράταξη και ακολούθησε η Π.Κ.Σ. με 23.
Τέλος, άλλη μια αυτοδυναμία για τη ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ. στο Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας, με 97 ψήφους για την υπερισχύουσα παράταξη, 38 για την ΠΑΣΠ, 26 για την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και 17 για την Π.Κ.Σ..
Τα μέλη της παράταξης της ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ., αλλά και οι φίλοι και υποστηρικτές, πανηγύρισαν για τη νίκη και τα ποσοστά που συγκεντρώθηκαν υπέρ της παράταξης, με συνθήματα, τραγούδια, καπνογόνα τόσο στο χώρο του Πανεπιστημίου, τις πρώτες στιγμές αμέσως μετά την καταμέτρηση των αποτελεσμάτων, όσο και στην πλατεία Σαπφούς όπως συνηθίζεται, αργότερα, χωρίς βεβαίως να συμβούν έκτροπα!


 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey