Για τη ζωή και το έργο του Ελύτη

01/07/2012 - 05:56
Με τη συμμετοχή πολλών Πλωμαριτών, παρουσιάστηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης το αφιέρωμα στο νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, που διοργάνωσαν στη Λέσχη Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος» μαθητές του Γενικού Λυκείου του οικισμού.
Με επιτυχία το αφιέρωμα των μαθητών τού ΓΕΛ Πλωμαρίου, στη Λέσχη «Βενιαμίν ο Λέσβιος»

Με τη συμμετοχή πολλών Πλωμαριτών, παρουσιάστηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης το αφιέρωμα στο νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, που διοργάνωσαν στη Λέσχη Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος» μαθητές του Γενικού Λυκείου του οικισμού.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Λέσχης, Ξενοφών Μαυραγάνης, που τόνισε την ιδιαίτερη χαρά του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου για την πρώτη αυτή συνεργασία του με την εκπαιδευτική κοινότητα κι εξέφρασε την ελπίδα διεύρυνσής της, προσκαλώντας καθηγητές και μαθητές να μετέχουν στις διάφορες εκδηλώσεις που οργανώνονται.
Παίρνοντας το λόγο κι απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους, ο διευθυντής του Λυκείου, Γρηγόρης Καλδέλης, ευχαρίστησε τόσο την ομάδα μαθητών και καθηγητών που δούλεψαν για το αφιέρωμα, όσο και το διοικητικό συμβούλιο της Λέσχης, επισημαίνοντας πως, με εξαίρεση τη βιντεοσκοπημένη βράβευση του Ελύτη στη Στοκχόλμη και την απαγγελία του ποιήματος «Μονόγραμμα» από την ηθοποιό Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, όλο το πρόγραμμα βασίστηκε σε πρωτότυπες παραγωγές της ομάδας μαθητών.

Η δουλειά των μαθητών

Στη συνέχεια και κατά την προβολή διαφόρων πτυχών της ζωής και της ποίησης του Ελύτη, οι μαθήτριες Μυρσίνη Βιτσάκα, Χριστίνα Μούκα, Μυρτώ Γιαμουγιάννη, Γιασεμή Καμπάνη, Μαρία Αράπογλου, Ειρήνη Μαμάκου, Ευαγγελία Χρυσάφη, Μαρία Ψαραδέλη, Σταυρούλα Βούρου, Βασιλική Ασπρολούπου και Ειρήνη Μνωλιού, καθώς και ο μαθητής Χρήστος Μουτζούρης, διάβασαν κείμενα που αναφέρονταν στη βιογραφία και τα γενικά χαρακτηριστικά της ποίησης του Ελύτη, καθώς και αποσπάσματα από τα έργα «Την γλώσσαν μου έδωσαν ελληνική», «Άξιον εστί» κ.ά.. Τα παιδιά τραγούδησαν επίσης μελοποιημένα ποιήματα του Ελύτη, όπως «Το Δελφινοκόριτσο», «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», «Το τρελοβάπορο» και «Τα τζιτζίκια», και κατάφεραν να αποσπάσουν πολλά χειροκροτήματα από το κοινό.
Στο τέλος της εκδήλωσης, το διοικητικό συμβούλιο της Λέσχης Πλωμαρίου δώρισε στους μαθητές και τους καθηγητές που είχαν την επιμέλεια του αφιερώματος (Γεωργία Φράγκου, Γεώργιο Σπανό, Αντώνιο Κωνσταντακέλη, Ηλέκτρα Γάτου και Χριστίνα Γκόγκου), από δυο βιβλία, με την ευχή να έχουν την ίδια επιτυχία και σε σχετικό αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey