Πρώτο βραβείο για το «Μύθο των Αργοναυτών»

01/07/2012 - 05:56
«Ο μύθος των Αργοναυτών» στην εποχή της Πληροφορικής έδωσε το πρώτο βραβείο στους μαθητές της Στ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Μάθηση και Τεχνολογία - Σχεδιάζω και Δημιουργώ».
Ιστορία κόμικς από τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας σε πανελλήνιο διαγωνισμό

«Ο μύθος των Αργοναυτών» στην εποχή της Πληροφορικής έδωσε το πρώτο βραβείο στους μαθητές της Στ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας. Στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Μάθηση και Τεχνολογία - Σχεδιάζω και Δημιουργώ», που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Λαμπράκη και το Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά, οι μαθητές της περσινής έκτης τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, τον καθηγητή Πληροφορικής Γιάννη Γιακουμή και τη δασκάλα τους Έλενα Αντωνιάδου, ενεργοποιήθηκαν στη δόμηση ενός εκπαιδευτικού κόμικ με θέμα που αντλήθηκε από την τοπική Ιστορία.

Η άφιξη των Αργοναυτών στη Λήμνο, η επινόηση του Πένταθλου και άλλα σημαντικά ιστορικά στοιχεία, παρουσιάζονται «χρησιμοποιώντας τη Web 2.0 υπηρεσία δημιουργίας βίντεο κινούμενου (animated) κόμικ, Go Animate for schools. Πρόκειται για καινοτόμο πρόταση προσέγγισης της διδακτέας ύλης στο πλαίσιο της ανανέωσης και ενίσχυσης των διδακτικών πρακτικών και της ενσωμάτωσης των νέων προγραμμάτων στη διδασκαλία.».
Πρόκειται για μια πρωτοποριακή προσπάθεια, που οι μαθητές του Σχολείου από τη Μύρινα αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή, βάζοντας τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους συνδυάζοντάς τες με τη γνώση των υπολογιστών και παρουσίασαν τη δική τους διαδικτυακή πρόταση. «Προσπαθήσαμε για το καλύτερο και τα παιδιά αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και εργάστηκαν πολλές ώρες ώστε να έχουμε στα χέρια μας αυτό το σημαντικό για μας έργο. Εμπνευστήκαμε από την ιστορία του νησιού μας και το μύθο των Αργοναυτών και καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα βίντεο με ψηφιακά κόμικ.
Ο καθηγητής Πληροφορικής Γιάννης Γιακουμής, που ήταν αποσπασμένος για την περσινή χρονιά στη Λήμνο, προέτρεψε τους μαθητές να δημιουργήσουν κάτι πρωτότυπο και το εγχείρημά τους επιβραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο. Μόνα τους τα παιδιά σκηνοθέτησαν το θέμα και το αφηγήθηκαν σε μορφή κόμικ. Στη συνέχεια με τη χρήση εφαρμογών πλοήγησης στο διαδίκτυο, συνέλεξαν και επεξεργάστηκαν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Ακολούθως, έγινε η μεταφορά του σεναρίου από το χαρτί στον υπολογιστή, με χρήση ενός Web 2.0 εργαλείου του διαδικτύου για τη δημιουργία ψηφιακού κόμικ.
Η πρωτοτυπία στην παρουσία είχε να κάνει και με τον τρόπο που επέλεξαν να δώσουν τις φωνές τους στους ήρωες της ιστορίας, χρησιμοποιώντας ένα δωρεάν λογισμικό επεξεργασίας ήχου. Το 10λεπτο βίντεο με τίτλο «Ο Μύθος των Αργοναυτών» βρίσκεται στη ηλεκτρονική σχολική σελίδα http://vod.sch.gr/, ενώ το βραβείο για τον καθηγητή της Πληροφορικής Γιάννη Γιακουμή, που ήταν και υπεύθυνος της όλης προσπάθειας, ήταν ένα πλήρες σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών για την εφαρμογή ψηφιακών κόμικ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey