Μυτιληνιός «Ιππότης της Τάξεως των Γραμμάτων»

01/07/2012 - 05:56
Με το Παράσημο του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα τίμησε την περασμένη Πέμπτη η Γαλλική Κυβέρνηση τον τέως πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κώστα Μουτζούρη.
Με το Παράσημο του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα τίμησε την περασμένη Πέμπτη η Γαλλική Κυβέρνηση τον τέως πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κώστα Μουτζούρη. Πρόκειται για μια από τις τρεις μεγαλύτερου κύρους γαλλικές διακρίσεις, μαζί με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής και του Εθνικού Τάγματος Αξίας, που δόθηκε στον τέως πρύτανη για την προσφορά του στο χώρο της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην οικία του Γάλλου πρέσβη. Ο ίδιος ο κ. Μουτζούρης, αφού έλαβε το Παράσημο του «Ιππότη της Τάξεως των Γραμμάτων», ευχαρίστησε τη Γαλλική Πρεσβεία και τους παρευρισκομένους με έναν πρωτότυπο και ενδιαφέροντα λόγο, στον οποίο έκανε χρήση 18 «γαλλισμών» (φράσεων δανεικών από τη γαλλική προς την ελληνική γλώσσα), που είχε αντλήσει από το «Λεξικό Μπαμπινιώτη».
«Την τιμή που μου επιδαψιλεύτηκε από τη Γαλλική Κυβέρνηση, την αποδίδω αφενός στη συμβολή μου στην ελληνογαλλική πανεπιστημιακή συνεργασία, στην οποία περιλαμβάνεται και η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του ΕΜΠ και της φημισμένης École Nationale des Ponts et Chaussées, για χορήγηση double diplôme (διπλού διπλώματος) από τα δύο τμήματα και αφετέρου, στους μακρούς δεσμούς μου με γαλλικά πανεπιστήμια, οι οποίοι αναπτύχθηκαν από την εποχή της εκπονήσεως της διδακτορικής διατριβής μου στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας. Θεωρώ ότι ταυτοχρόνως επιβραβεύτηκε και όλη η δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας», δήλωσε ο κ. Μουτζούρης μιλώντας στο «Ε».

Τιμητικές παρουσίες
Παρόντες εκτός άλλων στην απονομή ήταν οι πρέσβεις της Ρωσίας, της Ισπανίας, της Ινδίας και του Ισραήλ, οι πρώην υπουργοί Κωστής Χατζηδάκης και Απόστολος Κράτσας, ο γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ., Λεωνίδας Κουρής, ο βουλευτής Χίου Κωνσταντίνος Μουσουρούλης, ο τέως γενικός γραμματέας Αιγαίου Δημήτρης Καπετανάς, ο πρόεδρος Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο πρόεδρος της ΟΛΣΑ, Χριστόδουλος Τσακιρέλλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καλλονιατών, Χρήστος Τραγέλλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσοτοπιτών, Νεκτάριος Βακάλης, ο τέως διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΗ Τάκης Αθανασόπουλος, πολλά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας κ.ά..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey