Αφιερωμένη στους αποδήμους του Πλωμαρίου

01/07/2012 - 05:56
Με πολύ μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η προσκυνηματική επίσκεψη, που για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο στην Παναγιά την Κρυφτή ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλωμαρίου «Το Πόλιον» σε συνεργασία με το δημοτικό διαμέρισμα Παλαιοχωρίου.
Με πολύ μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η προσκυνηματική επίσκεψη, που για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο στην Παναγιά την Κρυφτή ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλωμαρίου «Το Πόλιον» σε συνεργασία με το δημοτικό διαμέρισμα Παλαιοχωρίου, αυτήν τη φορά αφιερωμένη στους απόδημους-ξενιτεμένους Πλωμαρίτες.

Η μετάβαση των προσκυνητών στο ξωκκλήσι έγινε με το πλωμαρίτικο καραβόσκαρο «Ασπασία», καθώς και με ιδιωτικά σκάφη, ενώ η προσέλευσή τους ήταν και φέτος πολύ μεγάλη, αφού ο κόσμος άρχισε να φτάνει από νωρίς, ερχόμενος όχι μόνο από τις γύρω περιοχές (Πλωμάρι, Παλαιοχώρι, Μπορό, Ακράσι, Πλαγιά, Τρύγονα), αλλά και από πιο μακρινές περιοχές της Λέσβου, όπως η Μυτιλήνη, η Καλλονή, η Γέρα κ.α..
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η ατμόσφαιρα στην Παναγιά την Κρυφτή ήταν μαγευτική και το «σκηνικό» θύμιζε κάτι από τα διηγήματα του Παπαδιαμάντη. Την κατανυκτική θεία λειτουργία, στην οποία ιερούργησε ο π. Παναγιώτης, ακολούθησε φαγητό με τοπικά εδέσματα και γλέντι με το μουσικό σχήμα της Γιώτας Μιχαλέλλη, στην παραλιακή ταβέρνα του Ψαρού της Μελίντας.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε στη Μελίντα μια έκθεση φωτογραφίας του Άλκη Ταλιαδούρου, μέλους της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης (ΦΕΜ), με θέμα τον οικισμό.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου, Μυρσίνη Βαρτή - Ματαράγκα, η αφιερωμένη στους αποδήμους-ξενιτεμένους του Πλωμαρίου και των χωριών της περιφέρειάς του φετινή εκδήλωση ήταν ένα οφειλόμενο χρέος για ό,τι έχουν προσφέρει στον τόπο. Η ίδια έδωσε επιπλέον την υπόσχεση του χρόνου να διοργανώσει ο Σύλλογος ένα αντάμωμα των απανταχού γης απόδημων Πλωμαριτών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey