Ξεκινούν από σήμερα εργασίες βελτίωσης και αποκατάστασης σε δρόμους της Μυτιλήνης και σε αγροτικούς δρόμους, με τέσσερις εργολαβίες που έχει αναθέσει ο δήμος Μυτιλήνης.
Ξεκινούν από σήμερα εργασίες βελτίωσης και αποκατάστασης σε δρόμους της Μυτιλήνης και σε αγροτικούς δρόμους, με τέσσερις εργολαβίες που έχει αναθέσει ο δήμος Μυτιλήνης. Πρόκειται, ουσιαστικά, για τέσσερα τμήματα έργου, συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ, που εκτελούνται με πόρους του δήμου, δεδομένου ότι δεν έχει ανοίξει ακόμη το ΕΣΠΑ για να τεθεί προς ένταξη.
Τα έργα ασφαλτόστρωσης ξεκινούν αυτή την περίοδο αμέσως μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν και όταν τα εργοστάσια ξεκινούν τη διάθεση ασφάλτου. Συνολικά, 24 κεντρικοί δρόμοι της Μυτιλήνης θ’ ασφαλτοστρωθούν ή θα τσιμεντοστρωθούν.
Αναλυτικά, ασφαλτοστρώσεις θα γίνουν στους εξής δρόμους: Θεοφίλου Χατζημιχαήλ (Ναός Αγ. Στεφάνου), Ναυμαχίας Έλλης (Μικρασιάτισσα Μάνα), Γερμανού Καραβαγγέλη (Λεσβώνακτος - 8ο Δημοτικό), Κιουταχείας (Αγριτέλλη - Γ. Καραβαγγέλη), Γ. Γεννηματά (Ακαδημία), Αγριτέλλη (Βρυσάρα - Κιουταχείας), Τσαμάκια (Άγαλμα Ελευθερίας - είσοδος πλαζ), Ηλία Βενέζη, Τζέημς Αριστάρχου, Ποταμώνος, Αγραφιώτη, Κεντέρη, Μυριβήλη, Σκρα, Οδ. Ελύτη, Λεσβώνακτος. Επίσης θα ασφαλτοστρωθεί και η οδός Υακίνθου στη Χρυσομαλλούσα.
Στο πρόγραμμα των ασφαλτοστρώσεων έχουν ενταχθεί και οι οδοί Βοστάνη (προς Νοσοκομείο), Κυδωνιών και η Μούρα. Την ευθύνη αποκατάστασης των δρόμων αυτών αναλαμβάνει η ΔΕΥΑΜ, καθώς έχουν εκτελεστεί έργα αποχέτευσης και εκκρεμεί το έργο της ύδρευσης.
Τσιμεντοστρώσεις θα γίνουν στα εξής σημεία: Μεσαίος Χάλικας, Κάτω Χάλικας (Θαλασέλλη - Ναός Αγ. Γεωργίου), Ακλειδιού, Καγιάνι - Αγ. Μαρίνα, Πληγώνι - Αγ. Μαρίνα, Βυζαντίου, Ξάνθης και Παγανή (προς Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών).
Επίσης θα γίνουν και νέες τσιμεντοστρώσεις σε χωματόδρομους στο βόρειο τμήμα της Μυτιλήνης. Συγκεκριμένα στις οδούς: Φρύξου (Λαγκάδα), Μίνωος (Λαγκάδα), πάροδος Μικράς Αγίας (5ο Δημοτικό Σχολείο), πάροδος Ν. Έλλης (Καλαμάρη, παραθαλάσσια), πάροδος Θεάτρου (Συνοικισμός), Αρ. Μενεξέ (Καλαμάρη).
Στο τέλος της εβδομάδας θα ξεκινήσει έργο αποκατάστασης του παράλληλου δρόμου του αεροδρομίου μέχρι την Κράτηγο, ενώ παράλληλα θα γίνει και έργο αποκατάστασης σε αγροτικούς δρόμους της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων.
«Το έργο αυτό θα μπορούσαμε να το είχαμε εντάξει στο ΕΣΠΑ, όμως το πρόγραμμα δεν έχει ακόμη ανοίξει και κρίνοντας ότι είναι απαραίτητο εν όψει του καλοκαιριού ν’ αποκατασταθούν οι δρόμοι από τις φθορές της χειμερινής περιόδου, το ξεκινάμε με πόρους του δήμου», δήλωσε στο «Ε» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παντελής Πατερέλλης.