Κατηγορίες για εκβιασμούς!

01/07/2012 - 05:56
Στην αντεπίθεση με σοβαρές κατηγορίες που μπορεί να προκαλέσουν την παρέμβαση εισαγγελέα, βγήκε χθες με συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου ο γιατρός Σωτήρης Γαβριήλ, ιδιοκτήτης οικοπέδου στο Καγιάνι, όπου γίνονται εργασίες ανέγερσης κατοικιών.
Στην αντεπίθεση με σοβαρές κατηγορίες που μπορεί να προκαλέσουν την παρέμβαση εισαγγελέα, βγήκε χθες με συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου ο γιατρός Σωτήρης Γαβριήλ, ιδιοκτήτης οικοπέδου στο Καγιάνι, όπου γίνονται εργασίες ανέγερσης κατοικιών, απαντώντας στις καταγγελίες που έχουν δει όλο το προηγούμενο διάστημα στο φως της δημοσιότητας από τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ταξιαρχών, Ηλία Κουνιαρέλλη. Ο κ. Γαβριήλ έκανε λόγο για εκβιασμούς από τον κ. Κουνιαρέλλη που έφθασε να ζητά… «ένα από τα τέσσερα σπίτια που χτίζονται για να το μετατρέψει σε γκαράζ αλλά και πέτρες για το οικόπεδό του»!

Το θέμα είχε συζητηθεί εκτός ημερησίας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν ο πρόεδρος του Καγιανιού έθεσε θέμα επικινδυνότητας λόγω των εργασιών στο βράχο της περιοχής, που μπορεί να απειλήσει τα σπίτια του χωριού. Επικαλέστηκε μάλιστα αυτοψία του γεωλόγου της νομαρχίας Δημήτρη Ακριώτη, ο οποίος σε τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο πράγματι είχε πει ότι υπάρχει κίνδυνος μετά τις εργασίες που έχουν γίνει στο βράχο να σημειωθούν κατολισθήσεις.
Όμως ο ιδιώτης στη συνέχεια έχει προχωρήσει σε ενέργειες για να στηρίξει τις ορύξεις στο βράχο, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Ακριώτη, και μάλιστα σήμερα επρόκειτο να γίνει και σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων στην Πολεοδομία για το θέμα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, πάντως, έλαβε απόφαση να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, όχι τόσο για το θέμα της επικινδυνότητας των εργασιών, όσο για 500 τετραγωνικά μέτρα του οικοπέδου τα οποία διεκδικεί και ο δήμος, ενώ ο ιδιώτης υποστηρίζει ότι τα είχε αγοράσει μαζί με το υπόλοιπο οικόπεδο. Για το θέμα δε της επικινδυνότητας, είχε καλέσει την Πολεοδομία να εξετάσει το έργο και να διαπιστώσει αν γίνονται νόμιμα οι εργασίες.
Σύμφωνα με τον ιδιώτη, αυτό έγινε και η Πολεοδομία έκρινε ότι όλα είναι νόμιμα. Τόνισε, μάλιστα, χθες στη συνέντευξη Τύπου ότι οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά. Ο κ. Γαβριήλ, μιλώντας χθες στα μέσα ενημέρωσης, είπε πως θα υποβάλει αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να παραστεί και να πει και τις δικές του απόψεις για το θέμα.

Ο δρόμος
Ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου αναφέρθηκε στη δικαστική διαμάχη που είχε ξεκινήσει επί προηγούμενης δημοτικής αρχής, όταν είχε ανοιχτεί αυθαίρετα - όπως λέει - μια δίοδος που οδηγούσε προς τη δεξαμενή του χωριού. Η απόφαση του δικαστηρίου φέρεται να δικαίωσε το δήμο, όμως ο ιδιώτης δε συνέχισε τη διεκδίκηση με έφεση, αφού όπως είπε οι δύο πλευρές τα βρήκαν εξωδίκως.
Ο ίδιος τώρα λέει ότι δεν ξέρει αν η συμφωνία που είχε γίνει μεταξύ των δύο πλευρών εξωδικαστικά συνεχίζει να ισχύει, ενώ τόνισε ότι αν δεν τη δέχεται το Δημοτικό Συμβούλιο, τότε θα συνεχίσει να διεκδικεί το δρόμο.
Όταν το 2006 άρχισε να συζητά το ενδεχόμενο να πουλήσει το οικόπεδο και το συζήτησε ανοιχτά - όπως είπε ο κ. Γαβριήλ - ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ταξιαρχών, που πήγε ως υποψήφιο αγοραστή τον επιχειρηματία Μαρκέλο Πετρόπουλο. «Στην αρχή συμφωνήσαμε στα 180.000 ευρώ, του έβαλε μάλιστα και μια προκαταβολή του ποσού αυτού στην τράπεζα. Στη συνέχεια, μετά από πολλές οχλήσεις μου, αφού δεν εμφανιζόταν να προχωρά η αγοραπωλησία, ο κ. Πετρόπουλος μου είπε να κατεβεί η τιμή στα 140.000 ευρώ και τέλος φθάσαμε να συζητάμε για 100.000 ευρώ. Εγώ είδα ότι η προσφορά αυτή ήταν ζημιογόνα για μένα και αποφάσισα να μην πουλήσω», είπε μεταξύ άλλων. Ο κ. Γαβριήλ είπε ακόμα πως δε βρίσκει κάτι το μεμπτό στις διαπραγματεύσεις που έγιναν με τον υποψήφιο αγοραστή, αφού συμβαίνουν αυτά στις αγοραπωλησίες και μπορεί οι δυο πλευρές να μην τα βρουν τελικά.


Από τη χθεσινή συνέντευξη τύπου

Εκβιασμοί
Όταν αποφάσισε να κρατήσει το οικόπεδο, προχώρησε και τις διαδικασίες για την ανέγερση των κατοικιών. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε ενέργειες προκειμένου να οικοδομήσει στο οικόπεδο που είχε αγοράσει ο κ. Γαβριήλ, όπως τόνισε χθες συνάντησε τη σθεναρή αντίδραση του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου. Στην αρχή έθετε αιτήματα στον ιδιώτη που αφορούσαν στο χωριό, όπως η δημιουργία μιας διόδου και η κατασκευή μιας δεξαμενής. «Δεχόμουν επίμονα τηλεφωνήματα από τον κ. Κουνιαρέλλη, μου τηλεφωνούσε συνέχεια για αυτά τα ζητήματα», είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, όμως, τα αιτήματα έγιναν προσωπικά. Σύμφωνα πάντα με τα όσα είπε ο κ. Γαβριήλ, ο κ. Κουνιαρέλλης του ζήτησε «το τέταρτο από τα σπίτια που κατασκευάζονται εκεί για να το κάνει γκαράζ, ενώ ζήτησε από τον κατασκευαστή του έργου να του μεταφέρει πέτρα στο οικόπεδό του.»
«Του απάντησα ότι οι απαιτήσεις του είναι ιδιωτικές και δεν πρόκειται να κάνω τίποτα απ’ αυτά και ας κάνει εκείνος ό,τι νομίζει», είπε.
Από εκεί και πέρα, όμως, άρχισαν να εμφανίζονται, όπως κατήγγειλε ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου, άλλα ζητήματα. «Άρχισαν τότε να δημιουργούνται ζητήματα επικινδυνότητας.» Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε πρόσφατο δημοσίευμα του «Ε» για κατολίσθηση ενός βράχου στην περιοχή. «Παραπλάνησε την εφημερίδα και υποστήριξε ότι ο βράχος έπεσε στο οικόπεδό μου, ενώ είχε πέσει σε άλλο οικόπεδο, που δεν είχε καμμιά σχέση με το δικό μου», είπε χαρακτηριστικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά για το δημοσίευμα αυτό, πράγματι το «Ε», με επόμενο δημοσίευμα, είχε κάνει διόρθωση καθώς το οικόπεδο όπου έπεσε ο βράχος ανήκε σε άλλο ιδιώτη και όχι στον κ. Γαβριήλ.
Ο γιατρός, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, συμπλήρωσε ότι «άρχισε επίμονα να με πιέζει να παραιτηθώ από τις εργασίες, αλλιώς έχει τη δύναμη να διακόψει το έργο. Του είπα ότι δεν πρόκειται να παραχωρήσω τίποτα.».
Ο κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στη συνέχεια σε αλλεπάλληλα δημοσιεύματα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και στο γεγονός ότι το θέμα τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς ο ίδιος να κληθεί για να πει τις θέσεις του, όπου αποφασίσθηκε να κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα και να γίνει έλεγχος από την Πολεοδομία.
«Η Πολεοδομία ήρθε και τα βρήκε όλα καλά. Οι εργασίες συνεχίζονται», είπε. Επανέλαβε μάλιστα ότι θα ζητήσει να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για όσα έχουν γίνει. Είπε επίσης ότι οι εργασίες γίνονταν κάτω από το άγρυπνο μάτι του προέδρου του Καγιανιού. «Οι άνθρωποι εργάζονταν έχοντας συνεχώς δίπλα τους τον κ. Κουνιαρέλλη να τους φωτογραφίζει και να τους εκνευρίζει με κατηγορίες. Δεν ξέρω τι άλλες ασχολίες έχει αυτός ο άνθρωπος από το να βρίσκεται 24 ώρες το 24ωρο στο οικόπεδό μου», σημείωσε.
Απαντώντας στο ερώτημα γιατί μέχρι τώρα δεχόταν να κάνει όλες αυτές τις συζητήσεις με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ταξιαρχών και μάλιστα να του προτείνει και αγοραστές, και γιατί δεν πήγε από την πρώτη στιγμή στον εισαγγελέα να καταγγείλει όσα ανέφερε χθες, είπε: «Είναι πρόεδρος του Καγιανιού, θεώρησα ότι ήμουν υποχρεωμένος να συζητώ μαζί του. Δεν τον κατηγορώ για όλα τα προηγούμενα και για τις διεκδικήσεις που αφορούσαν στο χωριό του. Τον κατηγορώ για τις απαιτήσεις που άρχισε να μου εμφανίζει από τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο και έδωσα εντολή στο δικηγόρο μου, στον κ. Νίκο Βλουτέλλη, να εξετάσει όλη αυτή την υπόθεση και να πάει στον εισαγγελέα.»
Ο κ. Γαβριήλ είπε, πάντως, ότι από τον περασμένο Ιούνιο είχε πουλήσει σε τεχνική εταιρεία το οικόπεδο. Όμως δεσμεύεται από τη σύμβαση αλλά έχει και ηθική υποχρέωση να υποστηρίξει το έργο. «Θα ήταν ανήθικο από μέρους μου να δώσω ένα οικόπεδο και με όλα αυτά που συμβαίνουν να μην μπορούν να το αξιοποιήσουν.»
Στη συνέντευξη Τύπου βρέθηκαν επίσης ο πολιτικός μηχανικός του έργου Κομνηνός Νίκος και ο εργολάβος χωματουργικών έργων Τσιριγιάννης Κομνηνός.

Η άποψη του Ηλία Κουνιαρέλλη
Πήγε στον εισαγγελέα




Ο ίδιος ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καγιανιού, Ηλίας Κουνιαρέλλης, με τον οποίο επικοινώνησε το «Ε», απέφυγε να κάνει δηλώσεις και επί του παρόντος περιορίστηκε να κάνει γνωστό ότι επισκέφθηκε αμέσως χθες τον εισαγγελέα μαζί με το δικηγόρο του, προκειμένου να τον ενημερώσει για ό,τι έχει συμβεί και αναλόγως να κινηθεί στην πορεία.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey