Η Νίκη Ελευθεριάδη στη Θεσσαλονίκη

01/07/2012 - 05:56
Η καινούργια δουλειά της Νίκης Ελευθεριάδη, με θεματική «Ένα καλοκαίρι», θα παρουσιάζεται από σήμερα 17 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για 25 έργα με λάδι σε μουσαμά και 10 έργα με λάδι σε κεραμική πλάκα, επηρεασμένα εκτός άλλων από τη γενέτειρά της, την Πέτρα της Λέσβου.
Η καινούργια δουλειά της Νίκης Ελευθεριάδη, με θεματική «Ένα καλοκαίρι», θα παρουσιάζεται από σήμερα 17 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου στην γκαλερί Atrion, στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για 25 έργα με λάδι σε μουσαμά και 10 έργα με λάδι σε κεραμική πλάκα, επηρεασμένα εκτός άλλων από τη γενέτειρά της, την Πέτρα της Λέσβου.

Η Νίκη Ελευθεριάδη, κόρη του ζωγράφου και συγγραφέα Τάκη Ελευθεριάδη, γεννήθηκε στην Πέτρα της Λέσβου, σπούδασε διακόσμηση εσωτερικού χώρου στην Αθήνα και πλαστικές τέχνες στο Πανεπιστήμιο Paris VIII. Έχοντας πραγματοποιήσει 40 ατομικές εκθέσεις και με συμμετοχές σε πολλές άλλες ομαδικές, έργα της βρίσκονται πλέον σε πολλά σημαντικά σημεία, όπως η Εθνική Πινακοθήκη, το Μουσείο Max Fourny στο Παρίσι, η Αγροτική Τράπεζα, η Alpha Bank, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, αλλά και η Πινακοθήκη του δήμου Μυτιλήνης, καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Όλα της τα έργα είναι επηρεασμένα από τη φύση του γενέθλιου τόπου της την Πέτρα της Λέσβου, το Πήλιο, αλλά και από χώρους της φαντασίας της.
Στη θεματική ενότητα, που θα παρουσιάζεται από εχθές και έως τις 6 Απριλίου στην γκαλερί Atrion της Θεσσαλονίκης, κυριαρχούν δέντρα όπως οι κουκουναριές και οι λεύκες, αλλά και αιθέριες γυναικείες φιγούρες που περιδιαβαίνουν τους αγρούς, σε διαφορετικά θέματα. Πρόκειται για ιστορίες αληθινές ή φανταστικές, που παρασέρνουν το θεατή σε ονειρικούς, φωτεινούς και ήσυχους κόσμους, κάνοντάς τον να θέλει να «μπει» και ο ίδιος στα τοπία που απεικονίζονται.
 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey