Με τη λογική των αριθμών και με την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτει, ο πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Λέσβου, Παναγιώτης Τατάκης, κατεβαίνει για πρώτη φορά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Παντελή Πατερέλλη.
Με τη λογική των αριθμών που του επιτρέπει να λύνει προβλήματα με πρακτικό τρόπο και με την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτει, ο πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Λέσβου, Παναγιώτης Τατάκης, κατεβαίνει για πρώτη φορά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Λέσβος, δημιουργική πορεία» του Παντελή Πατερέλλη. Όπως τονίζει ο ίδιος, γνωρίζοντας τα προβλήματα επαγγελματιών, πολιτών, εργαζομένων από όλη τη Λέσβο, θέλησε και εκείνος να συμβάλει με τις γνώσεις και την εμπειρία του για την επίλυσή τους. Τονίζει ότι τα χρέη των δήμων θα είναι το δυσκολότερο πρόβλημα που θα βρει μπροστά του ο νέος δήμαρχος Λέσβου, ενώ υπογραμμίζει με έμφαση ότι οι εκλογές αυτές δεν πρέπει να έχουν πολιτικό χαρακτήρα.
Τι σας έκανε να είστε υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές;
«Ευχαριστώ που μου κάνετε την ερώτηση αυτή, είναι η ερώτηση που δέχομαι από τους περισσότερους συμπολίτες μας. Μέχρι σήμερα, παρ’ ότι είμαι ευαίσθητος και ανήσυχος άνθρωπος, δεν είχα καμμία ανάμειξη με αυτό που λέμε πολιτική, ίσως γιατί δε μου αρέσουν οι αντιπαλότητες αλλά πάντοτε αναζητώ τα περιθώρια συνεργασίας με τους γύρω μου. Από την άλλη, όμως, ζώντας ενεργά στην κοινωνία του νησιού, είχα πάντα τη δυνατότητα να ζω τα προβλήματα των επαγγελματιών, των εργαζομένων και γενικά των πολιτών, προσπαθώντας να τα επιλύσω γρήγορα και με πρακτικό τρόπο, μαζεύοντας ταυτόχρονα εμπειρίες. Όλα αυτά με έκαναν να σκεφτώ ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την καλυτέρευση της ζωής όλων των συμπολιτών μας. Ήταν τελικά αυτό που μέτρησε περισσότερο στην αποδοχή της τιμητικής πρότασης του Παντελή Πατερέλλη για τη συμμέτοχη μου στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “Λέσβος, δημιουργική πορεία”.»
Χρειάζονται νέα πρόσωπα στην πολιτική;
«Η παρουσία νέων προσώπων στην πολιτική είναι απαραίτητη, μόνο μέσα από τα πρόσωπα αυτά δύναται να παρουσιαστεί μια καινούργια και ελπιδοφόρα προοπτική για τη χώρα γενικότερα και για το δήμο μας ειδικότερα. Άλλωστε, χρειαζόμαστε νέες ιδέες, περισσότερη ενέργεια και μεγαλύτερη όρεξη για δουλειά, απαλλαγμένοι από παλιές αντιλήψεις που εμποδίζουν την πρόοδο και ανάπτυξη.»
Ζητήματα που απασχολούν
Έρχεστε καθημερινά σε επαφή, μέσω της δουλειάς σας, με τον επιχειρηματικό κόσμο της Λέσβου. Ποια είναι τα κυριότερα ζητήματα που τους απασχολούν;
«Από το 1983 που ξεκίνησα την επαγγελματική μου καριέρα, έρχομαι σε καθημερινή επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού μας. Η επαφή αυτή έχει ως στόχο την επίλυση των προβλημάτων τους και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητάς τους. Σήμερα ο επιχειρηματικός κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια οικονομική κρίση, η οποία αναπόφευκτα συνοδεύεται από πτώση τζίρου, ανεργία και χαμηλή χρηματοδότηση από τις τράπεζες. Ζώντας, όμως, μέσα στον κλάδο των επιχειρηματιών επί τόσα χρόνια, καθότι είμαι αναπόσπαστο κομμάτι τους, πιστεύω ότι με συνετές κινήσεις, σωστή καθοδήγηση και περισσότερη ενεργητικότητα θα μπορέσουν να ξεπεράσουν και αυτές τις δύσκολες καταστάσεις.»
Τα χρέη των δήμων θα είναι ένα «αγκάθι» για το νέο ενιαίο δήμο της Λέσβου;
«Είναι, πιστεύω, από τα σημαντικότερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή. Το πρόγραμμα, όμως, και οι στόχοι που έχει θέσει ο συνδυασμός μας, είναι σε σωστή κατεύθυνση για την επίλυση και αυτού του προβλήματος. Άλλωστε, από τώρα έχει συγκροτηθεί αρμόδια επιτροπή, η οποία επεξεργάζεται και θα παραδώσει στον αυριανό δήμαρχο Παντελή Πατερέλλη όλες τις προτάσεις που θα υπάρχουν για την επίλυση του προβλήματος αυτού. Σε αυτό το επίπεδο συμβάλλω και εγώ με όλες τις γνώσεις και τις εμπειρίες που διαθέτω.»
Οικονομική κατάσταση
Πιστεύετε ότι η οικονομική κατάσταση και το μνημόνιο θα επηρεάσει και τη στάση των πολιτών στις εκλογές;
«Πιστεύω ότι η επικρατούσα οικονομική κατάσταση επηρεάζει όλους μας. Οι πολίτες, όμως, της Λέσβου ξέρουν ότι αυτή την Κυριακή ψηφίζουμε για εκλογή δημάρχου. Ψηφίζουμε για τους ανθρώπους που θα διοικήσουν το δήμο και θα ασχοληθούν με τα τοπικά προβλήματα, τόσο τα μεγάλα όσο και τα μικρά, ασχολούμενοι με την καθαριότητα, την ενέργεια και την καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής τους. Επομένως, η επιλογή που θα βασιστεί στο αλάνθαστο κριτήριο που διαθέτει το λαός μας, θα αναδείξει πρώτο το συνδυασμό μας και θα εκλέξει δήμαρχο τον Παντελή Πατερέλλη.»