Ξεκίνησε η «4η Γιορτή Αιολικής Γης»

01/07/2012 - 05:56
Ξεκίνησαν, χθες το απόγευμα στα «Τσαμάκια», οι εκδηλώσεις για την «4η Γιορτή Αιολικής Γης» που στα πλαίσια του φετινού Λεσβιακού Καλοκαιριού θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο 7 Αυγούστου.
Ξεκίνησαν, χθες το απόγευμα στα «Τσαμάκια», οι εκδηλώσεις για την «4η Γιορτή Αιολικής Γης» που στα πλαίσια του φετινού Λεσβιακού Καλοκαιριού θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο 7 Αυγούστου.

Με αντικείμενο την έκθεση τοπικών προϊόντων και παραδοσιακών επαγγελμάτων, οι εκδηλώσεις έχουν και φέτος στόχο να ενισχύσουν τις σχέσεις των τοπικών παραγωγών με τους Λέσβιους καταναλωτές, αλλά και με τους επισκέπτες του νησιού, όσους από αυτούς επιθυμούν να γνωρίσουν τις τοπικές γεύσεις και παραδόσεις μέσα σε ένα οργανωμένο περιβάλλον.
Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, ο δήμος Μυτιλήνης έχει δημιουργήσει και φέτος μέσα στο άλσος «Τσαμάκια» ένα μικρό παραδοσιακό «χωριό», με καλαίσθητα ξύλινα περίπτερα που φιλοξενούν τόσο τα προϊόντα των αγροτικών συνεταιρισμών της Λέσβου, όσο και πολιτιστικούς συλλόγους.

Με πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα

Η παρουσίαση των προϊόντων και των επαγγελμάτων πλαισιώνεται και φέτος από ένα πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, που θα ξεκινούσε χθες το απόγευμα και το βράδυ με τη συναυλία των «Stavento» και της Ήβης Αδάμου στην πλαζ «Τσαμάκια».
Σήμερα Πέμπτη, στις 8 το βράδυ, θα εμφανιστεί το χορευτικό τμήμα του δήμου Μυτιλήνης, με παραδοσιακούς χορούς υπό τη διεύθυνση του χοροδιδάσκαλου Κώστα Αγκοπιάν, ενώ στις 9 θα ακολουθήσει ρεμπέτικη βραδιά από την Πολιτιστική Παρέμβαση «Πάραλος».
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, την Παρασκευή και το Σάββατο η διοργάνωση θα φιλοξενήσει το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων «Athens Video Art Festival 2010», με τη συνδιοργάνωση της γενικής γραμματείας Νέας Γενιάς.
Να θυμίσουμε πως πρόκειται για το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων που εκπροσωπεί τη χώρα μας διεθνώς, κερδίζοντας φορείς, κοινό και την υποστήριξη πάνω από 7.200 καλλιτεχνών, από 50 χώρες όλου του κόσμου. Η φιλοξενία του στη Μυτιλήνη θα περιλαμβάνει εντυπωσιακές προβολές video art animation, εκθέσεις βίντεο και ψηφιακής εικόνας, καθώς και δράσεις για παιδιά, έχοντας και οικολογική διάσταση μέσω της θεματικής ενότητας «Feel Free to Feel Green», που θα περιλαμβάνει ευαίσθητα από περιβαλλοντικής άποψης έργα όλων των κατηγοριών.
Η «4η Γιορτή Αιολικής Γης» ολοκληρώνεται το Σάββατο, με τη συναυλία των «Noisily» στις 9:30.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey