Αγιασώτικο γλέντι…

01/07/2012 - 05:56
Με την καρναβαλική επιθεώρηση «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν», που παρουσιάστηκε στο Κινηματοθέατρο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου «Η Ανάπτυξη», το Σάββατο το απόγευμα, ξεκίνησαν οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Αγιάσο
Πολύς κόσμος στις καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Αγιάσο

Με την καρναβαλική επιθεώρηση «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν», που παρουσιάστηκε στο Κινηματοθέατρο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου «Η Ανάπτυξη», το Σάββατο το απόγευμα, ξεκίνησαν οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Αγιάσο, οι οποίες και συνεχίστηκαν μέχρι αργά το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας με αποκριάτικα έθιμα και εμφάνιση καρναβαλικών συγκροτημάτων του Καρναβαλικού Συλλόγου «Ο Σάτυρος».

Γεμάτο ήταν το Κινηματοθέατρο του Αναγνωστηρίου της Αγιάσου το Σάββατο το απόγευμα, που παρακολούθησε την καρναβαλική επιθεώρηση «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» των Αντώνη Μηνά και Παναγιώτη Κουτσκουδή, η οποία περιελάμβανε τα μονόπρακτα «Αντί το παριζάκι μου», «Ουρθουπινταλιά», «Απουδείξεις», «Α σιχτίρ», «Φύτρωσε - Δούλεψε…» και «Γ’ρουνοϊός ΑΛΦΑ ΗΤΑ - 1 (Μ)ΝΙ -1». Ακολούθησε, από το φιλόλογο Παναγιώτη Σκορδά η παρουσίαση του βιβλίου του δεύτερου με τίτλο «Το αγιασώτικο καρναβάλι. Οι ρίζες του και η πορεία του στο διάβα του χρόνου», που εκδόθηκε πρόσφατα από το Αναγνωστήριο.

«Τριψίματα», «Γέννα» και συγκροτήματα
Την Κυριακή και τη Δευτέρα ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Καρναβαλικού Συλλόγου Αγιάσου «Ο Σάτυρος», με τα παραδοσιακά «τριψίματα» και την αναπαράσταση του δρωμένου «Η γέννα» το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία της αγοράς, την επιμέλεια των οποίων είχε η Ευστρατία Τσοκάρου - Μητσιώνη, και την εμφάνιση των καρναβαλικών συγκροτημάτων «Έρως ανίκατε μάχαν» με σάτιρα του Δημήτρη Τζαννή, καθώς και «Γοι π’θίτ’δις», με σάτιρα του Προκόπη Τσομπανέλλη. Όσοι παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις της Κυριακής είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το ρυζόγαλο που προσφερόταν δωρεάν στους επισκέπτες.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το μεσημέρι και το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, με την εμφάνιση των καρναβαλικών συγκροτημάτων «Κέρβιρους» με σάτιρα του Χρυσόστομου Ξαφέλλη και του Παναγιώτη Γυρέλλη, «Αλ Τσαντίρ Τσουτσού Χαλέπ Ασκέρ» με σάτιρα του Ασημάκη Χατζηγιάννη και συμμετοχή της διάσημης χαρτορίχτρας Βαρβάρας, του Ταμτάκου Χριστ και του μεγαλύτερου τσιγγάνου της Αρμενίας Αρμέν Ρους και «Ρεμπέτης μο(ύ)νος ψάχνει…» με σάτιρα Γιώργου Σταυρακέλλη, Στρατή Βεγιάζη και Παναγιώτη Κουτσκουδή, σκηνικά που αποτελούσαν ομαδική δουλειά από τα μέλη όλων των συγκροτημάτων και σκηνογραφία και καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Μιστριώτη.
Η πλατεία Δημαρχείου ήταν κατάμεστη από κόσμο που απόλαυσε τη σάτιρα στην αγιασώτικη ντοπιολαλιά και γέλασε με τις εκπλήξεις που συνόδευαν τα κείμενα, ενώ είχε την ευκαιρία να ακούσει και ζωντανή μουσική, από τους συντελεστές του συγκροτήματος του… μοναχικού ρεμπέτη.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της εμφάνισης των συγκροτημάτων στους παρευρισκομένους προσφερόταν πιάτο με νηστίσιμα εδέσματα, καθώς και ούζο.
Β.Χρ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey