Οι μάσκες πέφτουν

01/07/2012 - 05:56
Ποιοι μας παραπλανούν με τεχνάσματα; Ποιοι βάζουν τη Ρόδο στο ίδιο «κάδρο» με εμάς; Αποκάλυψη και διασυρμός τους, εδώ και τώρα! Κύριε Διευθυντά, παρ’ ότι Απόκριες, οι μάσκες τους πέφτουν!
ΒΗΜΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

Ποιοι μας παραπλανούν με τεχνάσματα; Ποιοι βάζουν τη Ρόδο στο ίδιο «κάδρο» με εμάς; Αποκάλυψη και διασυρμός τους, εδώ και τώρα!
Κύριε Διευθυντά, παρ’ ότι Απόκριες, οι μάσκες τους πέφτουν!
Μεγαλώνει η παρέα των τοπικών «σωτήρων της Λέσβου», οι οποίοι φόρεσαν και περιφέρονται (και) με δεύτερη μάσκα και κορδώνονται ως «σωτήρες και της Ρόδου». Ψελλίζουν δημοσίως (αδιάβαστοι ή σκοπίμως;) ότι για την αλλαγή του χωροταξικού του ενός δήμου η Ρόδος μπαίνει (με το ζόρι) στο ίδιο «κάδρο» με εμάς.
Έτσι, με φανερή τη μόνη έγνοια τους για άλλες πολιτικές καριέρες, με την πασίγνωστη περισσή ελαφρότητά τους και παραχαράζοντας τα δεδομένα, νομίζουν ότι θα κρύψουν την ευθύνη τους για το σημερινό κατάντημα στη Λέσβο.
Και έτσι, με ελαφρά πηδήματα και πιρουέτες, ελπίζουν να ξεκόψουν και να λακίσουν από την υποχρέωσή τους. 
Εκλέχτηκαν στη Λέσβο και πληρώνονται από εμάς. Οι ίδιοι και οι κουστωδίες συμβούλων και αυλικών της επιλογής τους. Για να υποστηρίξουν ως αιρετοί το παλλεσβιακό αίτημα αλλαγής του χωροταξικού, που αδικεί κατάφωρα και προσβάλλει το νησί μας με τη συγκεκριμένη γεωγραφική, πληθυσμιακή και οικονομική ταυτότητα.
Η Ρόδος έχει τη δική της, πολύ διαφορετική, ταυτότητα και έχει τους δικούς της αιρετούς να την εκπροσωπούν.

Ιδού λοιπόν, η Ρόδος! Με έναν ορεινό όγκο, με το μισό πληθυσμό να κατοικεί μέσα στην πόλη και από τον υπόλοιπο, τα 2/3 να κατοικούν γύρω από αυτήν.
Ιδού και η Λέσβος! Με τρεις ορεινούς όγκους, με 230 τ.χλμ. μεγαλύτερη έκταση, με μόνο το 1/3 του πληθυσμού να κατοικεί μέσα στην πόλη, με μόνο το 1/6 του υπόλοιπου πληθυσμού να κατοικεί στα 10 - 15 χλμ. γύρω από αυτήν, ενώ τα άλλα 5/6 να κατοικούν στα 30 - 90 χλμ/ μακριά…
Αν θέλουν και άλλα στοιχεία για τις χιλιομετρικές αποστάσεις, από τα δύο ΚΤΕΛ Ρόδου - Λέσβου, με τις συχνότητες των δρομολογίων για κάθε λεωφορειακή γραμμή, με τη χρονική διάρκεια κάθε δρομολογίου και με το κόστος του.
Αν θέλουν και άλλα στοιχεία για την οικονομική δραστηριότητα, χειμώνα - καλοκαίρι σε κάθε περιοχή του κάθε νησιού, να τους τα προσφέρουμε κι αυτά...
Ας μην κουραστούν οι ίδιοι να τα ψάξουν και να τα βρουν, μπας και ιδροκοπήσουν, οι ακαμάτηδες, οι χαϊδεμένοι μας. Ούτε να κουραστούν οι προσφιλείς μας, οι αργόμισθοι και παχυλά αμειβόμενοι κηφήνες αυλικοί τους (που τους επέλεξαν οι ίδιοι, οι τοπάρχες μας, ως συμβούλους τους και μας επέβαλαν, στα υποζύγια, να τους καλοπληρώνουμε, για να φτιασιδώνουν την κωμικοτραγική παλαιοκομματική φιγούρα των νεοπασάδων μας).
Όμως, ευτυχώς, κύριε Διευθυντά μου, παρ’ ότι Απόκριες, οι μάσκες τους πέφτουν!
Είναι ολοφάνερο: Η περίπτωση της Λέσβου για αλλαγή του χωροταξικού της δε συγκρίνεται με καμμία άλλη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey