Η συνέχεια ενός θεσμού…

01/07/2012 - 05:56
Ξεκίνησε η 16η Παλλεσβιακή Έκθεση Κεραμικής, στο Πολύκεντρο Μανταμάδου. Με τους μισούς σχεδόν κεραμίστες σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, αλλά με αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον της, προσέλκυσε επισκέπτες που θαύμασαν τις δημιουργίες των 26 αγγειοπλαστών και κεραμιστών.
Ξεκίνησε, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, η 16η Παλλεσβιακή Έκθεση Κεραμικής, στο Πολύκεντρο Μανταμάδου. Με τους μισούς σχεδόν κεραμίστες σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, αλλά με αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον της, προσέλκυσε επισκέπτες που βρέθηκαν εκεί για να θαυμάσουν τις δημιουργίες των 26 συνολικά αγγειοπλαστών και κεραμιστών που συμμετείχαν.

Δημιουργοί από όλη τη Λέσβο, αλλά και από τα γειτονικά νησιά της Λήμνου, της Ικαρίας και της Χίου, θα προβάλλουν στην έκθεση τις δημιουργίες τους μέχρι και τις 31 Αυγούστου.
Παρόντες στα εγκαίνια της Παρασκευής ήταν εκτός άλλων ο βουλευτής Σπύρος Γαληνός, ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, ο τέως δήμαρχος Μανταμάδου Στέφανος Αποστόλου, ο πρώην πρύτανης του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Κώστας Μουτζούρης, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και του Στρατού κ.ά..
Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πραγματοποίηση της έκθεσης, ο κ. Βουνάτσος υποσχέθηκε αναβάθμιση του θεσμού από την επόμενη χρονιά, μέσω της ένταξής του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Κεραμεύς». Η πρόεδρος του Συλλόγου Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών Λέσβου «Το Έοργον», Μάρω Κρητικού, τόνισε με τη σειρά της τη σημασία τού ότι δε χάθηκε φέτος τελικά η συνέχεια της έκθεσης, την οποία χαρακτήρισε ως «αφετηρία» για τη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς.


Ο μικρός κεραμίστας Παναγιώτης Λιθοτόμου «έκλεψε» την παράσταση

Για τη σημασία της έκθεσης μίλησαν και οι κύριοι Γαληνός και Μουτζούρης, καθώς και ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Κεραμιστών, Ηλίας Κουρτζής.
Την παράσταση «έκλεψε», πάντως, ο 10χρονος κεραμίστας από τη Στύψη Παναγιώτης Λιθοτόμου, ο μικρότερος σε ηλικία συμμετέχων στην έκθεση. Εκ μέρους του Δήμου Λέσβου, στο μικρό δημιουργό δόθηκε το βιβλίο των Μιμίκας Γιαννοπούλου και Στέλλας Δεμέστικα «Τσκαλαριά», για τα εργαστήρια αγγειοπλαστικής του Μανταμάδου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey