Διαβάζω

01/07/2012 - 05:56
Πλούσια, ποικίλη και ενδιαφέρουσα η ύλη και του νέου τεύχους του περιοδικού «Διαβάζω», το οποίο βραβεύτηκε πρόσφατα με το κρατικό βραβείο για τη συμβολή του στην προβολή και τη διάδοση της ελληνικής λογοτεχνίας.
Τεύχος 516 / Μάρτιος 2011

Πλούσια, ποικίλη και ενδιαφέρουσα η ύλη και του νέου τεύχους του περιοδικού «Διαβάζω», το οποίο βραβεύτηκε πρόσφατα με το κρατικό βραβείο για τη συμβολή του στην προβολή και τη διάδοση της ελληνικής λογοτεχνίας. Ανάμεσα στα άλλα βρίσκουμε:
Αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα λογοτέχνη της μεταπολεμικής γενιάς Μάριο Χάκκα, μια ιδιάζουσα περίπτωση της ελληνικής πεζογραφίας που τείνει να ξεχαστεί. Ένας συγγραφέας που εργάστηκε πάνω σε θέματα κοινότοπα και ίσως μελοδραματικά, αλλά κατάφερε να τα αναδείξει με έναν τρόπο μοναδικό, δίνοντάς τους απροσδόκητες διαστάσεις.
Επιμέλεια αφιερώματος: Αλέξης Ζήρας. Γράφουν ακόμα: Γιώργος Χ. Ρεπούσης, Τάκης Σιδέρης, Θανάσης Κορακάκης.
Ο Γιενς Κρέστιαν Γκρένταλ θεωρείται δίκαια ένας από τους πιο ποιοτικούς σύγχρονους Δανούς συγγραφείς. Έχει γράψει 16 μυθιστορήματα που μεταφράστηκαν σε περισσότερες από 25 γλώσσες, με μεγαλύτερη επιτυχία στη Γαλλία και στην Ολλανδία, βραβεύτηκαν και μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο. Στα ελληνικά κυκλοφορούν δύο βιβλία του από τις εκδόσεις «Πόλις», «Ο ήχος της καρδιάς» και «Βιρτζίνια».
Με αφορμή την παρουσίασή του στο Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα τον Ιανουάριο, μίλησε στο Σωκράτη Καμπουρόπουλο για τα θέματα των έργων του.
Η Μαρίζα Ντεκάστρο αναλύει το φαινόμενο της παραλογοτεχνίας, το οποίο εμφανίζεται στα εφηβικά μυθιστορήματα που διαβάζουν τα κορίτσια.
Ο Γιώργος Ν. Περαντωνάκης γράφει για το Γιώργο Αριστηνό («Τοξικά απόβλητα, κείμενα για τη λογοτεχνία»), ο Χρίστος Παπαγεωργίου για το Θανάση Σκρουμπέλο («Μαύρος Μακεδών»), η Δήμητρα Καραμολέγκου για το Βασίλη Βασιλικό («Το τελευταίο αντίο»), η Ελισάβετ Σπαντιδάκη για το Νίκο Φαρούπο («Οι ιχνηλάτες του σκότους») κ.ά..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey