Απολαυστική η χορωδία «Νίκος Μυρογιάννης»

01/07/2012 - 05:56
Στον πανέμορφο χώρο των Μουσείων Τεριάντ και Θεοφίλου, κάτω από το καλοκαιρινό φεγγάρι πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Ιουλίου η βραδιά χορωδιακού τραγουδιού με τη χορωδία «Νίκος Μυρογιάννης»
Στον πανέμορφο χώρο των Μουσείων Τεριάντ και Θεοφίλου, κάτω από το καλοκαιρινό φεγγάρι πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Ιουλίου η βραδιά χορωδιακού τραγουδιού με τη χορωδία «Νίκος Μυρογιάννης». Με φόντο το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, η μικτή χορωδία «Νίκος Μυρογιάννης» υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Λίας Κεφαλά παρουσίασε ελληνικά τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίμη Πλέσσα, Γιώργου Κατσαρού, Μάριου Τόκα, Μίκη Θεοδωράκη, Διονύση Σαββόπουλου.

Την εκδήλωση προλόγισε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βάσω Χοχλάκα, η οποία αφού ευχαρίστησε τα μέλη της χορωδίας για τις προσπάθειές τους και το κοινό που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση να παρακολουθήσουν τη βραδιά χορωδιακού τραγουδιού, αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις του Λεσβιακού Καλοκαιριού που διοργανώνει σε όλη τη Μυτιλήνη και τα δημοτικά διαμερίσματα ο δήμος Μυτιλήνης. Ανάμεσα στο κοινό της εκδήλωσης βρέθηκε και ο βουλευτής Νίκος Σηφουνάκης.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Λεσβιακό Καλοκαίρι 2009» συνεχίζεται σήμερα Σάββατο 11 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, με λαϊκή βραδιά και παραδοσιακούς χορούς στο Δ.Δ. Μόριας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μόριας.
Επίσης, λουτραγώτικο γλέντι θα πραγματοποιηθεί στο Δ.Δ. Λουτρών σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Λουτρών στις 9 το βράδυ.

Στο «τσαρσί χαμάμ»
Παράλληλα, στις 8 το βράδυ εγκαινιάζεται στο Λουτρό της Αγοράς, στην Παλιά Αγορά, ατομική έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Kαλαντζάκη. Πρόκειται για ένα σημαντικό νέο καλλιτέχνη, ο οποίος γεννήθηκε στη Pοδεσία το 1969. Tο 1988 σπούδασε ζωγραφική στην A.Σ.K.T. της Aθήνας, ζωγραφική με δασκάλους τον Παναγιώτη Tέτση και το Δημήτρη Mυταρά και χαρακτική με το Θανάση Eξαρχόπουλο.
O Δημήτρης Kαλαντζάκης έχει ως αφετηρία στη ζωγραφική του εσωτερικές παρορμήσεις, ενώ ξεφεύγει από τους κανόνες και «αφηγείται» με ελευθερία αφήνοντας τις αισθήσεις να αγγίξουν τα θέματά του.
Στη θεματική ενότητα που παρουσιάζει αυτήν τη φορά, ασχολείται και πάλι με το νερό αλλά σε ένα χώρο απόλυτα οριοθετημένο, τα παραδοσιακά χαμάμ. Στα έργα του καλλιτέχνη το φως και οι σκιές ισορροπούν ανάμεσα σε ψυχρά και θερμά χρώματα, ενώ κυριαρχεί το παιχνίδι του νερού με τις διαθλάσεις και τις αντανακλάσεις. Θαυμαστός είναι ο τρόπος που στα έργα αυτά αποδίδεται όλη η ατμόσφαιρα των χώρων όπου τα σημάδια, τόσο του χρόνου όσο και της ανθρώπινης παρουσίας, είναι έκδηλα. Μικροί φεγγίτες αφήνουν δεσμίδες φωτός να λουστούν μέσα στο νερό, αφημένα αντικείμενα, μόλις χρησιμοποιημένα δίνουν ζωή στους άδειους χώρους.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20 Ιουλίου και οι ώρες λειτουργίας αυτής είναι: Δευτέρα έως Σάββατο 10 με 12 το πρωί και 7 με 10 το βράδυ και Κυριακή 7 με 10 το βράδυ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey