Λίγα απ’ όλα <br>Σταράτες κουβέντες

01/07/2012 - 05:56
Το φαινόμενο δεν παρουσιάστηκε φέτος. Κάθε Αύγουστο, μόλις δοθούν οι κυνηγετικές άδειες, ορισμένοι ανεύθυνοι κυνηγοί αγνοούν την απαγόρευση που αναγράφεται στην άδεια κυνηγίου και απαγορεύει το κυνήγι σε κατοικημένες περιοχές και εκτονώνουν το κυνηγετικό τους μένος μέσα σε οικισμούς.
Διόρθωση
Στο προηγούμενο φύλλο του «Εμπρός» και στο σχόλιο «Λιμεναρχείο Μυτιλήνης» έγραψα: «Εάν επικοινωνούσατε με το λιμεναρχείο Λήμνου, θα ξέρατε ακριβώς την ώρα άφιξης του πλοίου.» Αντ’ αυτού γράφτηκε: «Θα ξέρατε ακριβώς την άφιξη του πλοίου.»
Φαίνεται, κ. Διευθυντά, ότι το προσωπικό της έκδοσης του «Ε» είναι ερωτευμένο!

Ανισότητες στις θαλάσσιες συγκοινωνίες
Συγγενικό μου πρόσωπο, που έχει τη φοιτητική ιδιότητα και επομένως δικαιούται μειωμένο εισιτήριο, ταξίδεψε με αυτοκίνητο με το «Νήσος Χίος» από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά και πλήρωσε 100,50 ευρώ για το αυτοκίνητο και 27 ευρώ για το άτομό του. Η έκπτωση του εισιτηρίου ίσχυσε μόνο για εκείνον. Ταυτόχρονα έβγαλε εισιτήρια από Πειραιά για Ηράκλειο. Πλήρωσε 29 ευρώ για το αυτοκίνητο και 18,5 ευρώ για τον εαυτό του. Οι Κρητικοί τού έκαναν έκπτωση και στο αυτοκίνητο. Σουμάροντας τα παραπάνω, ο φοιτητής και το αυτοκίνητο από Μυτιλήνη για Πειραιά πλήρωσε 127,50 ευρώ και από Πειραιά για Ηράκλειο 47,50 ευρώ. Χωρίς σχόλια.

Ασύδοτοι κυνηγοί
Το φαινόμενο δεν παρουσιάστηκε φέτος. Κάθε Αύγουστο, μόλις δοθούν οι κυνηγετικές άδειες, ορισμένοι ανεύθυνοι κυνηγοί αγνοούν την απαγόρευση που αναγράφεται στην άδεια κυνηγίου και απαγορεύει το κυνήγι σε κατοικημένες περιοχές και εκτονώνουν το κυνηγετικό τους μένος μέσα σε οικισμούς. Συχνά - πυκνά, τα σκάγια από τους πυροβολισμούς πέφτουν μέσα στην αυλή του εξοχικού μου στης «Απιδιάς το Λάκκο». Φέτος ανησυχώ διπλά γιατί μαζί με εμάς βρίσκονται και τα εγγόνια μας. Πού ν’ απευθυνθώ και να ζητήσω προστασία; Στο δασαρχείο; Αυτοί δε βγαίνουν έξω απ’ τα γραφεία τους! Χρόνια τώρα. Στην Αγροφυλακή του Πολύδωρα; Ο ένας αγροφύλακας που απόμεινε στην περιοχή, ψάχνει υπηρεσία να τον στεγάσει! Στην Αστυνομία; Μη λέτε αστεία, το είπαμε και άλλη φορά. Στους κυνηγετικούς συλλόγους; Θα σου πουν «δεν έχουμε αρμοδιότητα»! Η διοικητική αδράνεια και σήψη έχει δηλητηριάσει στο σύνολό του το διοικητικό κορμό του κράτους. Δυστυχώς!

Του κ. Πρωθυπουργού

Μου δίνετε την εντύπωση, κ. Πρωθυπουργέ, όταν αναφέρεστε στα δεινά αυτού του τόπου, ότι εσείς ήρθατε από άλλο πλανήτη και δεν ευθύνεστε καθόλου για την οικονομική δυσπραγία, την ανικανότητα του διοικητικού εισπρακτικού μηχανισμού, τη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή και τόσα άλλα. Κυβερνήσατε αυτό τον τόπο επί 20 περίπου χρόνια, κάνατε κοινωνική πολιτική με δανεικά, γεμίσατε τις υπηρεσίες με ανίκανους ψηφοφόρους πελάτες σας, δημιουργήσατε στο λαό την εντύπωση ότι έχει μόνο δικαιώματα και ανεχθήκατε τη φοροδιαφυγή και διαφθορά. Τώρα προσπαθείτε να κάνετε όσα έπρεπε να είχατε κάνει στα 20 χρόνια της διακυβέρνησής σας. Περιμένω, έντιμε κ. Πρωθυπουργέ, να πληρώσει το κόμμα σας το τίμημα που του αναλογεί. Και εσείς δεν είστε άμοιρος ευθυνών.

Οι βουλευτές δε βάζουν μυαλό
Ενώ οι αγορές στενάζουν από την έλλειψη τζίρου, η ανεργία καλπάζει, οι απολύσεις συνεχίζονται με αύξοντα ρυθμό, ο λαός υποφέρει οικονομικά και οργίζεται, οι 300 της Βουλής εξακολουθούν να κυκλοφορούν με πολυτελέστατα αυτοκίνητα, τα οποία πληρώνει ο δύσμοιρος ελληνικός λαός. Και προκαλούν επικίνδυνα. Σας παραθέτω τις μάρκες των αυτοκινήτων, με τα οποία κυκλοφορούν οι πατέρες του έθνους. 121 Lexus 4.500 κυβικών, 76 Mercedes Ε200, 55 Audi, 25 BMW, 17 Saab, 2 Renault, 2 Honda. Σύνολον, 298 αυτοκίνητα πολυτελείας, με τζάμπα οδηγό παρακαλώ! Μόνο ο κ. Πρωθυπουργός κυκλοφορεί με αυτοκίνητο 1.600 κυβικών και ένας βουλευτής με Τοyota. Ο πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε να περιοριστούν οι βουλευτές στα 1.600 κυβικά. Αλλά οι πατέρες άρχισαν να δυσφορούν! Θου Κύριε...!

Ο Βασίλης Τεντόμας
Δεν αποτελεί βέβαια ανανέωση για το ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα του Βασίλη Τεντόμα για την Περιφέρεια. Όταν στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, επικεφαλής ψηφοδελτίου, δεν κατάφερε να εκλεγεί νομαρχιακός σύμβουλος ούτε ο ίδιος. Ωστόσο, πρέπει να κάνω γνωστό ότι στα μικρά κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχουν πολλοί που αποφασίζουν να εκτεθούν και να θυσιαστούν εν γνώσει τους. Σα μια τέτοια περίπτωση βλέπω την υποψηφιότητα του Τεντόμα και θαυμάζω το κουράγιο του.

Τα «ελληνικά» της Άντζελας Δημητρίου

Είπε: «Από τους εν ζωή καλλιτέχνες, χάρηκα που συνεργάστηκα με τον αείμνηστο Στράτο Διονυσίου»...
Όταν η συμπαθής λαϊκή αοιδός προσπαθεί να μιλήσει περί γραμμάτων, κομμάτι τα στραπατσάρει!

Κυκλοφορία περιοδικού
Κυκλοφόρησε το περιοδικό «Επικοινωνία», το οποίο επιμελείται και εκδίδει ο κ. Γιάννης Αναγνώστου. Η «Επικοινωνία» είναι περιοδική έκδοση των αποφοίτων της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Μυτιλήνης. Το περιοδικό διανύει το όγδοο έτος και το τελευταίο είναι το 39ο τεύχος. Γιάννη, κουράγιο!

Απιδιάς Λάκκος 21-9-2010

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey