Χόρεψαν τον… Έρωτα και το Θάνατο

01/07/2012 - 05:56
Ο έρωτας κι ο θάνατος θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρωταγωνιστούν σε κάθε μορφή τέχνης. Ωστόσο έχει ενδιαφέρον το πώς μπορούν να εκφραστούν μέσα από κάθε μία από αυτές.
Ο έρωτας κι ο θάνατος θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρωταγωνιστούν σε κάθε μορφή τέχνης. Ωστόσο έχει ενδιαφέρον το πώς μπορούν να εκφραστούν μέσα από κάθε μία από αυτές. Το βράδυ της Παρασκευής, στο Αρχοντικό Γεωργιάδη, οι δύο αυτές έννοιες πήραν τη μορφή χορού και μουσικής και εντυπωσίασαν πραγματικά το κοινό της Μυτιλήνης.

Σε χορογραφία της Μαρίνας - Ισμήνης Ιωαννάτου που συνεργάστηκε για το αποτέλεσμα με την υπόλοιπη ομάδα χορευτών και σε πρωτότυπη μουσική του Αλέξανδρου Κατραμάδου, η χορευτική παράσταση «E_motions» μάγεψε, συγκίνησε και «ζωντάνεψε» όλες τις αισθήσεις των παρευρισκομένων.
Επρόκειτο για μία παράσταση σύγχρονου χορού, η οποία συνδυάζει το χορό με τα νέα τεχνολογικά μέσα, για ένα λογοπαίγνιο που αφορά την ποικιλία συναισθημάτων (emotions) που απορρέουν από τις έννοιες του έρωτα και του θανάτου, εμπλέκοντάς τα την ίδια ακριβώς στιγμή με την έννοια των κινήσεων (motions).
Η μουσική του κ. Κατραμάδου, έντονη και ιδιαίτερα ατμοσφαιρική, κατάφερε να «ξυπνήσει» συναισθήματα και να συγκινήσει, σε απόλυτη αρμονία με τις κινήσεις των χορευτών.
Από την άλλη, η χορογραφία της κ. Ιωαννάτου κατάφερε να «ταξιδέψει» το κοινό, να το συνεπάρει στα μονοπάτια του έρωτα και του θανάτου.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι η παράσταση ήταν σε χορογραφία της Μαρίνας - Ισμήνης Ιωαννάτου, με τη συνεργασία της ομάδας χορευτών, ενώ χόρεψαν οι Alain Rivero Ridriquez, Rowan Thorpe, Μαρίνα - Ισμήνη Ιωαννάτου και Σαρλίν Χονδρού. Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση ήταν του Αλέξανδρου Κατραμάδου και ο σχεδιασμός των φωτισμών του Κώστα Καρατζά.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey