Αριστοφάνης δίπλα στο… κύμα

01/07/2012 - 05:56
Πλούσια ήταν, μέσα στον Αύγουστο, η δράση του Συλλόγου των Απανταχού Ερεσίων «Ο Θεόφραστος». Έχοντας έρθει για καλοκαίρι στη γενέτειρά τους, τα μέλη του διοργάνωσαν μια σειρά από πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις.
Πλούσια ήταν, μέσα στον Αύγουστο, η δράση του Συλλόγου των Απανταχού Ερεσίων «Ο Θεόφραστος». Έχοντας έρθει για καλοκαίρι στη γενέτειρά τους, τα μέλη του διοργάνωσαν μια σειρά από πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις. Την παράσταση έκλεψαν πάντως οι «Εκκλησιάζουσες», που παρουσίασε την Παρασκευή 18 του μήνα η θεατρική ομάδα του Συλλόγου.

Επρόκειτο για τη γνωστή κωμωδία του Αριστοφάνη, που παρωδεί τις ιδέες που κυκλοφορούσαν τότε στην Αθήνα για κατάργηση της ιδιοκτησίας και κοινοκτημοσύνη. Οι γυναίκες της Αθήνας εμφανίζονται στην Εκκλησία του Δήμου ντυμένες άντρες και ψηφίζουν να δοθεί σε αυτές η εξουσία, ώστε να εφαρμόσουν το ριζοσπαστικό τους πρόγραμμα.
Η παράσταση είχε παρουσιαστεί από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου και τον περασμένο Ιούνιο, με μεγάλη επιτυχία. Αντίστοιχα μεγάλη προσέλευση σημείωσε και η παράσταση που δόθηκε πριν από λίγες μέρες στην Ερεσό, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού, που ετοιμάζεται να ανοίξει πλέον ως μουσείο, αφού, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Παναγιώτη Πλάκα, την παρακολούθησαν περίπου 300 άτομα.
Στην παράσταση εμφανίστηκαν οι: Πένη Φιλίππου (Πραξαγόρα), Νότης Πλάκας (Βλέπυρος), Σπύρος Πιπεράς (Χρέμης), Αλέξανδρος Μιλιλής (Γείτονας Α΄), Γιάννης Μεταξάς (Γείτονας Β΄), Νίκος Κάτσαρης (Νέος), Ξένια Τακτικού (Νέα ), Θένη Τάγαρη (Γριά Α΄), Μαρία Μπέλλου (Γριά Β΄), Ξανθίππη Παπαδοπούλου (Γριά Γ΄) και Ιωάννα Κάγκουρα (Κηρύκαινα). Το χορό αποτελούσαν οι: Μαρία Βορρέα, Λίνα Μπεθάνη, Μαρία Μπέλλου, Ξανθίππη Παπαδοπούλου, Ελευθερία Πιπερά - Τεντολούρη, Θένη Τάγαρη και Ξένια Τακτικού.
Η σκηνοθεσία του έργου ήταν του Χρήστου Παγκαλιά και η χορογραφία του Παναγιώτη Παπαγεωργίου.


Τα μέλη της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου Απανταχού Ερεσίων «Ο Θεόφραστος», που συμμετείχαν στην παράσταση «Εκκλησιάζουσες» (πάνω). Σκηνή από την παράσταση

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις
Πέρα από την παραπάνω παράσταση, ο Σύλλογος διοργάνωσε στις αρχές του μήνα και παρουσίαση του λευκώματος του Χαράλαμπου Δεμίρη με τίτλο «Ξωκλήσια της Ερεσού». Το λεύκωμα, που είναι έκδοση του Συλλόγου, περιλαμβάνει φωτογραφίες και των 63 ξωκκλησιών της περιοχής, μαζί με στοιχεία για το πώς μπορεί κανείς να τα προσεγγίσει.
Μέσα στο μήνα πραγματοποιήθηκε και η αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Σύλλογος, η οποία, παρ’ όλο που φέτος διήρκεσε μόνο μια ημέρα, είχε μεγάλη συμμετοχή.
Τέλος, ο Σύλλογος διοργάνωσε μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε δύο φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις. Την Πέμπτη έγινε καθαρισμός της παραλίας, με συμμετοχή πολλών μικρών παιδιών, ενώ χτες Παρασκευή επρόκειτο να προβάλει, με την υποστήριξη του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ερεσού, το ντοκυμαντέρ «The age of stupid». Η εκδήλωση γινόταν στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που απαιτούνται για την απόκτηση της «γαλάζιας σημαίας».
«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, γιατί μέσα σε μια δύσκολη - λόγω του “Καλλικράτη” - χρονιά καταφέραμε, με μεγάλη βοήθεια από την τοπική κοινωνία, να πραγματοποιήσουμε με μεγάλη επιτυχία τις εκδηλώσεις μας», δήλωσε στο «Ε» ο κ. Πλάκας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey