Με στόχους για τη Συκαμιά

01/07/2012 - 05:56
Με τη συμμετοχή πλήθους μελών και φίλων πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην αίθουσα του Συλλόγου Συκαμιωτών η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πίτας και η εκλογο-απολογιστική συνέλευση.
Με τη συμμετοχή πλήθους μελών και φίλων πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην αίθουσα του Συλλόγου Συκαμιωτών η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πίτας και η εκλογο-απολογιστική συνέλευση. Η γενική συνέλευση ξεκίνησε με τον απολογισμό έργων και δράσης του σωματείου από τον πρόεδρο, Γιώργο Ευαγγέλου, ο οποίος τόνισε: «Ο Σύλλογος Σκαμιωτών έχει καταφέρει να υλοποιήσει έργα και στόχους που πολλές φορές ξεπερνούν τις δυνάμεις του. Με γνώμονα λοιπόν το συμπέρασμα αυτό, συνεχίζει να πορεύεται, να χαράσσει στόχους και να οραματίζεται.» Ακολούθως, αναφέρθηκε στη χρονιά που πέρασε και στα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε ο Σύλλογος, που είναι μεταξύ άλλων:
- Η προστασία του περιβάλλοντος με την κλιμάκωση του αγώνα εναντίον της «Τυροκομικής Αιγαίου», που τα δύο τελευταία χρόνια έχει σταματήσει να λειτουργεί.
- Τη διατήρηση της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής χωριού. Όπως μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Ευαγγέλου: «Δε διστάσαμε σε εξόφθαλμες προσπάθειες αλλοίωσης του παραδοσιακού χαρακτήρα της Σκαμιάς ν’ αντιδράσουμε και να συγκρουστούμε με συμφέροντα που βλάπτουν το γενικό σύνολο.»
- Τη διατήρηση, προβολή και διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, ο Σύλλογος αναπαλαίωσε κι ανέδειξε παλιές βρύσες της Συκαμιάς που αποτελούν τα απομεινάρια και τους αδιάψευστους μάρτυρες κουλτούρας κι αντιλήψεων αλλοτινών εποχών.
- Ο Σύλλογος ασχολήθηκε παράλληλα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει όλη τη διάρκεια του χρόνου η Σκαμιά, τα κατέγραψε και τα ανέδειξε σε λαϊκή συνέλευση, που έγινε το καλοκαίρι στο χωριό, παρουσία του δημάρχου και τοπικών φορέων και παραγόντων.
- Τέλος, φορέας και μάρτυρας της δράσης του Συλλόγου είναι η εφημερίδα «Σκαμιά» που αποτελεί μέσο προβολής του τόπου, της ιστορίας και της παράδοσής του.
Στη συνέχεια της γενικής συνέλευσης ακολούθησε γόνιμος διάλογος γύρω απ’ τα θέματα αυτά και διατυπώθηκαν οι στόχοι και ο προγραμματισμός της δράσης για τη νέα χρονιά. Μετά την έγκριση των απολογισμών και των πεπραγμένων διενεργήθηκαν οι εκλογές, απ’ τις οποίες προέκυψε το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Συκαμιωτών, αποτελούμενο από τους: Γιώργο Ευαγγέλου, Παναγιώτη Στυλιανού, Μαργαρίτα Dean, Κώστα Τσάκο, Παναγιώτη Χαϊδεμενάκη, Γεράσιμο Δεσαλέρμο, Χάρη Κυριάκου και Μιχάλη Αντωνίου.
Μετά το πέρας της συνέλευσης, ακολούθησε η κοπή της πίτας απ’ τον πρόεδρο του Συλλόγου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής Νίκος Σηφουνάκης, ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κώστας Μουτζούρης, και η κόρη του Στρατή Μυριβήλη, Δροσούλα Αγγελοπούλου - Μυριβήλη. Επίσης ο περιβαλλοντολόγος Μιχάλης Χριστόλης και ο συγγραφέας Γιώργος Τσαλίκης. Απ’ τους συντοπίτικους συλλόγους παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Συλλόγων Μανταμαδιωτών και Μηθυμναίων.


 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey