Πανηγύρι του Ταύρου της Αγίας Παρασκευής

01/07/2012 - 05:56
Τετραήμερες εκδηλώσεις περιλαμβάνει και φέτος το Πανηγύρι του «Ταύρου», που γίνεται κάθε χρόνο στη μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους και οργανώνεται από το Γεωργικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής Λέσβου «Η Πρόοδος», συνεχώς από το 1774.
Τετραήμερες εκδηλώσεις περιλαμβάνει και φέτος το Πανηγύρι του «Ταύρου», που γίνεται κάθε χρόνο στη μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους και οργανώνεται από το Γεωργικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής Λέσβου «Η Πρόοδος», συνεχώς από το 1774. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή και θα κορυφωθούν την Κυριακή 5 Ιουλίου από τις 5 το απόγευμα.

Το τετραήμερο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει την Παρασκευή 3 Ιουλίου περιφορά του Ταύρου με συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων μέσα στους δρόμους της Αγίας Παρασκευής.
Την επομένη, Σάββατο 4 του μηνός, θα γίνει ο στολισμός των αλόγων και αναχώρηση των καβαλάρηδων πανηγυριστών κατά παρέες από την Αγία Παρασκευή για την τοποθεσία «Ταύρος», όπου βρίσκεται και το εξωκκλήσι του Αγίου Χαραλάμπους. Θα ακολουθήσει έφιππο προσκύνημα, εσπερινός στο εξωκκλήσι και θυσία του ιερού σφαγίου.
Την Κυριακή 5 Ιουλίου θα γίνει Θεία Λειτουργία στο εξωκκλήσι του Αγίου Χαραλάμπους, ενώ θα ακολουθήσει ευλογία του φαγητού (κισκέτς) και δωρεάν διανομή στους προσκυνητές.
Έπειτα, οι καβαλάρηδες πανηγυριστές θα επιστρέψουν στην Αγία Παρασκευή και συγκεκριμένα στη θέση «ΣΤΑΛΟΣ», όπου θα πραγματοποιηθούν θεαματικοί ιππικοί αγώνες και θα ακολουθήσει η απονομή επάθλων. Η μέρα θα κλείσει με περιφορά των καβαλάρηδων πανηγυριστών στις γειτονιές της Αγίας Παρασκευής.
Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κλείσουν με βραδινή διασκέδαση «Χαρλαμέλια» σε όλα τα καφενεία του χωριού, με παραδοσιακά μουσικά όργανα και γλέντι μέχρι τις πρωινές ώρες.
 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey