Τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης αργούν και στο προσφυγικό!

21/09/2017 - 13:01

 

Η πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό ...έπνιξε τη λεγόμενη Αττική Ριβιέρα και έδειξε ότι τα αντανακλαστικά των εμπλεκόμενων υπηρεσιακών και κυβερνητικών παραγόντων, δεν ήταν άμεσα και αποτελεσματικά, γεγονός που αποτυπώνεται με την τεράστια οικολογική καταστροφή και τις επιπτώσεις που αυτή προκαλεί στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας μας. Η κυβέρνηση κατηγορείται ότι άργησε να αντιδράσει για να προλάβει το ...κακό και τώρα πέρα από την καταστροφή που προκλήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού, δεν θα αποφύγει και το πολιτικό κόστος που ήδη εισπράττει.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει όμως και με το προσφυγικό στα νησιά μας και με τις κυβερνητικές αντιδράσεις. Εδώ και δυο μήνες περίπου, οι μεταναστευτικές ροές έχουν πάρει την ανιούσα, οι υπάρχουσες δομές έχουν ξεχειλίσει από τον κόσμο που καταφθάνει σ’ αυτές, η κατάσταση αρχίζει να παραπέμπει σε εικόνες του 2015 και οι κυβερνητικοί ιθύνοντες όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούν σαν να μη συμβαίνει τίποτα που να χρήζει άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων. Είναι δεδομένο και αναμενόμενο όταν καθημερινά προστίθενται στους ήδη εγκλωβισμένους στα νησιά, μερικές εκατοντάδες, με μηδενικές σχεδόν τις αποχωρήσεις είτε προς την ηπειρωτική χώρα, είτε τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία, κάποια στιγμή η κατάσταση θα γίνει μη ελεγχόμενη και έτοιμη να εκραγεί, με ό,τι αυτό σημαίνει σε νησιωτικές περιοχές, όπως η Λέσβος και τα άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Δικαιολογημένη λοιπόν και η οργισμένη αντίδραση όλων σχεδόν των τοπικών φορέων και των τοπικών παραγόντων που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης και ζητούν την παρέμβαση της κυβέρνησης και των εμπλεκόμενων αρχών, οι οποίες καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κάνουν κάτι άμεσα για να αποσυμφορηθούν τα νησιά από τη συσσώρευση τόσων προσφύγων και μεταναστών σ’ αυτά χωρίς τις στοιχειώδεις υποδομές στέγασης και διαμονής τους σε ανεκτές συνθήκες.

Το αρμόδιο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και η πολιτική ηγεσία του, φαίνεται να έχει χάσει την εμπιστοσύνη των τοπικών φορέων και των τοπικών αρχών -αυτό προκύπτει από τις δημόσιες τοποθετήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες- γεγονός που δυσκολεύει τα πράγματα και μετακυλά την ευθύνη στον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος καλείται να πάρει αποφάσεις και για το μείζον θέμα που απασχολεί τα τελευταία χρόνια τα νησιά μας. Δυστυχώς, ο Γιάννης Μουζάλας έχασε την εμπιστοσύνη, είναι απών εδώ και καιρό από τα νησιά και δύσκολα μπορεί να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για το πρόσωπο του. Καλώς ή κακώς δεν είναι λίγοι εκείνοι και από το κυβερνητικό «στρατόπεδο», που εκτιμούν ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν είναι η λύση του προβλήματος, αλλά μέρος του προβλήματος, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν συντομότερα, πριν η κατάσταση πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και οδηγηθεί στα ...άκρα!

 

 

 

 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey