Στην εποχή των «αριστεροφρόνων» Τσιπροπολάκηδων

17/05/2019 - 11:36 Ενημερώθηκε 17/05/2019 - 11:36

Δεν πίστευα πως θα ξαναζήσω την αθλιότητα της προεκλογικής εκστρατείας των αρχών της δεκαετίας του 50, τότε που κυβερνούσε η παράταξη των «Εθνικοφρόνων»!

Η προεκλογική εκστρατεία με την κυνική εκμετάλλευση των εξαθλιωμένων θυμάτων της μνημονιακής περιόδου, τον εκμαυλισμό και την εξαγορά συνειδήσεων, που επιχειρεί η «αριστερόφρων» παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ μοιράζοντας… «πινάκια φακής» με ξαναγύρισε στην «κατάντια» της Δημοκρατίας μας, εκείνης της αλήστου μνήμης περιόδου.

Θυμήθηκα, την κ. Προέδρου, τη γυναίκα του «εθνικόφρονα» κομματάρχη, Κοινοτάρχη και μεγαλομπακάλη του χωριού μου, η οποία, κάθε φορά που διεξάγονταν εκλογές, κοινοτικές ή βουλευτικές, αφού γέμιζε μερικά καλάθια με ληγμένα, από χρόνια, τρόφιμα, φασόλια, μακαρόνια και καμιά κονσέρβα από την εποχή της ΟΥΝΡΑΣ (UNRRA), τα έστελνε, μόλις βράδιαζε -μαζί με το σημαδεμένο ψηφοδέλτιο της «εθνικοφρόνου» παρατάξεως- με τον «παραγιό» της στα σπίτια των τοτινών «ταπεινών και καταφρονεμένων»!

Ξαναζούμε, λοιπόν, όσοι είμαστε, ακόμα, ζωντανοί από εκείνη την «κατοχική» γενιά, τον εξευτελισμό της δημοκρατικής διαδικασίας των εκλογών: την αλλαγή εκλογικών διατάξεων, ένα μήνα πριν από τις εκλογές, την προκλητική εισαγωγή στη Βουλή και επιψήφιση ενός πλήθους ρουσφετολογικών τροπολογιών, τους διορισμούς ή την υπόσχεση για μαζικούς διορισμούς στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ. Και το πιο εξευτελιστικό για Έλληνες πολίτες -που μας ξαναγυρίζει στις πιο φαύλες περιόδους του ιστορικού μας παρελθόντος- τη διανομή (με το… «καλάθι της κ. Προέδρου») των ίδιων «ληγμένων προϊόντων» στους Πληβείους της κατεστραμμένης τάξης των μικρομεσαίων, που άξιζαν περισσότερο σεβασμό!

Φαίνεται πως η παράταξη των «αριστεροφρόνων» που μας κυβερνά σήμερα πάσχει από ένα ιδιότυπο «Σύνδρομο της Στοκχόλμης», όπου «τα θύματα αγάπησαν τους θύτες τους»: οι επίγονοι των ηττημένων του ελληνικού εμφυλίου δεν αγάπησαν, βέβαια, τους νικητές τους, αλλά μόνον τις πρακτικές που εφάρμοσε η «εθνικόφρων» παράταξη, εκείνης της περιόδου: τον διαχωρισμό -τότε- των Ελλήνων σε κακούς: «Εαμοβούλγαρους» και «μιάσματα». Και σε καλούς: «εθνικόφρονες»·και στην εποχή των Τσιπροπολάκηδων, σε κακούς: «φασίστες», «ακροδεξιούς». Και καλούς: «προοδευτικούς», «αριστερούς»!

Και όπως τότε με τους προεκλογικούς διορισμούς στο Δημόσιο (αποκλειστικά των εθνικοφρόνων), καθώς και με την μοιρασιά από το «Σχέδιο Μάρσαλ» (το «μπονφιλέ» στους ημετέρους και τα…« κόκαλα» στους πεινασμένους) επιτυγχάνονταν η χειραγώγηση του εκλογικού σώματος και η εκλογική επικράτηση των «Εθνικοφρόνων», με τον ίδιο τρόπο πιστεύουν και οι «αριστερόφρονες» πως θα διαβουκολήσουν, για άλλη μια φορά, το «προλεταριάτο» και πως θα αποτρέψουν την εκλογική τους πανωλεθρία ή, τουλάχιστον, θα αποκλείσουν την εκλογική αυτοδυναμία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης!

Βρισκόμαστε, λοιπόν, μπροστά σε ένα πολιτικό… «βρικολάκιασμα»! Ο ΣΥΡΙΖΑ των Τσιπροπολάκηδων, με την «αναπαλαιωμένη» μορφή του, εκπροσωπεί και εκφράζει τόσο πολύ το «ΝΕΟ» στην πολιτική μας ζωή, όσο εκείνοι οι «εθνικόφρονες» κομματάρχες των αρχών της δεκαετίας του 50!

«Πάρε κι εσύ Μπάρμπα»!

Μπορεί να σου έκοψαν το Ε.Κ.Α.Σ. Μπορεί να σου πετσόκοψαν την συνταξούλα και το Επικουρικό. Μπορεί να σου κατάσχεσε η Εφορία τον κοινό λογαριασμό -κουμπαρά που είχες ανοίξει στην τράπεζα για τον εγγονό σου. Μπορεί οι τράπεζες να σου προκάλεσαν το έμφραγμα με τις καθημερινές απειλές πως θα πλειστηριάσουν το πατρογονικό σου σπίτι στο χωριό. Μπορεί τα άνεργα παιδιά σου ή τα εγγόνια σου να μετανάστευσαν στις ξένες χώρες, γιατί βαρέθηκαν να περιμένουν τον Παράδεισο που τους έταξε η «πρώτη φορά Αριστερά Κυβέρνηση». Μπορεί να έβαλες λουκέτο στο μαγαζί που σου άφησε ο πατέρας σου, γιατί σε «γονάτισαν» τα capital control και δεν άντεξες τη φορολογία με… το «αριστερό πρόσημο»!

Μπορεί να κατέληξες να κοιμάσαι στο ύπαιθρο και να τρως στα συσσίτια της Εκκλησίας.

Πρέπει, όμως, σήμερα να είσαι υπερήφανος, γιατί ο Αλέξης σου -που τον πίστεψες και τον ψήφισες ή που δεν τον ψήφισες, γιατί το κατάλαβες νωρίς πως σε «δούλευε ψιλό γαζί»- έκανε τον μέγα… άθλο: από μια «ψόφια» οικονομία έβγαλε, αντί για 3,5% πλεόνασμα, υπερπλεόνασμα, περίπου 5%! Και έτσι έχει διαθέσιμα αρκετά εκατομμύρια, για να μοιράσει προεκλογικά γλειφιτζούρια σε κάθε… πικραμένο!

Εμείς, όμως, όλοι όσοι ζήσαμε τον εφιάλτη του εμφυλίου και το μετεμφυλιακό… «έπος της ντροπής», στις επερχόμενες εκλογές, θα ξαποστείλουμε τους πολιτικούς βρικόλακες, από κει που βγήκαν, στην σκοτεινή υπόνομο της Ιστορίας!

Για να πάψει το δίδυμο της… «αψιάς… λεβεντιάς» και της αλαζονικής αμορφωσιάς, του αμοραλισμού και της δημαγωγίας να ευτελίζει τις αξίες του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος και να κρατά τη χώρα παγιδευμένη στην υπανάπτυξη και στην ντροπή της επαιτείας!

Υ.Γ. Στην Κύπρο, ο υπουργός Δικαιοσύνης παραιτήθηκε, διότι επί υπουργίας του συνέβη να δολοφονηθούν 7 αλλοδαπές γυναίκες από ένα διεστραμμένο Ελληνοκύπριο!

Στην Ελλάδα, αντίθετα, η ευθιξία των κυβερνώντων εκδηλώθηκε με …«προοδευτικό πρόσημο»: για τις περιπτώσεις στην ΜΑΝΔΡΑ Αττικής -όπου πνίγηκαν στην πλημμύρα του χειμώνα 24 άνθρωποι και στο ΜΑΤΙ, όπου κάηκαν 102 κάτοικοι από την πυρκαγιά του καλοκαιριού- οι κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησαν για «τυμβωρυχία» (η «τυμβωθηρία» στα …«τσιπραίικα») την Αντιπολίτευση και τα Μ.Μ.Ε. και απαίτησαν να… ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΎΝ από την άσκηση κριτικής για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβησαν οι θάνατοι, καθώς και για τις ευθύνες που υπέχουν οι αρμόδιοι κυβερνητικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey