Α΄ μέρος

«Μητσοτάκη, δώστα όλα…»!

02/03/2022 - 12:36 Ενημερώθηκε 04/03/2022 - 11:59

«Η Ελλάδα πρωταθλήτρια χρέους στην Ευρωζώνη και την Ε.Ε., με ποσοστό άνω του 200% του ΑΕΠ»! 

Και εάν δεν υπάρχει κίνδυνος νέου Μνημονίου, πρέπει να τον προκαλέσουμε! 

Ποιος το είπε; Δεν το λέει φωναχτά, αλλά το μεθοδεύει, εμμέσως, πλην σαφώς, εκμεταλλευόμενος την δυσαρέσκεια του κόσμου για την άνοδο των τιμών, εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, που πλήττει τα νοικοκυριά. Κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως υπεύθυνο και για τις… «εφτά πληγές του Φαραώ» και, ιδιαίτερα, για την παγκόσμια ενεργειακή κρίση, η οποία προκάλεσε, και στην Ελλάδα, την τεράστια άνοδο των τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα, το πετρέλαιο και το αέριο, τα τρόφιμα και , γενικά, στα είδη πρώτης ανάγκης. Και σαν μοναδικός και αναντικατάστατος «φίλος του λαού», που θέλει να εμφανίζεται ο Αλ. Τσίπρας, κατηγορεί τον Μητσοτάκη «ότι είναι επιλογή του να μην στηρίζει το εισόδημα των μισθωτών, των εργαζομένων, των μικρομεσαίωνεπιχειρηματιών». Ενώ, αντίθετα, αυτός- ο αριστοτέχνης της πολιτικής απάτης και της«αυταπάτης»- ο χουβαρντάς κι ανοιχτοχέρης, από την θέση, τώρα, της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μοιράζει (περιφερόμενος ανά την Ελλάδα) τα λεφτά «με την σέσουλα» και διορίζει κόσμο και κοσμάκη: 43.500 προσλήψεις, (από την 85η ΔΕΘ), με κατώτερο μισθό 800 ευρώ, 2.000 διορισμοί μελών ΔΕΠ, ανά έτος, στα πανεπιστήμια, (εξαγγελίες προηγούμενης εβδομάδας), μείωση ΦΠΑ, κατάργηση Εισφοράς Αλληλεγγύης, κατάργηση Τέλους Επιτηδεύματος, μείωση του ΕΦΚ (φόρου στα καύσιμα) και « πάγωμα τιμολογίων ΔΕΗ (προχθεσινές εξαγγελίες) (δεν αναφέρεται στα ευάλωτα νοικοκυριά- αυτό το έκανε, ήδη, ο Μητσοτάκης -ζητάει το «πάγωμα», γενικά, για όλους τους καταναλωτές)! 

-Και πού θα βρεθούν τόσα λεφτά - μετά και από τα τόσα δις που διέθεσε, ήδη, η κυβέρνηση για την στήριξη των πληγέντων από την πανδημία; 

- Ο Αλέξης έχει προνοήσει - και γι΄αυτό. Διαθέτει ολόκληρη φυτεία από «λεφτόδεντρα»! Εκτός από τα «λεφτόδεντρα», ο «Φύλακας Άγγελος» του λαού έχει κι άλλη λύση: θα ακύρωνε, ακόμα, και την συμφωνία με την Γαλλία και θα μοίραζε στον λαό τα λεφτά που προορίζονται για τα Rafale διακινδυνεύοντας να βρεθούμε…«ξεβράκωτοι», σε μια ενδεχόμενη επίθεση των Τούρκων, διότι, όπως, δήλωσε και ο ξάδερφός του, ο Γιώργος « η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός, για τον ΣΥΡΙΖΑ»! 

Ξαναγυρνάμε, λοιπόν, ( Ω, τι χαρά!) στην… ένδοξη εποχή του: «Τσοβόλα,δώστα όλα» και στην αλήστου μνήμης εποχή του Κώστα Καραμανλή και του Προκόπη Παυλόπουλου: « μοιράζουμε 40 δις δανεικά στον λαό και ανοίγουμε διάπλατα τις πόρτες για τον διορισμό 300.000, στο Δημόσιο»!  

Και μετά; Η Ιστορία διδάσκει ( ασχέτως, εάν κάποιοι είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως) ότι, όταν το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος αποχαλινώνονται, οι αγορές αυξάνουν, στα ύψη, τα επιτόκια του δανεισμού ή διακόπτουν, εντελώς, τα δανεικά και τότε ακολουθεί το «δυστυχώς, επτωχεύσαμεν !» και οι εκκλήσεις προς ευρωπαίους εταίρους «βοήθεια, Χριστιανοί»! Και η όποια ευρωπαϊκή βοήθεια εγκριθεί (εάν εγκριθεί και αυτή την φορά), θα έρθει «πακέτο», και πάλι, με «μνημονιακό»…περιτύλιγμα! 

Ως καλός…«τζογαδόρος» της πολιτικής που είναι ο Αλ.Τσίπρας, ποντάρει και …στα μαύρα και στα κόκκινα (και στο ΟΧΙ και στο ΝΑΙ, όπως έκανε και με το Δημοψήφισμα): εάν ο Μητσοτάκης αγνοήσει τις… «συμβουλές» του Τσίπρα, θα οξυνθεί περαιτέρω η αγανάκτηση του λαού και το κόμμα της…« κοινωνικής αναλγησίας» θα εισπράξει το «ΌΧΙ» και το «μαύρο» στις προσεχείς εκλογές.! Ενώ, αντιθέτως, ο Τσίπρας, ως «κοινωνικά ευαίσθητος και φίλος γκαρδιακός του λαού», θα κερδίσει το «ΝΑΙ» και την ψήφο στο «κόκκινο»! 

Αλλά κι όταν, κάτω από την πίεση της Αντιπολίτευσης και της κοινωνίας, ο Μητσοτάκης προσχωρήσει στο ΝΑΙ και αρχίσει να μοιράζει λεφτά, για να μην στραφεί όλος ο κόσμος εναντίον του και χάσει στις επικείμενες εκλογές, τότε γυρνάμε πίσω στο 2009, στο τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα και στην διόγκωση του δημόσιου χρέους, με αποτέλεσμα να προσφύγουμε, ξανά, στο Δ.Ν.Τ. και να αποδεχτούμε, ξανά, νέα Μνημόνια! 

Τοιουτοτρόπως, ο Μητσοτάκης, ανακηρύσσεται ως ο πέμπτος Μνημονιακός πρωθυπουργός, που θα έχει την τύχη του Γιώργου Παπανδρέου! Και, τοιουτοτρόπως, φτάνει, ξανά, η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για να γράψει το νέο « έπος» της «τρίτη φορά, αριστερής κυβέρνησης», η οποία θα αναλάβει να ανασύρει την χώρα από τον Καιάδα, όπου την έριξε η… «νεοφιλελεύθερη» πολιτική των…αλόγιστων αυξήσεων και των παροχών του Μητσοτάκη! 

Εάν, όμως, έτσι συλλογάται και τέτοια λογαριάζει ο Αλ. Τσίπρας, ή πολύ έξυπνο θεωρεί τον εαυτό του ή πολύ αφελή τον Μητσοτάκη! Το πιθανότερο είναι να πάθει ό,τι και η πεινασμένη αλεπού που ακολουθούσε το μοσχάρι περιμένοντας να πέσουν τα… «ούμπαλά» του, που κουνιόνταν, πέρα- δώθε, για να τα φάει! 

Ο Μητσοτάκης δεν είναι ούτε Τσοβόλας ούτε Παυλόπουλος, διότι τον χαρακτηρίζει η σύνεση και το μέτρο και διότι διαθέτει πολύ καλή γνώση της ευρωπαϊκής και της διεθνούς πραγματικότητας και ειδικότερα, όσον αφορά στις κρατούσες συνθήκες,τις υπάρχουσες ευκαιρίες και τις δυνατότητες που έχουν τα κράτη, στα πλαίσια της Ε.Ε., η οποία με τα θεσμοθετημένα όργανά της ορίζει τους κανόνες και καθορίζει τα επιτρεπόμενα όρια για την ανάπτυξη της εθνικής πολιτικής των μελών της. 

Στον ενάμισι χρόνο που απομένει, μέχρι το τέλος της θητείας της σημερινής κυβέρνησης και μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση (του 2023 ;), οι πολιτικές εξελίξεις και τα αποτελέσματαδεν θα κριθούν, από τις συνεχιζόμενες και εντεινόμενες… υλακές του Τσίπρα- Ραγκούση και των εμιγκρέδων του παλιού ΠΑΣΟΚ, που στεγάζονται στην «Προοδευτική Συμμαχία» ( όπως επισημαίνει σε κάποιο άρθρο του ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας Γ. Παγουλάτος, «ο σκύλος που κυνηγάει το λεωφορείο, μπορεί κάποια στιγμή να το φτάσει∙ αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι μπορεί και να το οδηγήσει»! 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey