Η αλήθεια των αριθμών και ο χρυσός της σιωπής

03/05/2012 - 18:54

Δεν καταλαβαίνω γιατί η ηγεσία τής Ν.Δ. δεν αφήνει τους οπαδούς της να ξεχάσουν «τα λαμπρά επιτεύγματα» των Καραμανλή - Αλογοσκούφη - Παπαθανασίου στον τομέα της οικονομίας και αγωνίζεται να τους πείσει πως δεν ήταν αυτή η πραγματικότητα που βίωσαν -και δυστυχώς βιώνουν και σήμερα- όλοι οι Έλληνες.

Για άλλη μια φορά ο φονιάς κατηγορεί για το φόνο αυτόν που φώναξε την αστυνομία!

Δεν καταλαβαίνω γιατί η ηγεσία τής Ν.Δ. δεν αφήνει τους οπαδούς της -όσοι είχαν εναποθέσει σ’ αυτήν τις ελπίδες τους το 2004 και το 2007 για μια καλύτερη «νέα διακυβέρνηση» και όσοι παραμένουν ακόμα σήμερα... ευέλπιδες- να ξεχάσουν «τα λαμπρά επιτεύγματα» των Καραμανλή - Αλογοσκούφη - Παπαθανασίου στον τομέα της οικονομίας και αγωνίζεται να τους πείσει πως δεν ήταν αυτή η πραγματικότητα που βίωσαν -και δυστυχώς βιώνουν και σήμερα- όλοι οι Έλληνες.

Συνεχίζει να διατείνεται πως έγινε «τεχνητή» διόγκωση του ελλείμματος του 2009, από το 6% στο 13,6% και πως αυτή η... λαθροχειρία διέφυγε της προσοχής του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας (τον οποίον είχε επιλέξει και διορίσει ως άξιον και αξιόπιστον η ίδια η Ν.Δ), ο οποίος, όχι μόνον επιβεβαίωσε το ύψος του ελλείμματος, αλλά -όπως αποκάλυψε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής- ήδη από τον Ιανουάριο του 2009 είχε ενημερώσει τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή για τον «εκτροχιασμό του δημοσιονομικού ελλείμματος» και συγκεκριμένα ότι «το έλλειμμα κινείται προς διψήφιο αριθμό», επισήμανση που επανέλαβε και στις 8 Σεπτεμβρίου 2009, τις παραμονές των εκλογών, τόσο προς τον αρχηγό της Ν.Δ., όσο και στον αρχηγό τού ΠΑΣΟΚ -παρόντων μάλιστα των Λούκας Κατσέλη και Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ισχυρίζεται ακόμα η Ν.Δ. ότι με τη μαρτυρία του πρώην μέλους τής ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας) κ. Ζωής Γεωργαντά αποδείχτηκε και η «τεχνητή» διόγκωση του ελλείμματος από το 13,6% στο 15,4% το Νοέμβριο του 2010, όταν η χώρα είχε προσφύγει στο Μηχανισμό Στήριξης ήδη από το Μάιο του 2010. Και αυτή η διόγκωση έγινε, λέει, πάλι «τεχνητά», με το συνυπολογισμό στο δημοσιονομικό έλλειμμα των ελλειμμάτων των νοσοκομείων και των ΔΕΚΟ. Δε μας εξηγεί όμως η Ν.Δ. πώς είναι δυνατόν να διογκωθεί «τεχνητά» το έλλειμμα από το συνυπολογισμό των πραγματικών και οφθαλμοφανών -ακόμα και στους αόμματους- στοιχείων που έχουν σχέση με το ποια είναι η κατάσταση των νοσοκομείων και των ΔΕΚΟ από την άποψη των εσόδων/εξόδων τους.

Πιθανώς η Ν.Δ. υπονοεί αυτό που υπονοούσε, εμμέσως πλην σαφώς, και η ουσιώδης μάρτυς της, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας Ζωή Γεωργαντά, η οποία απεφάνθη... επιστημονικώς ότι το θέμα έπρεπε να το δούμε και ολίγον... «πατριωτικά», να κρύψουμε, δηλαδή, κατά την πάγια μέχρι τότε τακτική μας, τα σκουπίδια κάτω από το χαλί και να ξεγελάσουμε για άλλη μια φορά τους... «Κουτόφραγκους», συνεχίζοντας την ένδοξη παράδοση των greek statistics της περιόδου Καραμανλή, που μας έκαναν... διάσημους ανά την υφήλιο!

Κατά την «επιστημονική» άποψη, που εξέφρασε η καθηγήτρια της Εφαρμοσμένης Πληροφορικής (στη συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 στις 9-3-2012), ο νέος πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ -και κατ’ επέκταση ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου- «δεν κράτησαν πατριωτική στάση», διότι, «δεν έπρεπε να φωνάζουν προς τα έξω ό,τι κι ό,τι· διότι και η Ιρλανδία είχε έλλειμμα 15%, αλλά δε βγήκε να το φωνάζει»! (Καημένε Παπακωνσταντίνου, μέσα από τόσους ειδικούς στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική, βρήκες να διορίσεις στην ΕΛΣΤΑΤ μια καθηγήτρια του... «πατριωτικού ΠΑΣΟΚ»!)

Κατηγορεί, λοιπόν, η κ. Ζωή Γεωργαντά τον... «ανθέλληνα» πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ ότι περιφρόνησε την «αντιστασιακή» της στάση, αγνόησε τη γνώμη της -μιας κοτζάμ καθηγήτριας πανεπιστημίου, που είχε αντίθετη άποψη- και εφήρμοσε στον υπολογισμό του ελλείμματος «την ορθή πρακτική» που ακολουθούν όλες οι στατιστικές υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμορφούμενος με τις οδηγίες τής EUROSTAT.

Έτσι, με την προσθήκη των ελλειμμάτων νοσοκομείων και ΔΕΚΟ, το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας για το 2009 διαμορφώθηκε -δυστυχώς για τη Ν.Δ. και δυστυχέστατα για τον ελληνικό λαό- στο 15,4%!

Και η Ν.Δ., αντί να ζητήσει μια ειλικρινή συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τη χαριστική βολή που κατάφερε στην εθνική οικονομία, κατά την προηγούμενη κυβερνητική της θητεία, μας ξαναπαρουσιάζει την παράσταση «φωνάζει ο κλέφτης»!

Επειδή όμως το «ψέμα έχει κοντά ποδάρια», έρχεται η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον έλεγχο εσόδων/εξόδων του κράτους το 2009, που δίνεται στη δημοσιότητα στις 24-3-2012 και περιγράφει το πάρτι διαφθοράς που έγινε με τις δαπάνες του κράτους, κατά τη διακυβέρνηση της Ν.Δ., γεγονός που εξηγεί και την ουδόλως τεχνητή διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009. Αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου: «είχαν προϋπολογιστεί για το 2009 δάνεια ύψους 64,5 δισ. ευρώ και τελικά τα δάνεια για το 2009 έφθασαν στο αστρονομικό ποσό των 105,5 δισ.»!

Όσο για το πώς αξιοποιήθηκαν τα 105,5 δισ.: «Τα έξοδα, που είχαν προϋπολογιστεί για το 2009 στα 99,3 δισ. ευρώ, εκτοξεύτηκαν στα 146,5 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 47,7%», απαντά στην Έκθεσή του το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Τώρα, σε ποιες παραγωγικές επενδύσεις ξοδεύτηκε το ιλιγγιώδες ποσό των επί πλέον 50 δισ.; Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι... αποκαταστάθηκαν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες «δικά μας παιδιά», που διορίστηκαν στο Δημόσιο!

Είναι λοιπόν καιρός, και μάλιστα ενόψει της επερχόμενης ετυμηγορίας του ελληνικού λαού, η Ν.Δ. να εγκαταλείψει τα συνωμοσιολογικά σενάρια, ότι δήθεν κάποιοι μισέλληνες και σαδιστές πολιτικοί της αντίπαλοι εξύφαιναν συνομωσία εναντίον της, διογκώνοντας «τεχνητά» το έλλειμμα, για να αμαυρώσουν την... δόξα της Ν.Δ. και να πλήξουν το κύρος και την αξιοπιστία του σημερινού αρχηγού της.

Και, εάν δεν έχει τίποτα να πει για το πώς δεν θα επαναληφθούν τα «έργα και οι ημέρες» της διακυβέρνησης Καραμανλή, ας ακολουθήσει, τουλάχιστον, τη συνταγή των Αρχαίων «το σιγάν κρείττον εστί του λαλείν». Και ο λαός, που έγινε σοφότερος μετά από τόσα παθήματα, γνωρίζει καλά τις ευθύνες τού κάθε κόμματος, πόσο έβλαψε ή πόσο ωφέλησε τη χώρα, από τη θέση της κυβέρνησης ή της αντιπολίτευσης, και θα αμείψει στις επικείμενες εκλογές τον καθένα κατά τα έργα του.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey