Εγκρίθηκε η πρόταση που είχε καταθέσει ο κ. Κατσιφαράκης για πρόγραμμα της τάξεως των 531.000 ευρώ

Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο στη Μυτιλήνη

28/04/2012 - 15:50

Μια από τις πρώτες ενέργειες του διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, κ. Δημήτρη Κατσιφαράκη, με το που ανέλαβε, ήταν η δημιουργία ενός ιατροπαιδαγωγικού κέντρου, σε μια προσπάθεια βελτίωσης, ανάπτυξης και μεταρρύθμισης των υπηρεσιών υγείας του νησιού.

Μια από τις πρώτες ενέργειες του διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, κ. Δημήτρη Κατσιφαράκη, με το που ανέλαβε, ήταν η δημιουργία ενός ιατροπαιδαγωγικού κέντρου, σε μια προσπάθεια βελτίωσης, ανάπτυξης και μεταρρύθμισης των υπηρεσιών υγείας του νησιού.

Αφού υποβλήθηκε η σχετική πρόταση για την υλοποίηση του έργου «Λειτουργία και εξοπλισμός ιατροπαιδαγωγικού κέντρου Μυτιλήνης», μόλις πριν λίγες μέρες αξιολογήθηκε θετικά, εγκρίθηκε και υπογράφηκε η ένταξη του έργου από το Υπουργείο Υγείας, στον Άξονα Προτεραιότητας 13 «Εδραίωση της μεταρρύθμισης στον τομέα Ψυχικής Υγείας, ανάπτυξης της α΄/θμιας φροντίδας υγείας και προάσπιση της Δημόσιας Υγείας του πληθυσμού στις 8 περιφέρειες σύγκλισης», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 531.000 ευρώ και διάρκεια δύο χρόνων, με ημερομηνίας λήξης την 31η/12/2015.

Σε τι αφορά
Το έργο έχει να κάνει με την εκπαίδευση κυρίως των γιατρών και του προσωπικού που ασχολούνται με παιδιά. Όλοι θα εκπαιδευτούν, αλλά επίσης θα μεταδώσουν και τις γνώσεις τους σε άλλους επαγγελματίες υγείας που θα έρθουν σε επαφή. Επί της ουσίας, το έργο περιλαμβάνει δράσεις και δαπάνες μισθοδοσίας εργαζομένων, προμήθειες ειδικού εξοπλισμού, συντήρησης υπάρχοντος εξοπλισμού, λειτουργικών δαπανών, δημοσιότητας, πιστοποίησης της λειτουργίας του ιατροπαιδαγωγικού κέντρου, αξιολόγησης του κέντρου κ.λπ.. Θα χρηματοδοτηθούν κυρίως συγκεκριμένες δομές που αφορούν σε ζητήματα κατάρτισης και εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας, αλλά και δομές όπως κτηριακές εγκαταστάσεις. Ακόμη, στα σχέδια του Νοσοκομείου είναι να συμβληθεί με ψυχολόγους από το νησί, την Αθήνα, ακόμη και από το εξωτερικό αν χρειαστεί, οι οποίοι θα παρέχουν στήριξη βελτιώνοντας θέματα ψυχικής υγείας των εργαζομένων που σχετίζονται με παιδιά. Αυτό θα τους βοηθήσει να αντεπεξέρχονται καλύτερα στις ιδιαίτερες απαιτήσεις που έχουν οι μικροί ασθενείς, αλλά και να μάθουν να προστατεύονται από το στρες που βιώνουν καθημερινά. «Σκοπός μας ήταν να φέρουμε χρήματα τα οποία θα αξιοποιηθούν με κάποιον πολύ παραγωγικό τρόπο. Θα ασχοληθούμε με θέματα παιδιών τα οποία χρειάζονται ένταξη στο κοινωνικό σύνολο», αναφέρει στο «Ε» ο διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Δημήτρης Κατσιφαράκης, συνεχίζοντας: «Ήταν μια πρόταση που έκανα σχεδόν με το που ανέλαβα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, και τώρα σιγά - σιγά πραγματοποιείται.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey