Το «παιχνίδι» των ακραίων και ακροδεξιών στοιχείων καλά κρατεί με το ...σταυρό!

26/03/2019 - 12:29

Η πολιτική αντιπαράθεση εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, με φόντο το σταυρό που τοποθετήθηκε στου Απελή, φαίνεται ότι καλά κρατεί με τις εκατέρωθεν τοποθετήσεις και ενέργειες. Την Κυριακή που μας πέρασε η παρουσία του υποψηφίου δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και στελεχών του συνδυασμού του στην τελετή που διοργάνωσαν οι «ακραίοι» εμπνευστές της τοποθέτησης του σταυρού στην περιοχή, προκάλεσαν την αντίδραση της υποψηφίας δημάρχου με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Εριφύλης Χιωτέλλη, που εγκαλεί τον κ. Κύτελη για τη στάση του αυτή και τους άλλους συνυποψηφίους στο δήμο να πάρουν θέση. Η Ερ. Χιωτέλλη μιλά για ομάδα ακραίων που θέλει να διχάσει την τοπική κοινωνία εν όψει των δημοτικών εκλογών και ότι η παρουσία στην τελετή του κ. Κύτελη και των «συν αυτώ», δημιουργεί σύγχυση, νομιμοποιώντας τις ενέργειες των ακροδεξιών στοιχείων, που μάλιστα είναι οι προάγγελοι της υποψηφιότητας της Χρυσής Αυγής στην περιφέρεια Βορ. Αιγαίου.

Στην ανακοίνωσή της η Ερ. Χιωτέλλη και με αφορμή την παρουσία του κ. Κύτελη στην «τελετή αγιασμού» του «υπερμεγέθους κατασκευάσματος», όπως το λέει, σημειώνει μεταξύ άλλων «το γνωστό στέλεχος της Ν.Δ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό Κύτελη κ. Κουτσαντώνης είχε δηλώσει, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, ότι η τοποθέτηση του, υπερμεγέθους σταυρού, στου Απελή, “είναι μια πολιτική πράξη”. Και ότι εμφανιζόμενος ο κ. Κύτελης στην “τελετή αγιασμού” που διοργανώθηκε την περασμένη Κυριακή «δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει τις δηλώσεις του υποψήφιου του, ούτε να κάνει ότι δεν ξέρει τα έργα και τις ημέρες του, εκ Χίου, “κατασκευαστή” του σταυρού». Για να προσθέσει ότι: «Με την παρουσία του στην τελετή, κάνει απολύτως καθαρό με ότι συμφωνεί με το “νόημα” και “προσανατολισμό” της συγκεκριμένης “πολιτικής πράξης” και ταυτίζεται απόλυτα με όσους επιζητούν τον διχασμό της τοπικής μας κοινωνίας». Ενώ ζητά οι πάντες και κυρίως οι διεκδικητές της δημαρχίας του νέου Δήμου Μυτιλήνης να ξεκαθαρίσουν την θέση τους.

Είναι προφανές ότι με αφορμή την τοποθέτηση του σταυρού και τις ...τελετές που ακολούθησαν γίνεται ένα παιχνίδι εντυπώσεων, την πρωτοβουλία του οποίου έχουν τα πιο ακραία και διχαστικά στοιχεία και στο οποίο ...παιχνίδι «παίζει» για τους δικούς του πολιτικούς λόγους και ο ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, ως αντίπαλο «δέος», συμβάλλοντας έτσι στην επιχείρηση αποπροσανατολισμού από τα μείζονα της εκλογικής αυτής αναμέτρησης.

Η ακροδεξιά με τις τελετές και με αυτές τις παρεμβάσεις της επιχειρεί να κάνει αισθητή την παρουσία της στα τοπικά δρώμενα, εκμεταλλευόμενη εν προκειμένω και τα θρησκευτικά αισθήματα του κόσμου ...παίζοντας με το κορυφαίο σύμβολο του χριστιανισμού, το σταυρό. Η «νομιμοποίηση» αυτών των ενεργειών από τον Στρ. Κύτελη και των «συν αυτώ», στο όνομα του προσεταιρισμού του ακροδεξιού χώρου εν όψει των δημοτικών εκλογών είναι και επικίνδυνη, αλλά κατά τη γνώμη μας και ατελέσφορη, γιατί οι εκφραστές αυτών των ακραίων και διχαστικών απόψεων έχουν το δικό τους «αυθεντικό» πολιτικό χώρο έκφρασης, το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και δεν θα τους κάνουν τη χάρη με τη ψήφο τους, όπως αναμένουν ενδεχομένως και νομίζουν. Μια αναδρομή σε ανάλογες περιπτώσεις σε χώρες της Ευρώπης, με αντίστοιχο πολιτικό σκηνικό, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Αν στελέχη του κ. Κύτελη και της ΝΔ συνεχίζουν να «ενστερνίζονται» και να ανταποκρίνονται στην ατζέντα που επιβάλλουν ακραία και ακροδεξιά στοιχεία, στο όνομα να μη χάσουν αυτό το εκλογικό ακροατήριο και να ψηφοθηρήσουν από το χώρο αυτό, σύντομα θα διαπιστώσουν, όταν θα ανοίξουν οι πολλαπλές κάλπες, την αυταπάτη τους και τη πολιτική αφέλεια τους, αλλά τότε θα είναι αργά!

Δυστυχώς και μέρος της αριστεράς, με τον τρόπο που επιχειρεί να πολιτευθεί απέναντι στην ακροδεξιά και τα ξενοφοβικά ακραία στοιχεία, αντί να τα απομονώσει τα φέρνει στο προσκήνιο της πολιτικής αντιπαράθεσης, γεγονός που τα ανατροφοδοτεί στην τοπική κοινωνία. Άλλο που δεν θέλουν, δηλαδή, για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους! Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι η διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού από την κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια έδωσε ...τροφή σε αυτά τα ακραία και ξενοφοβικά στοιχεία για να παίξουν ρόλο και να «ανδρωθούν»!

Σε τελική ανάλυση θα είναι ολίσθημα των πολιτικών δυνάμεων του λεγόμενου «δημοκρατικού τόξου» να κάνουν «συνομιλητές» με τον έναν ή άλλον τρόπο τα ακραία και ακροδεξιά αυτά στοιχεία και να ...παίξουν στο ρυθμό και στα κελεύσματά τους. Προσοχή, λοιπόν στις ...πεπονόφλουδες, που κάποιοι πετάνε, μπορούν να προκαλέσουν άθελα τους πολιτικό «ατύχημα»!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey