Τα Δηκτικά 30-5-18

30/05/2018 - 15:41 Ενημερώθηκε 01/06/2018 - 15:44

Δεν παραιτήθηκε η Μ. Ζερβού (1)

Δεν έχει υποβάλλει την παραίτησή της η Μαρία Ζερβού από τη θέση της αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, μετά την επίθεση εναντίον της από τη διοικήτρια του Νοσοκομείου, Άννα Ζερβού. Η κ. Ζερβού είχε δηλώσει την πρόθεσή της να παραιτηθεί στην ΕΡα Αιγαίου, μιλώντας την περασμένη Παρασκευή το πρωί με αφορμή όπως μας είπε για την γιορτή της αιμοδοσίας (την επόμενη μέρα), ως πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης. Φαίνεται ότι «πιάστηκε» εξαπίνης και ως μη πολιτικό πρόσωπο δήλωσε την πρόθεσή της, την οποία όμως δεν έκανε πράξη.

Η ίδια έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό το απόγευμα της Παρασκευής: «Είναι γεγονός ότι υπήρξαν εντάσεις στην αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν τη Διοίκηση του Νοσοκομείου με τη Διοικήτρια και δεν είναι κρυφό πως υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις για αρκετά θέματα.

Σε καμία όμως περίπτωση δεν ισχύει ότι υπέβαλα παραίτηση από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου και να προσπαθώ για το καλύτερο ως αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, ακόμα και αν κάποιες φορές ανεβαίνουν οι τόνοι.

Σας ευχαριστώ για την αγάπη και την εκτίμηση που δείξατε για άλλη μια φορά στο πρόσωπό μου».

 

Εν αναμονή των εξελίξεων (2)

Η κ. Μαρία Ζερβού φαίνεται ότι αναμένει τις εξελίξεις. Εξάλλου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας εδέησε να ασχοληθεί με το ζήτημα και σήμερα αναμένεται συνάντηση στελεχών του με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου και πρόεδρο του Δ.Σ του «Βοστανείου», Άννα Ζερβού. Άραγε είναι κάποιος -ή μάλλον κάποια- υποψήφια προς αποχώρηση; Θα βρεθεί χρυσή τομή; Το θέμα είναι να μην κρυφτεί το πρόβλημα ξανά κάτω από το χαλί και να ασχοληθούν ξανά οι επικεφαλής αυτών των θέσεων με τα πραγματικά προβλήματα του Νοσοκομείου.

Αν.Παζ.

 

Μειώνονται οι δυνατοί παίκτες στην ακτοπλοΐα

Το γεγονός ότι οι μέχρι πριν λίγο καιρό ανταγωνιστές της γραμμής του βορείου Αιγαίου στην ακτοπλοΐα, η Blue Star Ferries (BSF) και η Hellenic Seaways (HSW) έγινε πλέον ένα μετά την εξαγορά της δεύτερης από την Attica Group, έχει προκαλέσει αμηχανία και προβληματισμό. Τα πρώτα σημάδια του μονοπωλίου είναι ορατά, από τη στιγμή που η BSF απέσυρε τα νεότευκτα πλοία της από την περιοχή, δρομολογώντας τα στις Κυκλάδες, αφήνοντας ό,τι πιο υπέργηρο διέθετε στο στόλο της η HSW για να εκτελούν τη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη. Μπορεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού να έθεσε ως προϋπόθεση την απελευθέρωση «ζήτησης / χώρου» για τη διευκόλυνση της εισόδου νέων ανταγωνιστών εκεί όπου κατέχει δεσπόζουσα θέση, όπως στο Βόρειο Αιγαίο, αλλά η ουσία είναι ότι με την εξαγορά της HSW, η BSF κατόρθωσε να αποτινάξει από πάνω της τον «βραχνά» μιας γραμμής, που πέρυσι τουλάχιστον δεν κατέγραψε μεγάλα κέρδη. Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος πιθανός ανταγωνιστής θα ενδιαφερθεί να μπει σε μια τέτοια γραμμή και τι ενέργειες κάνουν οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του; Γιατί, κακά τα ψέματα, ούτε η εκπεφρασμένη δυσαρέσκεια, ούτε τα ευχολόγια θα λύσουν ως δια μαγείας την προβληματική κατάσταση που διαμορφώνεται στο Βορ. Αιγαίο, το οποίο επιστρέφει σε συνθήκες που παραπέμπουν στη δεκαετία του ‘90 με πλοία 30ετίας και 12 ώρες διάρκεια το ταξίδι.

Β.Παπ.

 

Εννιαθέσιο βαν στο Δημοτικό Θέατρο

Εννιαθέσιο βαν παραχώρησε το Ίδρυμα Ρουσέλλη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστας Αστυρακάκης και ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός ευχαριστεί το ίδρυμα Ρουσέλλη και τους εκτελεστές κ. κ. Δούκα Ευστράτιο και Βερβενιώτη Νικόλαο, «για την παραχώρηση στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης, ενός εννιαθέσιου βαν που ήταν απαραίτητο για την εξυπηρέτηση των ποικίλων αναγκών του θεάτρου μας». Και προσθέτουν: «Το ίδρυμα και οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, τα τελευταία χρόνια συνεισφέρουν οικονομικά και συμβάλλουν στην αναβάθμιση λειτουργικών δομών εσωτερικά και εξωτερικά του θεάτρου».

Αν.Παζ.

 

Τι κάνει ο Γαληνός όταν ζητά παραιτήσεις

Ήταν 6 Ιουνίου του 2016, όταν ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός είχε ζητήσει για τελευταία φορά τις παραιτήσεις όλων των αντιδημάρχων του, όταν η παράταξή του αντιμετώπιζε ξανά πανομοιότυπη κρίση, με αυτή που αντιμετωπίζει σήμερα. Ενώ τη «μέθοδο» αυτή, που από κάποιους θεωρείται άδικη και ισοπεδωτική, ο δήμαρχος την είχε εφαρμόσει και κατά τον πρώτο χρόνο της θητείας του. Με αφορμή λοιπόν την τρίτη απαίτηση των παραιτήσεων των αντιδημάρχων του, πολλοί ανατρέχουν στο… παρελθόν για να βρουν ομοιότητες και διαφορές στο κλίμα της εποχής και στην εσωστρέφεια που κατέτρωγε τότε την παράταξη. Προσπαθώντας να θυμηθούν το τι αποφάσισε τελικά ο δήμαρχος εκείνη την περίοδο, για να μαντέψουν κατ΄ επέκταση το τι θα κάνει τώρα. Για την ιστορία λοιπόν θυμίζουμε ότι η πρώτη απαίτηση εκ μέρους του Σπύρου Γαληνού ήταν καθαρά για «παραδειγματισμό», στέλνοντας ένα μήνυμα προς όλους ότι «κανείς δεν είναι αναντικατάστατος». Αφού προηγουμένως όμως, είχε έρθει σε ρήξη με τον Παναγιώτη Αλβανόπουλο. Τη δεύτερη φορά που ζήτησε τις παραιτήσεις των αντιδημάρχων του, ήταν μία εποχή όπου οι γεωγραφικοί αντιδήμαρχοι, πάλι εξέφραζαν μπόλικη «γκρίνια», ενώ υπήρχε και θέμα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Δημήτρη Ακριώτη. Τι έφερε αυτή η εξέλιξη τελικά; Την αλλαγή στην προεδρία της ΔΕΥΑΛ με τον Αντώνη Γιαννάκη να διαδέχεται τον Δημήτρη Ακριώτη ο οποίος αποχώρησε τότε επεισοδιακά και την εμφάνιση του Κυριάκου Πετρέλλη στην (αντι)προεδρία του Λιμενικού Ταμείου. Το αξιοσημείωτο όλων των αποφάσεων του δημάρχου, όταν ζητούσε τις παραιτήσεις όλων των συνεργατών του, είναι δηλαδή το ότι ποτέ δεν «καθάρισε» από αυτή τη διαδικασία, εκείνους που θεωρούνταν οι πλέον «ύποπτοι» για να βγουν εκτός «ανασχηματισμού». Αντίθετα ενεργοποιούσε «εξωπαραταξιακά» στελέχη…

Μ.ΟΡΦ

 

Το λάθος και οι παρεξηγήσεις!

Στην παρεξήγηση που προκλήθηκε με την επιστολή των 40 επιχειρηματιών ως επί το πλείστον από τα Λαδάδικα, ενεπλάκη ατυχώς και το «Ε». Το οποίο έκανε το… «έγκλημα» να διορθώσει τα λάθη που προφανώς έγιναν από βιασύνη των συντακτών της αλλά κατέληξε να βρεθεί και αυτό «χρεωμένο» από το γενικότερο κλίμα καχυποψίας που επικρατεί στην περιοχή, ενόψει της εφαρμογής ή μη του μέτρου της νυχτερινής πεζοδρόμησης. Για την ιστορία το «Ε» αποκατέστησε το λάθος στον τίτλο του δημάρχου Λέσβου (αναφερόταν ως δήμαρχος Μυτιλήνης) και διέγραψε το όνομα του Κώστα Αστυρακάκη, ο οποίος αναφερόταν ως αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής (που δεν είναι). Και εν συνεχεία, είδαμε τον μεν κ. Αστυρακάκη να ισχυρίζεται ότι κάποιοι σκόπιμα έγραψαν λάθος το όνομά του, αλλά και να καταγγέλλει πως δεν υπέγραψαν πράγματι όλοι οι φερόμενοι ως υπογράφοντες την επιστολή… Άμα ξέραμε πάντως ότι υπήρχε τέτοιο παρασκήνιο και θα προκαλούνταν συνειρμοί από την διόρθωση του λάθους της επιστολής, θα το αφήναμε ως είχε. Οι καιροί κατά πως φαίνεται είναι… δύσκολοι!

Μ.ΟΡΦ

 

Το «Ε» ξανά μαζί σας την Παρασκευή

Λόγω της σημερινής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, το «Ε» θα κυκλοφορήσει ξανά την Παρασκευή 1 Ιουνίου.

«Ε»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey