Tα Δηκτικά 22-6-16

22/06/2018 - 15:04 Ενημερώθηκε 22/06/2018 - 15:39

Επικαλούμενοι δικαστική απόφαση

Με αφορμή την ανακοίνωση- καταγγελία της παράταξης των εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ «Αυτόνομη Παρέμβαση» κατά της ΔΑΚΕ πληροφορηθήκαμε ότι στις 14 Ιουνίου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ εξέδωσε απόφαση αναίρεσης… άλλης απόφασης της Γενικής Συνέλευσης, η οποία ειρήσθω εν παρόδω δεν μας εστάλη ως ανακοίνωση από τον φορέα των καθηγητών.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ανακοίνωσε ότι μετά την αθώωση του κ. Βασιλείου Μακρυπούλια από την Ελληνική Δικαιοσύνη, ο οποίος πάλι γίνεται το υποκείμενο της αντιπαράθεσης στους καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η ΕΛΜΕ κρίνει «επιβεβλημένο να επανεξετάσει τη θέση της για το συγκεκριμένο συνάδελφο. Ο κος Μακρυπούλιας δικαιώθηκε σε όλες τις δικαστικές διαδικασίες στις οποίες κλήθηκε. Απαλλάχθηκε επίσης από το πειθαρχικό συμβούλιο και από όλες τις ΕΔΕ που διενήργησε η ΔΙΔΕ Λέσβου για το άτομό του». Με επιχείρημα τη δικαστική απόφαση η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ που πρόσκειται στη ΔΑΚΕ, αποφάσισε «την αναίρεση όλων των αποφάσεων της προηγούμενης διοίκησης που αφορούν το συνάδελφο, αφού πάρθηκαν χωρίς να υπάρχουν στοιχεία αλλά ούτε και αρμοδιότητα, ζητά συγνώμη για την ταλαιπωρία στην οποία υποβλήθηκε και τον καλεί να ξαναγίνει μέλος της».

Αναίρεσαν τη ...γενική συνέλευση!

Το «πρόβλημα» που τίθεται από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης είναι ότι επί της ουσίας η ΔΑΚΕ, ως πλειοψηφία στην ΕΛΜΕ δεν αναιρεί απόφαση της προηγούμενης Διοίκησης της ΕΛΜΕ, αλλά απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Θυμίζουμε ότι η απόφαση της τελευταίας, εκτός του ότι καταπιάνονταν με τη διαγραφή του εν λόγω εκπαιδευτικού σημείωνε επίσης: «Η Γενική Συνέλευση της Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου καταδικάζει απερίφραστα κάθε οπαδό ή νοσταλγό του ναζισμού που βρίσκεται στους κόλπους του συλλόγου- είτε αυτός αυτοχαρακτηρίζεται ως «εθνικοσοσιαλιστής» - όπωςε ο εν λόγω εκπαιδευθτικός- είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, ο οποίος διαδίδει φασιστικές και ρατσιστικές ιδέες, υιοθετεί εθνικιστικές εξάρσεις και προσβάλλει τη δημοκρατία»

Η Αυτόνομη Πρωτοβουλία καταλήγει σχετικά κατά της ΔΑΚΕ την οποία κατηγορεί ότι εναγκαλίζεται με εθνικοσοσιαλιστικές απόψεις: «Δεν θα δώσουμε ποτέ κανενός είδους συγχωροχάρτι για μικροκομματικά συμπεθεριά. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με σθεναρότητα τις βαθιές δημοκρατικές παραδόσεις,  που πρέπει να διέπουν την εκπαίδευση των νέων ανθρώπων σε ένα σχολείο δημοκρατικό και ανοιχτό στη κοινωνία, με σεβασμό στη διαφορετικότητα. Ένα σχολείο που διαμορφώνει δημοκρατικούς και σκεπτόμενους πολίτες, πραγματικούς πατριώτες, σε μια δημοκρατική ελληνική κοινωνία». Προφανώς η απόφαση αυτή της πλειοψηφίας της ΕΛΜΕ, της ΔΑΚΕ εν προκειμένου έχει πολιτικές διαστάσεις και σκοπιμότητες, οι οποίες κρίνονται και από τους εκπαιδευτικούς και από την κοινή γνώμη. Αλλά τέτοιες αποφάσεις δεν μπορεί να είναι θέμα πλειοψηφίας σε ένα διοικητικό συμβούλιο και μάλιστα με απόφαση μιας παράταξης . Θέλει άλλες κινήσεις και προπαντώς συναινετικές διαδικασίες που να μην αφήνουν σκιές!

Α.Ω.

Πλήθος κόσμου, στελέχη ΜΚΟ, πρόσφυγες και ντόπιοι δοκίμασαν χτες την κουζίνα του ΝΑΝ με συνταγές από Αιθιοπία, Πακιστάν, Συρία και Αφγανιστάν, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων που έγινε διεθνώς σε 14 πόλεις. Η επιλογή του ΝΑΝ προτάθηκε από την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και αγκαλιάστηκε διεθνώς γιατί το εστιατόριο είναι ακριβώς το παράδειγμα (πρώτο πανευρωπαϊκά) της ενσωμάτωσης προσφύγων μέσω της εργασίας, όπως μας είπε το στέλεχο της Υπατης Αρμοστείας, Θοδωρής Αλεξέλλης.

 

Προσωρινή πρόεδρος στην ΑΔΕΛ

Τη στιγμή που η διαρροή των… αποφάσεων της ΑΔΑ για την «κατ΄ επείγουσα» συνεδρίαση της 4ης Ιουνίου, θέτει (καλώς ή κακώς θα το δούμε) εν αμφιβόλω τις αντικαταστήσεις των Δημήτρη Αλεξίου και Ταξιαρχούλας Πνακά, χθες η ΑΔΕΛ έβγαλε προσωρινή -όπως διευκρινίστηκε- νέα πρόεδρο της εταιρίας. Η οποία θα είναι η Διευθύνων σύμβουλος της ΑΔΕΛ Βικτώρια Πλάτωνα. Και αν η εξέλιξη αυτή, προκάλεσε εύλογα ερωτηματικά, διευκρινίστηκε πως (πάλι) για τυπικούς λόγους δεν έγινε άμεσα πρόεδρος ο Μιχάλης Ταμβακέλλης, αλλά θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες. Όμως από αυτό και μόνο το παράδειγμα στην ΑΔΕΛ, γίνεται αντιληπτό ότι κάθε πολιτική απόφαση, περνάει πια από το κόσκινο της νομικής συμβουλής, προκειμένου να μπορέσει να εφαρμοστεί.

Μ.ΟΡΦ

Εφιαλτικό σενάριο

Αν η ΑΔΑ πράγματι ακυρώσει τις αποφάσεις του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου, που έγινε με την διαδικασία του κατ΄ επείγοντος, δεν είναι μόνο το κάζο που θα έχει πάθει η δημοτική αρχή και ο ίδιος ο δήμαρχος, στην προσπάθειά του να αλλάξει διοίκηση στα νομικά πρόσωπα και τους οργανισμούς. Με δεδομένο ότι η δημοτική αρχή είναι «άρρωστη» εδώ και καιρό και δεν έχει και πλειοψηφία πια, το ενδεχόμενο η ΑΔΑ να τινάξει στον αέρα και την καθ΄ αυτή λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου (και κατ΄ επέκταση του δήμου), είναι εφιαλτικό σενάριο. Γιατί έτσι κι αλλιώς αυτούς τους μήνες, η δημοτική αρχή επικυρώνει αποφάσεις που αφορούν δημοπρατήσεις έργων, αλλά και δράσεων που είναι έτοιμες να γίνουν μετά από πολύ καιρό…

Μ.ΟΡΦ

Υπάρχουν καλοί και κακοί ακροδεξιοί;

Η νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο, με αφορμή κυρίως την υποδοχή του δηλωμένου γνωστού «εθνικοσοσιαλιστή» εκπαιδευτικού που μαθαίνει γράμματα στα παιδιά μας, εξαπέλυσε μία -σε πολύ μεγάλο βαθμό- δικαιολογημένη επίθεση στη ΝΟΔΕ Λέσβου και στον Χαράλαμπο Αθανασίου για το διαρκές «φλερτ» τους με την ακροδεξιά, καθ΄ όλη τη διάρκεια του «προσφυγικού». Είναι πολλά τα παραδείγματα εξάλλου που πολλοί «δημοκράτες» της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξέφυγαν στο δημόσιο λόγο τους και υιοθέτησαν ανοιχτά θέσεις που συναντά κανείς επίσημα, μόνο στην Χρυσή Αυγή και η ΝΟΔΕ με περίσσια υποκρισία, δεν καταδίκασε ποτέ. Μέχρι και που κάλυψε μερικούς υπό τον μανδύα της «αγανάκτησης», με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση της «Πατριωτικής Κίνησης». Με την ίδια υποκρισία βέβαια που διαχειρίζεται την «ακροδεξιά» η ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ, διαχειρίζεται την «ακροδεξιά» και ο ΣΥΡΙΖΑ βέβαια. Γιατί αν σκύψουμε ξανά στα γραπτά των social media, οι ΑΝΕΛίτες της Λέσβου, συγκυβερνήτες μην ξεχνάμε, τα ίδια «ακροδεξιά» έγραφαν και γράφουν με αυτά που κατηγορεί ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ. Δεν υπάρχουν όμως καλοί και κακοί «ακροδεξιοί», έτσι;

Μ.ΟΡΦ 

Κύριε Διευθυντά,

Το ποιους θα διώξει το ΠΑΣΟΚ, πως θα λέγεται, προς το που θα πάει και πως θα επιστρέψει τα ποσοστά του, το ξέρει το ΠΑΣΟΚ. Και βασικά ότι θέλει θα κάνει. Δεν θα του πει κανένας απ΄τους απολίτικους «Κούληδες» που για να ξανακυβερνήσει η ΝΔ, έχουν αυτόκλητα αναλάβει τελευταία ρόλο παντογνώστη και νουθετούν τους πάντες.

Διαπορών Μυτιληνιός

Μια εκδρομή, που είχαν τάξει οι δάσκαλοι στα παιδιά απ’ τις αρχές της χρονιάς πραγματοποίησε τελικά στις αρχές Ιουνίου το Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής. Όλο το χρόνο δεν τα κατάφεραν, λόγω των 3 χλμ χωματόδρομου, από τον άσφαλτο μέχρι το ελαιοτριβείο, που δεν δεχόταν να κάνει το λεωφορείο . Τελικά το πρόβλημα το έλυσε ο Γιάννης Τρουμπούνης, ιδιοκτήτης του Votsala Hotel, που παραχώρησε το μικρό βανάκι του ξενοδοχείου. Μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ και δύο συνοδοί δάσκαλοι, λοιπόν, επισκέφτηκαν το ελαιοτριβείο και τη μονάδα τυποποίησης βιολογικού λαδιού, της οικογένειας Τζωρτζή, που παράγει το πολυβραβευμένο ελαιόλαδο ¨Ελαιών Όλβια¨. Το σύγχρονο φυγοκεντρικό ελαιοτριβείο στεγάζεται σε κτίριο 300 τ.μ. Και σε ένα μεγαλύτερο κτήριο 700 τ.μ. στεγάζεται η μονάδα τυποποίησης και αποθήκευσης.
Η επιχείρηση ξεκίνησε το 2004. Σήμερα το 75% της παραγωγής του Olvia φτάνει στα ράφια της Γερμανίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Σουηδίας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Αγγλίας, της Ιρλανδίας, της Γαλλίας, της Φιλανδίας, της Αυστρίας, της Λευκορωσίας ακόμα και της...Ταϋλάνδης

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey