Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα!

18/02/2019 - 13:33 Ενημερώθηκε 19/02/2019 - 13:50

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, σχετικά με τη διάσπαση του ενιαίου δήμου Λέσβου, ως φάρσα και μάλιστα φάρσα ολκής! Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενα άρθρα μας, διατυπώνοντας τους φόβους μας, ότι δεν αποκλείεται με αυτά που διαρρέονταν τις τελευταίες μέρες για το επίμαχο θέμα, είναι πολύ πιθανό να πάμε για δεύτερη φορά στη ...βρύση και τελικά να μην καταφέρουμε να πιούμε και πάλι ...νερό. Οι «φόβοι» μας δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν και οι τελευταίες πληροφορίες που διαχέονται φαίνεται ότι παραπέμπουν το θέμα της διάσπασης του δήμου στις καλένδες, δηλαδή μετά τις εκλογές... Πραγματικά πρόκειται για μια ακόμη παλινωδία της κυβέρνησης που προκαλεί ...βέρτιγκο και στα τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος! Αλλά φαίνεται ότι οι κυβερνώντες αρέσκονται να λένε και να ξελένε για σοβαρά θέματα, που οι ίδιοι έχουν δεσμευτεί, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, μιας τόσο πρόχειρης διαχείρισης που έχει εξοργίσει ακόμη και τους ...δικούς τους ανθρώπους.
Άφησαν την υπόθεση να σέρνεται για μήνες, μεταθέτοντας την λύση της εκκρεμότητας από βδομάδα σε βδομάδα, για να φθάσουμε τρεις μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τώρα να επικαλούνται μέσω διαρροών τους ότι υπάρχει κίνδυνος αντισυνταγματικότητας της όποιας νομοθετικής παρέμβασης για τις αλλαγές στο χωροταξικό των δήμων λόγω του χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί για τις κάλπες. Το έφθασαν δηλαδή κυριολεκτικά στο έσχατο χρονικό όριο και τώρα επικαλούνται την ...αντισυνταγματικότητα για να κάνουν πίσω. Αυτή η στάση όμως δείχνει αφερεγγυότητα και προχειρότητα, που ξεπερνά τη λογική και αποκαλύπτει την ανεπάρκεια των κυβερνητικών ιθυνόντων να δρομολογήσουν τις δικές τους αποφάσεις, παίρνοντας αποστάσεις από μικροκομματικές σκοπιμότητες και διάφορα ...παιχνίδια, που πάντα υπάρχουν στο πολιτικό σκηνικό, επηρεάζοντάς το. Δυστυχώς ενώ και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και νυν γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος Π. Σκουρλέτης και ο σημερινός Αλ. Χαρίτσης, είχαν κάνει σαφές ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο χωροταξικό σε ορισμένους νησιωτικούς δήμους, που εξόφθαλμα είναι δυσλειτουργικοί, από τώρα πριν τις εκλογές, άφησαν την εκκρεμότητα αυτή να περιμένει, για να τελειώσει ο χρόνος και να πουν ότι τώρα δεν ...προλαβαίνουμε.
Μπορεί ο τοπικός κυβερνητικός βουλευτής Γ. Πάλλης με δήλωσή του την περασμένη εβδομάδα και προφανώς διαισθανόμενος κι αυτός το κυβερνητικό πισωγύρισμα να έσπευσε να διαβεβαιώσει την κοινή γνώμη του νησιού και να θυμίσει ότι η δέσμευση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι να διασπαστεί ο δήμος, όμως αυτή η δήλωση, όπως τουλάχιστον εμείς την «διαβάσαμε» και έτσι την σχολιάσαμε, έμοιαζε με «ευχή» ότι τελικά θα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα και ο δήμος Λέσβου θα διασπαστεί! Η εκτίμηση μας αυτή, από τις εξελίξεις στην υπόθεση μπορεί να επιβεβαιώθηκαν, αλλά ο κυβερνητικός βουλευτής και μαζί με αυτόν και τα τοπικά στελέχη του κυβερνητικού κόμματος εμφανίζονται εκτεθειμένοι από την ίδια την κυβέρνηση τους και το πολιτικό κόστος δύσκολα θα το αποφύγουν, τόσο στις αυτοδιοικητικές εκλογές όσο και στις βουλευτικές, όποτε κι αν αυτές γίνουν.
Επικαλούμενοι λοιπόν αυτό το πολιτικό κόστος και το γεγονός ότι αφέθηκαν εκτεθειμένοι στα μάτια της κοινής γνώμης του νησιού μας, με ευθύνη της ίδιας κυβέρνησης τους, έχουν έναν παραπάνω λόγο να πιέσουν έστω αυτήν την ύστατη ώρα για να μη παραπεμφθεί στις καλένδες η πολυπόθητη διάσπαση. Η δική τους πίεση και όσων άλλων εμπλέκονται και έχουν λόγο στην υπόθεση αυτή είναι πολύ κρίσιμη τούτην την ώρα. Όπως για παράδειγμα του δημάρχου Σπ. Γαληνού, που σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισε να είναι ξανά υποψήφιος, παρά την αρχική του άρνηση, έχοντας τη διαβεβαίωση ότι ο δήμος θα σπάσει, αλλά και το γεγονός ότι θα έχει και τη στήριξη του κυβερνητικού κόμματος. Απ’ ό,τι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ο κ. Γαληνός έσπευσε να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια του για το ενδεχόμενο μη διάσπασης του δήμου τώρα επικοινωνώντας με κυβερνητικά στελέχη. Η δυσαρέσκεια αυτή θα πρέπει να ενταθεί και η πίεση που θα ασκηθεί προς τα κυβερνητικά στελέχη πρέπει να κάνει σαφές ότι το πολιτικό κόστος και οι απώλειες του κυβερνητικού κόμματος θα ...πονέσουν! Ανεξαρτήτως των όποιων απόψεων μπορεί να έχει ο καθένας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης για το επίμαχο αυτό θέμα, και την κριτικής που ασκεί, τούτη την ώρα προέχει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν για να μη χαθεί αυτή η ευκαιρία, πολύ περισσότερο που δεν υπάρχει ακόμη οριστική απόφαση και ο αρμόδιος υπουργός κ. Χαρίτσης το αφήνει ανοιχτό, έστω και με «γρίφους».
Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι έστω και την τελευταία ώρα, θα επικρατήσουν δεύτερες σκέψεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο και παρά τα υπαρκτά προβλήματα που υπάρχουν, έτσι που οδήγησαν τα πράγματα οι αρμόδιοι, η διάσπαση του δήμου θα προχωρήσει, γιατί σύμφωνα με το κεντρικό κυβερνητικό επικοινωνιακό σλόγαν, «ήταν δίκαιο» και πρέπει «να γίνει πράξη»! Κάθε άλλη εξέλιξη θα είναι άδικη και ασυγχώρητη για όλους εκείνους που με τον έναν ή άλλον τρόπο εμπλέκονται και αποφασίζουν να κρατήσουν ένα ολόκληρο νησί, το τρίτο σε έκταση στην Ελλάδα με έναν μόνο δήμο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey