Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

Μαρίνα, με «άρωμα»…
Παρά τις πρόχειρες παρεμβάσεις που έγιναν πρόσφατα στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού προκειμένου να περιοριστεί η έντονη δυσοσμία από τις αποχετεύσεις στην περιοχής, το πρόβλημα, ιδιαίτερα τις προηγούμενες δυο ημέρες όπως μας είπαν κάτοικοι της περιοχής, ήταν πολύ έντονο. Κάποιοι μάλιστα δεν μπορούσαν ν’ ανοίξουν καν τα παράθυρά τους. Και όλα αυτά όταν συνεχίζονται οι προσπάθειες για να λειτουργήσει το συντομότερο η μαρίνα Μυτιλήνης. Ακριβά ιστιοπλοϊκά και μαγαζιά στο χώρο της μαρίνας, με μυρωδιές… βόθρων, δε συνάδουν. Είναι ανάγκη να βρεθεί μια λύση για να προχωρήσει το έργο των δικτύων στην περιοχή και να συνδεθούν με το βιολογικό καθαρισμό.
Πελ.Γ.

Ακόμη ν’ ανακοινωθεί

Ούτε χθες ανακοινώθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, παρ’ όλα αυτά οι φημολογίες για τα νέα μέλη ολοένα και φουντώνουν. Το θέμα αναμένεται, πάντως, σύντομα να κλείσει για να μπορέσει να λειτουργήσει το ίδρυμα, καθώς χωρίς συμβούλιο ο νέος διοικητής δεν μπορεί να πάρει κρίσιμες αποφάσεις.
Πελ.Γ.

Αισιόδοξος για τη Γ΄ Πτέρυγα

Αισιόδοξος για την πορεία του μεγάλου έργου της Γ΄ Πτέρυγας εμφανίζεται, πάντως, ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Ο Παύλος Παπαδόπουλος από την πρώτη στιγμή ενημερώνεται και παρακολουθεί στενά το έργο, ενώ ήδη έχει κάνει παρεμβάσεις για να ξεπεραστούν προβλήματα που υπάρχουν. Ο ίδιος τόνισε ότι στόχος είναι το έργο να δημοπρατηθεί συνολικά μαζί με τον εξοπλισμό, ώστε να μη χαθεί ούτε ευρώ.
Πελ.Γ.

Το «σαφάρι» κατά της φοροδιαφυγής

Πρωί - βράδυ κόβουν βόλτες έξω από εμπορικά καταστήματα και στην αγορά οι υπάλληλοι του πρώην ΣΔΟΕ. Κι ας υποθέσουμε τώρα ότι βρίσκουν καθημερινά δέκα περιπτώσεις που δεν έχουν κοπεί αποδείξεις για προϊόντα που πουλήθηκαν από τα καταστήματα. Ποιο είναι το όφελος του Ελληνικού Δημοσίου από αυτούς τους ελέγχους; Ποιο είναι το κόστος των ελέγχων; Μήπως τελικά το κόστος είναι μεγαλύτερο από την ωφέλεια; Γιατί τα αρμόδια στελέχη του ΣΔΟΕ, που προγραμματίζουν τους ελέγχους, δε δίνουν έμφαση στις μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν και τους ανάλογους τζίρους; Εκεί δηλαδή που μπορεί να γίνει μεγάλη φοροδιαφυγή. Όλα τα παραπάνω μάς δημιουργούν την εντύπωση πως ενώ φταίει ο γάιδαρος, χτυπάμε το σαμάρι.
Ν.Μ.

Ένα ατύχημα

Δρόμος-καρμανιόλα είναι ο δρόμος που οδηγεί από το Ακρωτήρι στους Ταξιάρχες και περνάει από την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου, ο πίσω δηλαδή δρόμος των Ταξιαρχών. Το Τοπικό Συμβούλιο του χωριού εδώ και χρόνια φωνάζει πως ο δρόμος είναι επικίνδυνος αλλά δεν ακούει κανείς. Πριν λίγες μέρες μπήκαν στο δρόμο καθρέφτες για διευκόλυνση των οδηγών. Όπως μας είπε ο πρόεδρος των Ταξιαρχών, Ηλίας Κουνιαρέλλης, η αγορά και η τοποθέτηση τους έγινε από τη νομαρχία. Παράλληλα, ζητά η Δημοτική Αστυνομία να πάρει μέτρα ώστε να σταματήσει το παρκάρισμα οχημάτων που στενεύει επικίνδυνα το δρόμο. Η αιτία του προβλήματος είναι πως ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ένα παλιός αγροτικός δρόμος που κάποια στιγμή τσιμεντοστρώθηκε. Στην περιοχή αυτή χτίστηκαν και συνεχίζουν να χτίζονται πολλά νέα σπίτια, χωρίς όμως να υπάρχει καμμία πρόβλεψη για θέσεις παρκαρίσματος από τους κατασκευαστές. Έτσι οι ενοικιαστές και οι ιδιοκτήτες σταθμεύουν τα οχήματά τους πάνω στον έτσι κι αλλιώς στενό δρόμο. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα η κατάσταση, κάποιοι ιδιοκτήτες θα υποχρεωθούν να δημιουργήσουν θέσεις παρκαρίσματος στα οικόπεδα και τα σπίτια τους. Παράλληλα, στην περιοχή πρέπει να δημιουργεί χώρος στάθμευσης. Αυτά, βέβαια, συμβαίνουν γιατί δεν υπάρχει η παραμικρή πρόβλεψη - και ως εκ τούτου προϋπόθεση - για τους αναγκαίους χώρους στάθμευσης. Όπως δηλαδή συμβαίνει και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, που αντιμετωπίζονται με τη λογική τού «βλέποντας και κάνοντας».
Ν.Μ.

Περί ανασφάλιστης εργασίας

Στο 25% ανέρχεται η ανασφάλιστη εργασία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα 22.000 ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και του ΙΚΑ, κατά το τρίμηνο Φεβρουάριος - Απρίλιος του τρέχοντος έτους. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος. Τι καλά που θα ήταν οι υπουργοί, αντί να παρουσιάζουν στις συνεντεύξεις τους τη δραματική πραγματικότητα, να παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της πολιτικής που έχουν εφαρμόσει. Δουλειά των πολιτικών είναι να δίνουν λύσεις κι όχι να υποκαθιστούν τους δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης, κάνοντας διαπιστώσεις και σχολιασμούς επ’ αυτών.
Ν.Μ.


Προϊστορική Θερμή. Καλοκαίρι 2010…
ΦΩΤΟ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Έξι μήνες και κάτι…
Για δεύτερη φορά ορκίστηκε δήμαρχος Πέτρας, μέσα στην ίδια δημοτική περίοδο, ο Απόστολος Αλατζάς, σε συνέχεια των εκλογών της 18ης Απριλίου και της ανάδειξης του συνδυασμού του σε δημοτική αρχή. Ο κ. Αλατζάς τόνισε πως στόχος του είναι ένας δήμος ανθρώπινος και λειτουργικός. «Ένας δήμος», όπως είπε, «που πάνω απ’ όλα θα προτάσσει την άμεση και σωστή εξυπηρέτηση του δημότη. Ένας δήμος σωστά οργανωμένος, ικανός να στηρίξει το μεγάλο αναπτυξιακό όραμα του “Καλλικράτη”.»
Στον οποίο και θα παραδώσει μετά τις εκλογές της 14ης Νοεμβρίου, αφού η νέα δημοτική αρχή έχει μπροστά της μόλις έξι μήνες θητείας, και κάτι,.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Δώρο με νόημα

Πως είναι αφορμή να βάλει αμπέλια, δήλωσε όπως μάθαμε ο Δημήτρης Βουνάτσος παραλαμβάνοντας το δώρο που κέρδισε στην προχθεσινή συνάντηση των μελών και φίλων της Λέσχης Φίλων Αμπέλου και Οίνου Λέσβου και το οποίο ήταν ένας ψεκαστήρας. Και καθώς είναι πολλοί αυτοί που είναι απλά «φίλοι» του αμπελιού και του κρασιού, δεδομένου ότι οι ίδιοι δεν καλλιεργούν, θα είναι ευτυχές το να καταφέρει να δώσει το έναυσμα η Λέσχη σε περισσότερους να ασχοληθούν με το αντικείμενο ενδιαφέροντός της. Πάντως, και τα δώρα έχουν τη... σημειολογία τους!
Β.Χρ.

Διημερίδα δυσλεξίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διημερίδα για τη δυσλεξία, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Τόσο οι εισηγήσεις που απευθύνονταν σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και σε γονείς μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, όσο και η συζήτηση που τις ακολούθησε, παρουσίασαν σύμφωνα με παρευρισκομένους αρκετό ενδιαφέρον. Σίγουρα είναι σημαντικό να διοργανώνονται αντίστοιχες δράσεις από τους αρμοδίους, δεδομένου μάλιστα ότι η δυσλεξία είναι μια πολύ συχνή διαταραχή που παρουσιάζεται στα πρώτα μαθητικά βήματα των παιδιών και είναι καλό να αντιμετωπίζεται άμεσα.
Β.Χρ.

Επισκέψεις του νέου διοικητή

Τους διευθυντές τμημάτων και υπηρεσιών του Νοσοκομείου επισκέφθηκε χθες ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου, Παύλος Παπαδόπουλος, προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα θέματά τους και τα ζητήματα προτεραιότητας. Τις συναντήσεις του μονοπώλησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί που του έθεσαν το καυτό θέμα των εφημεριών, αλλά και την ανάγκη να καλυφθούν κενές θέσεις διευθυντών σε τμήματα και κλινικές. Όπως μας είπε ο ίδιος, θα επιδιώξει μέσα στο επόμενο διάστημα να έχει συναντήσεις και με τις νομαρχιακές επιτροπές όλων των κομμάτων, τις οποίες είναι πρόθυμος να επισκεφθεί ο ίδιος προκειμένου να συζητήσει θέματα που αφορούν στην υγεία στο νησί.
Πελ.Γ.

Για τις καταγγελίες πολιτών

Με αφορμή το πρωτοσέλιδο του «Ε» για τις καταγγελίες πολίτη κατά γιατρού του Μαιευτικού Τμήματος του Νοσοκομείου, ο νέος διοικητής δεσμεύτηκε ότι όλες οι υποθέσεις που εκκρεμούν θα εξεταστούν μία προς μία από τη νέα διοίκηση. Υπογράμμισε, μάλιστα, με νόημα ότι από τώρα και στο εξής θ’ αλλάξει ο τρόπος διαχείρισης όλων αυτών των υποθέσεων που έχουν να κάνουν με καταγγελίες πολιτών, για να μη «βαλτώνουν».
Μακάρι να γίνει έτσι, γιατί η αδιαφορία και η ανοχή εκτρέφει και διαιωνίζει υποθέσεις, σαν και την προαναφερόμενη.
Πελ.Γ.

Για σύνταξη…

Αυξημένο ενδιαφέρον για συνταξιοδοτήσεις εμφανίζεται, πολύ πριν έρθει η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, στο χώρο των καθηγητών. Πέρυσι, που ομοίως υπήρχε αναταραχή και προβληματισμός στους εκπαιδευτικούς και κάποιοι έσπευσαν να συνταξιοδοτηθούν, τέτοια εποχή δεν ήταν ούτε 20 οι ενδιαφερόμενοι. Τώρα ήδη πλησιάζουν τους 30 και αναμένεται έκρηξη την περίοδο υποβολής των σχετικών αιτημάτων, δηλαδή από 1ης Ιουλίου έως και 10 Αυγούστου.
Και δεν είναι μόνο οι κυρίες που δείχνουν ενδιαφέρον να μη χάσουν τα κεκτημένα, αλλά και οι κύριοι, κάποιοι εκ των οποίων, έχοντας εξαγοράσει ήδη τη στρατιωτική τους θητεία, σπεύδουν να συνταξιοδοτηθούν.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey