Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

Νερό στο κρασί τους…
Εκτός απ’ τις γειτονικές στην πόλη της Μυτιλήνης παραλίες, και σε πολλές άλλες ανά τη Λέσβο αυτοί που νοικιάζουν ξαπλώστρες και ομπρέλες φαίνεται πως φέτος έβαλαν λόγω της κρίσης πολύ νερό στο κρασί τους. Κι έτσι, αν σερβίρουν καφέ ή αναψυκτικά προσφέρουν πλέον δωρεάν τον υπόλοιπο εξοπλισμό, με αποτέλεσμα, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, να κοστίζει πολύ φθηνότερα, περίπου στο μισό, η παραμονή στην πλαζ.
Δυστυχώς όμως, ακόμη και έτσι, οι πλαζ, με τη συμβολή και του καιρού, ακόμη δεν έχουν γεμίσει, ούτε καν τα Σαββατοκύριακα απ’ τους ντόπιους.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Δεξιά ή αριστερά;

«Μπερδεμένα» είναι τα πράγματα για όποιον βγαίνει από το δρόμο του Λισβορίου προς τον κεντρικό δρόμο Πολιχνίτου - Μυτιλήνης. Κι αυτό γιατί στο σημείο της διασταύρωσης ο δρόμος σχηματίζει διχάλα, χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρο το σημείο της από το οποίο θα πρέπει να βγουν στον κεντρικό τα αυτοκίνητα. Η πινακίδα του «STOP» έχει τοποθετηθεί στο αριστερό τμήμα της, ωστόσο αυτό είναι επικίνδυνο λόγω του ότι από το ίδιο σημείο στρίβουν και τα οχήματα που κατευθύνονται προς Λισβόρι. Καλό θα ήταν να γίνει λίγο πιο ξεκάθαρο το τοπίο, καθώς οι απόψεις των οδηγών διίστανται…
Β.Χρ.

Ξινές… τιμές

Για ακόμη μια χρονιά, με το που έφτασε το καλοκαίρι - τρόπος του λέγειν δηλαδή, με τις συνεχείς βροχές - και ανέβηκε η θερμοκρασία, η Ελλάδα εισάγει λεμόνια από χώρες μακρινές. Μέχρι, λοιπόν, το κάθε κιλό να ταξιδέψει απ’ τη νότια Αμερική έως τη Λέσβο, φουσκώνει και ξαναφουσκώνει η τιμή του και απ’ τα λίγα λεπτά το κιλό που φεύγει απ’ την Αργεντινή, φτάνει στο μανάβικο της Μυτιλήνης στα 2,19 ευρώ (746 δρχ.) το κιλό. Αναγκάζοντας πολλούς καταναλωτές έως και να αλλάξουν συνήθειες, περιορίζοντας εσκεμμένα το λεμόνι που χρησιμοποιούν ή αντικαθιστώντας το φρέσκο χυμό λεμονιού με άλλες ξινές ουσίες (επιστροφή στο μπουκάλι με το ξινό) ή ακόμη και με άλλα εσπεριδοειδή, όπως π.χ. πορτοκάλι που πωλείται μόλις 80 λεπτά το κιλό κι ας έρχεται απ’ την Ισπανία.

Ξινές… τιμές (2)

Σοβαρά παράπονα κάνουν επισκέπτες, αλλά και ντόπιοι για τις τιμές όλων των ειδών που πωλούνται στα σημεία εισόδου - εξόδου του νησιού. Τα υψηλότατα μισθώματα των κυλικείων σε τέτοιους χώρους εκτοξεύουν στα ύψη τις τιμές, ανεβάζοντας για παράδειγμα ένα πακετάκι τσίχλες στα 2,80 ευρώ ή κυριολεκτικά μια γουλιά ελληνικό καφέ σε πλαστικό ποτηράκι στο 1,70. Κι ενώ έως πρόσφατα όλα αυτά έως και ελάχιστα τα πρόσεχαν οι περισσότεροι ταξιδιώτες, τώρα που σφίγγει το ζωνάρι, προσμετρώνται στα «μείον» μιας περιοχής για να την επιλέξει κανείς για προορισμό διακοπών.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Παράπονα για την παραλαβή…

Αιχμές εξαπέλυσε πολλές φορές - και για διάφορα θέματα - στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου προς τον προκάτοχό του ο διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Παύλος Παπαδόοπουλος, αν και απέφυγε ν’ ανεβάσει τους τόνους με ευθείες βολές. Μεταξύ άλλων, σχολίασε αρνητικά το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε από τον κ. Χατζηκομνηνό όταν ανέλαβε καθήκοντα, λέγοντας χαρακτηριστικά σε κάποιο σημείο: «Εγώ περίμενα 25 ημέρες το Σέργιο Τσίφτη για να του παραδώσω την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όταν ήμουν περιφερειάρχης.» Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να σχολιάσει θετικά τη στάση ενός άλλου πρώην διοικητή, του Σταύρου Ψαρρόπουλου, με τον οποίο όπως είπε έχουν μιλήσει στο τηλέφωνο και σύντομα θα έχουν και συνάντηση για θέματα του Νοσοκομείου.
Πελ.Γ.

Το ΠΕΔΥ… στην υπουργό

Στην υπουργό Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, έστειλε χθες η περιφερειάρχης Σοφία Θεολογίτου το δημοσίευμα του «Ε» για την υπόθεση του ΠΕΔΥ (Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας) στο Κουμκό. Ενός έργου που ξεκίνησε αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. «Όπως μπορείτε να καταλάβετε και από το απόκομμα της εφημερίδας που σας επισυνάπτουμε, το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει πάρει διαστάσεις στην τοπική κοινωνία και είναι επιτακτική ανάγκη η εξεύρεση μιας λύσης άμεσα. Σας παρακαλούμε όπως εξετάσετε την περίπτωση λύσης των προβλημάτων του ΠΕΔΥ Λέσβου, ώστε να ολοκληρωθεί ένα έργο που εδώ και χρόνια έχει μείνει στα θεμέλια», αναφέρει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, στην επιστολή της η περιφερειάρχης.
Αν μη τι άλλο συγκαταλέγεται στα θετικά της κ. Θεολογίτου το ενδιαφέρον για ένα θέμα, που μπορεί να μην είναι της άμεσης αρμοδιότητάς της, όμως ενδιαφέρει την τοπική κοινωνία και θα έπρεπε να ενδιαφέρει και τα αρμόδια υπουργεία.
Πελ.Γ.

Έγινε παππούς

Ευτυχισμένος παππούς έγινε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Νίκος Μαυρουδής. Κάθε λόγο έχει να χαμογελά αυτές τις ημέρες που ήρθε στον κόσμο ο εγγονός του, ο οποίος έχει και το όνομά του και θα κάνει διπλά ευχαριστημένο το γιατρό.
Εμείς του ευχόμαστε να του ζήσει!
Πελ.Γ.



Κατά τα άλλα, οι κώδωνες ανακύκλωσης προειδοποιούν πως σακκούλες που θα αφήνονται έξω από αυτούς θα πετιούνται στα σκουπίδια…
Β.Χρ.


Δικαίωση για τον αξονικό

Θετικές ήταν οι εξελίξεις όσον αφορά στην περίφημη υπόθεση του αξονικού τομογράφου. Η μακρά δικαστική διαμάχη που είχε το Νοσοκομείο με μια από τις εταιρείες που είχαν πάρει μέρος στο διαγωνισμό για την προμήθειά του, μπορεί να «στοίχισε» τη χρηματοδότηση από το Β΄ Κ.Π.Σ., όμως τελικά η απόφαση που βγήκε πριν από μια εβδομάδα δικαίωσε το Νοσοκομείο. Όπως είπε χθες στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Παπαδόπουλος, μπορεί τώρα το Νοσοκομείο άμεσα να προμηθευτεί αξονικό τομογράφο αφού η διαδικασία που είχε γίνει κρίθηκε ως νόμιμη, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει τις ενέργειες για την προμήθεια και μαγνητικού τομογράφου.
Πελ.Γ.

Δεν απείργησαν

Ακούσαμε ότι την Τρίτη μέλη Δ.Σ. πρωτοβάθμιου σωματείου του ιδιωτικού τομέα, που εκπροσωπούν έναν από τους μεγαλύτερους εργασιακούς χώρους της Λέσβου, δεν απείργησαν. Αν αληθεύει, περιμένουμε ο πρόεδρος του σωματείου να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των μελών του Δ.Σ. που απείργησαν και τα ονόματα εκείνων που δεν απείργησαν.
Ώστε κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του.
Ν.Μ.

Τα έδωσαν στα παιδιά

Λίγα ήταν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν τελικά από την κοινή έκθεση νέων καλλιτεχνών που πραγματοποιήθηκε όλη την προηγούμενη εβδομάδα στο Επιμελητήριο Λέσβου, με πρωτοβουλία της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ΠΟΛΙΑΝΑ. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, όλο το ποσό που συγκεντρώθηκε πήγε τελικά σε παιδιά που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με τη μορφή βιβλίων και ειδών ζωγραφικής, ενώ οι ίδιοι οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες δεν κράτησαν κανένα μέρος τους. Αξιέπαινη κίνηση, δεδομένου άλλωστε ότι η έκθεση είχε κυρίως ως σκοπό τη γνωριμία του κοινού με τους νέους καλλιτέχνες.
Β.Χρ.

Δε γνώριζαν…

Δεν ήταν ενήμερος ο κ. Παναγιώτης Μαρμαρινός, πρόεδρος του Γεωργικού Σωματείου «Η Πρόοδος» που είναι υπεύθυνο για τη διοργάνωση του Πανηγυριού του Ταύρου κάθε χρόνο, για τα ατυχήματα που σημειώθηκαν στη φετινή γιορτή. Και όπως μας είπε, κανένα άλλο μέλος του Σωματείου δεν είναι λογικά ενήμερο, αφού όλοι βρίσκονταν σε άλλο σημείο. Απλά αναρωτιόμαστε: ως διοργανωτής, δε θα έπρεπε το Σωματείο να έχει και τη μέριμνα για την αποφυγή όσο γίνεται τέτοιων ατυχημάτων, πόσο μάλλον να γνωρίζει αν κόσμος που συμμετείχε στο Πανηγύρι έχει καταλήξει στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης; Έστω και κατόπιν εορτής, δε θα έπρεπε να έχει φροντίσει να ενημερωθεί; Ή μήπως η διοργάνωση αφορά μόνο στο κομμάτι της διασκέδασης;
Β.Χρ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey