Δηκτικά 23-5-18

23/05/2018 - 13:40

Πρώτη φορά γυναίκα Πρύτανης!

Σήμερα, Τετάρτη συνεχίζεται η διεκδίκηση της θέσης του Πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο δεύτερο γύρο της διαδικασίας μεταξύ των δύο πρώτων από τους υποψηφίους για το πρυτανικό αξίωμα . Με απόφαση της αργά τη Δευτέρα, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή προκήρυξε επίσημα τη διαδικασία εκλογής με υποψήφιες Πρυτάνεις τις καθηγήτριες Βιτσιλάκη Χρυσή και Θανοπούλου Ελένη. Τρίτος στην πρώτη φάση της εκλογικής διαδικασίας ήταν ο καθηγητής Γιάννης Σειμένης. Ας σημειωθεί ότι θα είναι η πρώτη φορά που τη θέση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου διεκδικούν δύο γυναίκες και όπως φαίνεται θα αναδειχθεί γυναίκα.

Στη θέση των Αντιπρυτάνεων ήδη εξελέγησαν οι καθηγητές Θεοδωροπούλου Ελένη, Μαύρη Ελένη, Παπαγεωργίου Δημήτρης και Σκιάνης Χαράλαμπος. Δεν εξελέγη ο καθηγητής Γιώργος Τσομπάνογλου.

Αν.Παζ.

 

Από φοιτητής… στην Πρωτοψάλτη

Χτες φιλοξενούσαμε τη συνέντευξη του Σεραφείμ Ντούσια, απόφοιτου του Τμήματος Πολιτιστικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και σκηνοθέτη σήμερα του CNN που θα δώσει σήμερα διάλεξη στην παλιά του σχολή και στους φοιτητές για την τηλεοπτική παραγωγή και την ένταξη στην αγορά εργασίας.

Αυτό που μας θύμισαν κάποιοι αναγνώστες μας ήταν το ξεκίνημα του Σεραφείμ. Καθώς οι δεξιότητές του αποδείχτηκαν από τα φοιτητικά του χρόνια. Ενώ λοιπόν ζούσε στη Μυτιλήνη, έφτιαξε ερασιτεχνικά ένα βίντεο κλιπ για μια εργασία της σχολής του, της Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας με βάση ένα τραγούδι της Άλκηστης Πρωτοψάλτη («Σε έναν κόσμο που δεν κάνει κάτι για εμάς»). Δεν μάθαμε ποτέ τι βαθμό μπορεί να του χάρισε αυτή η εργασία, η Πρωτοψάλτη όμως ενθουσιάστηκε με το βίντεο κλιπ και το έκανε το «επίσημο» του τραγουδιού της!

Αν.Παζ.

 

Πικρός, αλλά όχι πικρόχολος ο Ρούσσης

Ο πρώην πια αντιδήμαρχος Ερεσού, με απόφαση του Σπύρου Γαληνού, Μιχάλης Ρούσσης, έσταξε αρκετή πικρία προς το πρόσωπο του δημάρχου, αλλά δεν κατέληξε (όπως συμβαίνει συνήθως) πικρόχολος. «Δε μετανιώνω που στήριξα Γαληνό γιατί ήθελα να ασχοληθώ με τη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δυστυχώς όμως εκείνος, κάπου έμπλεξε τη Αυτοδιοίκηση με την Εξωτερική Πολιτική , που δεν είναι αρμοδιότητα του και κάπου εκεί χάθηκε η συνοχή της παράταξης», σχολίασε στη δήλωσή του μεταξύ άλλων, πριν ξεκαθαρίσει πως δεν ανεξαρτητοπείται, αλλά παραμένει στο πλευρό της δημοτικής ενότητας που τον εξέλεξε. 

Μ.ΟΡΦ

 

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη

 Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στην οδό Λέοντος Σοφού στη Μυτιλήνη και συγκεκριμένα στο τμήμα αυτής, από τη συμβολή της με την οδό Καραβαγγέλη, έως τη συμβολή της με την οδό Πανσεληνά Αγειορίτου, για λόγους ασφαλείας, λόγω εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών, ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου από σήμερα και κατά τις ώρες από 07.00 έως 14.00. Λόγω της προαναφερόμενης διακοπής της κυκλοφορίας, τα οχήματα που θα κινούνται στις οδούς Καραβαγγέλη και Πανσεληνά Αγειορίτου, δε θα επιτρέπεται να εισέρχονται στην οδό Λέοντος Σοφού. Το Τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή, καθώς και για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Α.Ω.

Δύο τα 5άστερα στη Λέσβο! Ετοιμάζεται κι άλλο;

Μπορεί ο τουρισμός στο νησί μας να βιώνει περίοδο παρατεταμένης κρίσης, μετά την καθίζηση που υπέστη το 2016, ωστόσο οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο δεν το βάζουν κάτω, προσδοκώντας στην ανάκαμψη της αγοράς μέσα από επενδύσεις. Είναι χαρακτηριστικό, πως κατά το 2017 δύο ξενοδοχειακές μονάδες στη Λέσβο κατόρθωσαν με τις ανάλογες παρεμβάσεις που πραγματοποίησαν στα καταλύματά τους να πάρουν να ανέβουν στην κατηγορία των 5 αστέρων. Πρόκειται για το “SunRise Resort Hotel” στο Μόλυβο, αλλά και το “Elysion Hotel” στη Μυτιλήνη. Και τα δύο πρόσθεσαν το 5ο αστέρι πέρυσι, αποτελώντας τα μοναδικά 5άστερα καταλύματα του νησιού και φέτος. Πάντως, με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν, δεν θα μείνουν δύο για πολύ. Κι αυτό γιατί ετοιμάζεται προσεχώς και τρίτο 5άστερο ξενοδοχείο στο νησί, λίγο πιο νότια αυτή τη φορά και συγκεκριμένα στο Πλωμάρι. Σε κάθε περίπτωση, τέτοιου είδους επενδύσεις είναι άκρως σημαντικές, ώστε να «παρασύρουν» ανοδικά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών τουριστικά στο νησί μας. Γενικότερα, άλλωστε, στο Βόρειο Αιγαίο τα 5άστερα ξενοδοχεία σπανίζουν αφού μόλις οκτώ υπάρχουν σε Λέσβο, Λήμνο Χίο, Σάμο, από δύο σε κάθε νησί με κάτι λιγότερες από 2.000 κλίνες στο σύνολο.

Β.Παπ.

 

Μέχρι και η απόφαση, περνούσε… μήνυμα

Δεν ήταν ένα τυπικό, ή καλύτερα ένα «υπηρεσιακό» χαρτί, η απόφαση αποπομπής ουσιαστικά του Μιχάλη Ρούσση από την αντιδημαρχία Ερεσού-Αντίσσης. Αν διαβάσει κανείς την αιτιολογία του Σπύρου Γαληνού στην ανάκληση του ορισμού του κ. Ρούσση ως αντιδημάρχου και συνδυάσει την κοινοποίησή του προς όλα τα στελέχη της δημοτικής αρχής, συμπεραίνει εύκολα ότι αποτελεί και ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Σύμφωνα με την απόφαση λοιπόν, ο Μιχάλης Ρούσσης τίθεται εκτός καθηκόντων γιατί «παρά τις σαφέστατες προειδοποιήσεις του Δημάρχου ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου και ενώπιον της Δημοτικής Παράταξης της πλειοψηφίας, ότι δεν γίνεται ανεκτή η έλλειψη συνεργασίας οποιουδήποτε Αντιδημάρχου με τους άλλους Αντιδημάρχους και τους Προέδρους των Κοινοτήτων, γεγονός που καθυστερεί και υποβαθμίζει το έργο του Δήμου, ο συνάδελφος κ. Μιχαήλ Ρούσσης συνέχισε να δημιουργεί προβλήματα και να «ακυρώνει» την πολύπλευρη προσφορά της Δημοτικής Αρχής. Μέχρι νεωτέρας , τις αρμοδιότητες για τη Δημοτική Ενότητα Ερεσού- Αντίσσης θα ασκώ ο ίδιος…».

Μ.ΟΡΦ

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey