Δηκτικά

30/08/2017 - 12:34

Στο ΣτΕ οι Χιώτες

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έτοιμος να προσφύγει, όπως δήλωσε ο βουλευτής Χίου της ΝΔ Νότης Μηταράκης, ενάντια στην «άδικη μεταχείριση των μαθητών της Χίου στις πανελλαδικές εξετάσεις» (μη επιπλέον μοριοδότησή τους όπως έγινε για τους υποψηφίους από τη Λέσβο), ενώ η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Χιακή Αρωγή» αναλαμβάνει τα πρώτα νομικά έξοδα του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

«Η κυβέρνηση δημιουργεί αντιπαλότητες μεταξύ των δύο περιοχών, όταν έπρεπε απλά να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του σεισμού», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης, ενώ και ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, λέει ότι δεν μπορεί να υπερασπιστεί στη χιακή κοινωνία αυτήν την υπουργική απόφαση.

Ωστόσο, θετική είναι η αποτίμηση των επιδόσεων των υποψηφίων της Χίου με την ανακοίνωση των βάσεων και μάλιστα σε ποσοστό 93,21% από τα ΓΕΛ ή 302 στους 324 επιτυχόντες.

Αν.Παζ.

 

Για κείνους που κοπιάζουν υπέρ το δέον

Όλοι και όλες, περνώντας τη βάσανο των πανελλαδικών εξετάσεων, αδιαμφισβήτητα κοπιάσαμε, μόνο και μόνο για το ότι βρισκόμασταν εκεί και αντιμετωπίζοντας τα θέματα μετά από μια σκληρή χρονιά. Εκείνοι όμως που είχαν οικονομικές δυσκολίες (και η αλήθεια είναι ότι πληθαίνουν πολύ τα τελευταία χρόνια) αλλά και άλλα προβλήματα, συνεπακόλουθα ή μη των οικονομικών προβλημάτων, δεν αξίζουν απλώς διπλά συγχαρητήρια, αλλά αποτελούν φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση, όχι με την έννοια τού ότι όποιος τα βγάζει δύσκολα πέρα περνά και σε Πανεπιστήμιο, αλλά με την έννοια ότι κόντρα στις αντιξοότητες αξίζει κανείς να παλεύει για τα όνειρά του, γιατί μπορεί να τα πραγματοποιήσει. Αρκεί να τα γνωρίζει μέσα του.

Αν.Παζ.

 

«Τι είναι το στυμμένο λεμόνι;»

Σε παραλία του Πλωμαρίου, θέλοντας και μη, ακούμε στιχομυθία σερβιτόρου και λουόμενου τουρίστα, ο οποίος ζητά μια σόδα με στυμμένο λεμόνι. Το γκαρσόνι απορεί για το στυμμένο λεμόνι, ομολογεί ότι δεν γνωρίζει τι είναι. Ο λουόμενος τού εξηγεί ότι… παίρνεις ένα λεμονάκι και στύβεις λίγο στο ποτήρι. Ο σερβιτόρος αγχώνεται, αλλά είναι συγκαταβατικός: «Εντάξει, θα σου φέρω το λεμόνι και τη σόδα και κάν’ το εσύ όπως θες». Η παρέα γελά, αλλά δεν ενοχλείται. Είκοσι λεπτά αργότερα, ο σερβιτόρος επιστρέφει με την παραγγελία της παρέας. Ο λουόμενος παίρνει τη σόδα, αλλά απορεί γιατί δεν υπάρχει πουθενά το πολυσυζητημένο λεμόνι. Και ο σερβιτόρος του απαντά: «Ε, έφερα μόνο σόδα. Δεν μ’ άφηναν να μπω στην κουζίνα να πάρω λεμόνι»!

Και λες ότι είναι φορές που δεν αρκεί η τεράστια καμπάνια προβολής του Πλωμαρίου από την ποτοποιία. Θέλει να τον θες και τον λουόμενο τουρίστα να τον εξυπηρετήσεις!

Αν.Παζ.

 

Μερικοί εκτίθενται και εκθέτουν στα Λαδάδικα

Από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της νυχτερινής πεζοδρόμησης στα Λαδάδικα και στην Κουμιδιά, που αποδείχθηκε πετυχημένο μέτρο, δίνοντας έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στη νυχτερινή διασκέδαση της πόλης, ήταν το «Ε». Που με διαδοχικά ρεπορτάζ «πίεσε» με τον τρόπο του, στην κατεύθυνση ανάληψης του (όποιου) «κόστους» εκ μέρους της δημοτικής αρχής, για την εφαρμογή του μέτρου. Ωστόσο από την πρώτη στιγμή, τονίζαμε πως η επιτυχία του μέτρου, καθώς και η περιφρούρησή του, βρίσκεται στα χέρια των ιδίων των επιχειρηματιών που λειτουργούν στην επίμαχη περιοχή. Και μετά λύπης διαπιστώνουμε πως αντί το μέτρο να προκαλεί γκρίνιες εξαιτίας των «κακομαθημένων» πολιτών που δεν θα συμμορφώνονταν στη νυχτερινή πεζοδρόμηση, τελικά προκαλεί εξαιτίας μίας μειοψηφίας των ιδίων των επιχειρηματιών. Που δεν άντεξαν στον πειρασμό και απέκλεισαν τον «πεζόδρομο» ακόμα και για τους πεζούς…

Μ.ΟΡΦ

 

Μειωμένες οι ροές

Μειωμένες ήταν οι ροές μεταναστών και προσφύγων προς τα νησιά του βορείου Αιγαίου από τις 22 Αυγούστου έως χτες -για μία εβδομάδα δηλαδή. Κι αυτό σε σχέση με τον ανησυχητικό αριθμό των αφίξεων στα νησιά την πρώτη εβδομάδα αμέσως μετά την 15η Αυγούστου. Συγκεκριμένα, την τελευταία εβδομάδα έφθασαν και καταγράφηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας στη Λέσβο 277 άτομα. Αντίστοιχα στη Σάμο έφθασαν 275 άτομα, ενώ στη Χίο οι ροές ήταν μηδενικές.

Χτες δυνάμεις του Λιμενικού και της Frontex παρενέβησαν σε τρία περιστατικά αφίξεων, ένα στη Σάμο με 65 περίπου άτομα και δύο στη Λέσβο με περίπου 80 άτομα.

Α.Ω.

 

Δεν αρέσει το «απογευματινό»

Μετά τους Πλωμαρίτες γονείς των μαθητών των σχολείων που θα λειτουργήσουν (αναγκαστικά) ενδεχομένως και με απογευματινό ωράριο, αντιδρούν τελευταία και οι γονείς των μαθητών των σχολείων του Πολιχνίτου, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο των ανθρώπων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, που προσπαθούν να διαμορφώσουν ένα ειδικό πρόγραμμα λειτουργίας των σχολείων βάσει των δύσκολων «στεγαστικών» δεδομένων που ισχύουν αυτήν τη στιγμή. Την ίδια ώρα, παρά το ότι θεωρητικά έχει ξεκινήσει η επιχείρηση μεταφοράς των λυομένων αιθουσών προς τη Μυτιλήνη, δεν υπάρχει κάποιο νέο… Κοινώς δεν έχει φτάσει ως σήμερα ούτε η πρώτη παρτίδα των κοντέινερ που έχουν υποσχεθεί Υπουργείο Υποδομών και «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.»…

Μ.ΟΡΦ

 

Εργασίες ΔΕΥΑΛ στη Γέρα

Λόγω (νέας) επισκευής βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης, την Πέμπτη 31/08/2017 από ώρα 08:30 έως το πέρας των εργασιών θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πύργους στο 1ο χιλιόμετρο Περάματος - Πύργων της Δημοτικής Ενότητας Γέρας, όπως ενημερώνει η ΔΕΥΑΛ.

Α.Ω.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey