Δηκτικά

27/10/2017 - 12:09

Βολές κατά Δημάρχου, με φόντο το Μουσικό

Και τι δεν «σέρνει» ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος Στρατής Τζιμής στον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό με αφορμή τις εξελίξεις για τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου και με βάση την πρότερη εμπειρία του από τη θητεία του στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης. Αναφέρει λοιπόν ότι ο κ. Γαληνός «δεν διαθέτει τις απαραίτητες διοικητικές αρετές και για προσπορισμό πολιτικού οφέλους δεν διστάζει να αυτοσχεδιάζει ακόμα και στον ευαίσθητο χώρο της Εκπαίδευσης, όπου καθορίζεται ως ένα μεγάλο βαθμό και το μέλλον της αυριανής κοινωνίας.»

Συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι δεν τηρήθηκε  η προβλεπόμενη από το Νόμο διαδικασία γνωμοδότησης των αρμόδιων εκπαιδευτικών οργάνων, ώστε να συζητηθεί στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση του «Άλλου Δρόμου» για τη μεταστέγαση του 5ου ΓΕΛ στο κτήριο του 5ου Γυμνασίου, ώστε στο κτήριο της Ακαδημίας να στεγαστεί το Μουσικό Σχολείο: «Η εξαπίνης αυτή πρόταση αναστάτωσε, επί αρκετές μέρες, μαθητές (οι οποίοι απείχαν από τα μαθήματά τους), γονείς και εκπαιδευτικούς των εμπλεκόμενων σχολείων.»

Επαναλαμβάνει τις θέσεις του, διαφωνώντας με την προαναφερθείσα πρόταση και λέει: να γίνει πράξη η αγορά οικοπέδου στη Βαρειά (χωροθετημένος χώρος στο ΓΠΣ της Μυτιλήνης) για ανέγερση του νέου Μουσικού ή, αν δεν ευοδωθεί αυτή η λύση, να κτισθεί το σχολείο σε ιδιόκτητο χώρο (80 στρεμμάτων) της αυτοδιοίκησης, στην Ουτζά.

Ο ανεξάρτητος πλέον  σύμβουλος έχει κάθε λόγο λόγω και προτέρας υπεύθυνης θέσης στην εκπαίδευση να παρέμβει για ένα θέμα όπως το στεγαστικό του Μουσικού ,όμως το πρωτεύον είναι να βρεθεί λύση για το χρόνιο αυτό πρόβλημα που διαπερνά πολλές διοικήσεις τόσο στην εκπαίδευση , όσο και στο δήμο και όχι αυτό να αποτελέσει ευκαιρία για αντιπολιτευτικές και βολές και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που αποδυναμώνουν την ίδια την παρέμβαση του , που έβαλε σοβαρά θέματα για συζήτηση τα οποία εκ των πραγμάτων πέρασαν σε δεύτερη μοίρα αφού αλλού στόχευε η δημόσια αυτή παρέμβαση του!  

Α.Ω

 

Σπαρακτικό μνημόσυνο

Σπαρακτικό το μνημόσυνο έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στη Θερμή για τους πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους. Στην τελετή αναφέρθηκε η 66χρονη γιαγιά και η εξάχρονη εγγονή της, Κούρδισσες από τη Συρία. Πέθαναν στις 24 Νοεμβρίου του 2016, στο hot spot της Μόριας. Θυμήθηκαν ακόμα τον 22χρονο Αιγύπτιο πρόσφυγα που πέθανε στον ύπνο του μέσα σε μια σκηνή στη Μόρια, στις 24 Ιανουαρίου του 2017. Μια μέρα αργότερα, στις 25 Ιανουαρίου στο hot spot της Σάμου βρέθηκε νεκρός ένας άνδρας 41 ετών από το Ιράκ. Στις 28 Ιανουαρίου στην ίδια σκηνή στη Μόρια βρέθηκε νεκρός ένα 45χρονος πρόσφυγας από τη Συρία, πατέρας 6 παιδιών.

Αλλά και οι πρόσφατοι θάνατοι: Θυμόμαστε το 5χρονο κοριτσάκι που πέθανε σε μια σκηνή της Μόριας. Παρότι ήταν βαριά άρρωστο, παρέμεινε στο κέντρο κράτησης και πέθανε ζώντας στις σκληρές συνθήκες του hot spot. Αλλά και ο άντρας που πέθανε από έμφραγμα το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη Μόρια.

Ας ελπίσουμε κόντρα στον καιρό και την ανοργανωσιά να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα στη Μόρια.

Αν.Παζ.

 

Οι στρατόφιλοι με το «παρών»

Με κάθε τους ευκαιρία φωτογραφίζονται με στρατιωτική παραλλαγή, οι νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής. Καπηλεύονται την πατρίδα στο λόγο τους για να μαζέψουν ψήφους και στην πράξη σφυρίζουν κλέφτικα, πιστοί στους πολιτικούς τους προγόνους. Ο Προκόπης Σινάνης, στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μας το επεσήμανε: «Οι υποτιθέμενοι πατριώτες δεν στήριξαν και ψήφισαν παρών στην τροπολογία σύμφωνα με την οποία εφαρμόζεται ποσόστωση για εισαγωγή μαθητών των σεισμόπληκτων περιοχών σε Στρατιωτικές Σχολές, Σχολές Σωμάτων Ασφαλείας και Α.Ε.Ν Πλοιάρχων - Μηχανικών, ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το βράδυ της Τετάρτης»

Αν.Παζ.

 

Το ύφος τους, έδειχνε τη σοβαρότητα της κατάστασης

Ασφαλώς και δεν είναι η στιγμή που πρέπει κανείς να επιμείνει στην αναζήτηση ευθυνών για την εξάπλωση της ευλογιάς και να εστιάσει στις ενδεχόμενες δυσλειτουργίες της περιφέρειας, ή το κατά πόσο λειτουργικά είναι τα μέτρα που εφαρμόστηκαν για τον περιορισμό της νόσου. Είναι πράγματι η ώρα της μάχης όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά από τα μέλη της Επιτροπής Καταπολέμησης της ευλογιάς που δημιούργησε η Περιφέρεια. Και η αλήθεια είναι πως από το ύφος και μόνο, των μελών της Επιτροπής χθες στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στα μέσα ενημέρωσης, καταλαβαίνει κανείς πως η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Και πως απαιτείται εξίσου σοβαρή αντιμετώπιση εκ μέρους όλων των εμπλεκομένων φορέων. Για να γίνει μάλιστα αντιληπτό το τι συνέπειες μπορεί να έχει για τις εξαγωγές της Λέσβου και όχι μόνο, η ύπαρξη της ευλογιάς να… σέρνεται για καιρό (σ.σ. με δεδομένη και την έκθεση της Λέσβου στην γειτονική Τουρκία που ο αφθώδης πυρετός και άλλα νοσήματα θερίζουν), έχει αξία να σημειωθεί η διαπίστωση πως η Λιθουανία ήδη ακύρωσε μία μεγάλη παραγγελία γαλακτοκομικών από τη χώρα μας. Και συγκεκριμένα από την γνωστή εταιρία «ΔΩΔΩΝΗ» που εδρεύει στην Ήπειρο και δεν έχει καμία σχέση με τη Λέσβο. Η είδηση όμως και μόνο της ύπαρξης της ευλογιάς στη χώρα μας, φαίνεται πως λειτουργεί ήδη αποθαρρυντικά.

Μ.ΟΡΦ

 

Κλείνει το Κοινωνικό Φαρμακείο της Περιφέρειας!

Με ανάρτηση της στο facebook, η Ζωή Λειβαδίτου ανακοινώνει ότι με απόφαση της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, το Φαρμακείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης παύει τη λειτουργία του. Σε σχετική απάντηση φίλου της, εξέφρασε τις ευχαριστίες σε όλους όσοι αυτό το διάστημα το στήριξαν, καταλήγοντας: «Πονάει πολύ η απόφαση. Εδώ όλη η εργασία ήταν εθελοντική. Δεν ήταν σε κανένα πρόγραμμα». Όσον αφορά βέβαια το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου, αυτό συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά…

Σ.Σ.

 

Προκαταβολές από το Ταμείο Αλληλεγγύης

Αυτήν την εβδομάδα, η Ελλάδα θα λάβει μια πρώτη προκαταβολή ύψους 135.912 ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ (ΤΑΕΕ), μετά τους σεισμούς που έπληξαν τη Χίο και τη Λέσβο -τη Λέσβο κυρίως - τον Ιούνιο του 2017, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η εν λόγω προκαταβολή υπολογίστηκε με βάση την προκαταρκτική εκτίμηση της άμεσης ζημίας στην αίτηση των ελληνικών αρχών που ελήφθη την 1η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την οποία η χρηματοδοτική συνεισφορά του ΤΑΕΕ κατά πάσα πιθανότητα θα ανέλθει σε 1,35 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τους κανόνες του ΤΑΕΕ, η προκαταβολή ανέρχεται στο 10% του ποσού αυτού. Μετά την αξιολόγηση της αίτησης, η Επιτροπή θα προτείνει ένα οριστικό ποσό ενίσχυσης, που θα πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο… Να αναμένουμε λοιπόν τα κονδύλια αυτά να φθάσουν στη σεισμόπληκτη Λέσβο και να μπαλώσουν πληγές που προκάλεσε ο σεισμός. Ας ελπίσουμε πάντως ότι η χρηματοδότηση αυτή είναι μέρος της οικονομικής στήριξης της Ε.Ε. για τα έργα δημόσιου ενδιαφέροντος που υποτίθεται ότι καλύπτονται κατά 95% από ευρωπαϊκά κονδύλια και κατά την κ. Κρέτσου μάλιστα και 100%!

Α.Ω.

 

Δεν θα έλθει η Φώφη…

Τελικά δεν θα επισκεφθεί προεκλογικά το νησί μας, η Φώφη Γεννηματά. «Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων» είναι η αιτιολογία συνεργατών της σε όσα τοπικά στελέχη επικοινώνησαν προκειμένου να ετοιμάσουν σχετική εκδήλωση. Βέβαια αυτός είναι ο βασικός λόγος αλλά από την άλλη οι συνεργάτες της, θεωρούν ότι άλλες περιοχές της χώρας, απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή απ’ ό,τι το νησί μας. Παραταύτα, οι υποστηρικτές της συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις και μάλιστα προ ημερών σε γνωστό ουζερί μαζεύτηκαν όπου συζήτησαν την όλη κατάσταση στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Σύμφωνα με όσα μας λένε οι υποστηρικτές της, ενδέχεται να έλθει στο νησί μας ο βουλευτής Ν. Σερρών, Μιχάλης Τζελέπης, στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, προκειμένου να συναντηθεί με όλους όσοι στηρίζουν την υποψηφιότητα της και να διευθετήσει ενδεχόμενα προβλήματα. Το απαιτούμενο υλικό (laptop κλπ.) έχει φθάσει ήδη στην εδώ εφορευτική επιτροπή, η οποία και υπό την προεδρία του γνωστού δικηγόρου Μπάμπη Λαμπριανού, ολοκληρώνει τις εργασίες έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα για την Κυριακή 12 Νοεμβρίου. Προς το παρόν πάντως τα μέλη της Κεντροαριστεράς αναμένουν με μεγάλη αδημονία το πρώτο ντιμπέιτ των υποψηφίων που θα διεξαχθεί την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ 1.

Σ.Σ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey