FOLLOW US

Τα Δηκτικά

Μητρώο

Ενα από τα πιο κρίσιμα γραφεία της τοπικής ΔΟΥ είναι αυτό του Μητρώου. Και τούτο  γιατί από εκεί περνάνε όλοι όσοι έχουν να δηλώσουν την όποια έναρξη,  μεταβολή ή διακοπή φορολογικής δραστηριότητας, επαγγελματίες και απλοί πολίτες. Με αποτέλεσμα να σχηματίζονται τεράστιες ουρές επαγγελματιών αλλά και απλών πολιτών - Ελλήνων αλλά και πολλές φορές αρκετών αλλοδαπών με την επιπλέον δυσκολία στη συνεννόηση - με ότι αυτό σημαίνει σε ταλαιπωρία και χαμένες ανθρωποώρες. Κύριε Εφορε της ΔΟΥ Μυτιλήνης, το γεγονός ότι οι υπάλληλοι του τμήματος προσπαθούν παρά τις δυσκολίες να εξυπηρετήσουν όλο αυτό τον κόσμο υπερβάλλοντες εαυτούς, δεν μπορεί να είναι παραβάν που κρύβει την προφανή υποστελέχωση του τμήματος. Κάντε κάτι!

Π.Μ.

 

Η πίτα της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» στη Λέσβο

Την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, θα κοπεί η πίτα της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο Πάρκο Μυτιλήνης «Αλέα» κι έχει προσκληθεί στέλεχος του κόμματος προκειμένου να χαιρετίσει την εκδήλωση. Μια εκδήλωση η οποία θα λειτουργήσει και ως ένα τεστ ενόψει του Συνεδρίου τού υπό διαμόρφωση νέου φορέα «Κίνημα Αλλαγής» που θα γίνει τον Μάρτιο. Πέρα απ’ αυτό, όμως, η συμμετοχή αλλά και τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν θα σηματοδοτήσουν την προσπάθεια του νέου κόμματος.

Σ.Σ.

 

Συνέλευση της «Συνύπαρξης»

Για τη Δευτέρα το απόγευμα της 12ης Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η ετήσια συνέλευση της «Συνύπαρξης ». Στη συνέλευση, η οποία θα γίνει στο Πάρκο Μυτιλήνης «Αλέα», θα συζητηθεί το νέο περιβάλλον στο μεταναστευτικό έτσι όπως έχει δημιουργηθεί με τις τελευταίες εξελίξεις. Παράλληλα θα γίνει η εκλογή νέου Δ.Σ..

Σ.Σ.

 

Κόβει πίτα η Δ. Κ. Μυτιλήνης

Επί τη ευκαιρία της πρώτης προγραμματισμένης ανοιχτής λαϊκής συνέλευσης της περιοχής «Αλυσίδα, Λαζαρέτο, Λαγκάδα, Καμάρες», που έχει συγκληθεί για την 21η Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στην αίθουσα συνεστιάσεων της εκκλησίας Ζωοδόχου Πηγής Λαγκάδας, θα κοπεί στη διάρκεια αυτής και η πρωτοχρονιάτικη πίτα της δημοτικής κοινότητας Μυτιλήνης. Υπενθυμίζεται ότι στις εργασίες της λαϊκής συνέλευσης της εν λόγω συνοικίας, θα γίνει συζήτηση για τρέχοντα ζητήματα και γενικότερα προβλήματα της περιοχής αλλά και ο καθορισμός του επίσημου πια Τοπικού Συμβουλίου της περιοχής.        

Α.Ω.

 

Και στη Euromedica ψηφιακή μαστογραφία

Και η «Ιατρική Διάγνωση Λέσβου Euromedica», εξειδικευμένο ακτινοδιαγνωστικό κέντρο παρέχει τη δυνατότητα ψηφιακής μαστογραφίας. Το λέμε αυτό, γιατί στο σχετικό ρεπορτάζ του περασμένου Σαββάτου που δημοσίευσε το «Ε», μιλώντας με γυναίκες που ξεπέρασαν τον καρκίνο του μαστού, δεν το σημειώσαμε, μαζί με εκείνα που διαθέτουν   εξοπλισμό για μαγνητική μαστογραφία. Παρ όλα αυτά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιοι ιδιώτες παρέχουν τη δυνατότητα ψηφιακής μαστογραφίας. Και το εν λόγω Κέντρο, ας σημειωθεί, διαθέτει επίσης παράρτημα με Εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής, το οποίο από το 2010 παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Α.Ω.

 

Πιο πολύ μας τρομάζει η σχέση «Τσίπρα-Καμμένου»

Με αφορμή τη συνέντευξη του Δημήτρη Βουνάτσου για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν είπαμε να στραφούμε μόνο στις πιθανές υποψηφιότητες για τον δήμο και την περιφέρεια. Παίρνοντας την άποψη του τέως δημάρχου, που θεωρεί καταστροφική την «απλή αναλογική» που φέρνει η αναθεώρηση του «Καλλικράτη», αφού θα συμβάλλει περισσότερο προς την… ακυβερνησία του δήμου, παρά στην πιο ορθολογική διοίκησή του, δεν θα σταθούμε μόνο στην μία όψη της έλλειψης «κουλτούρας» συνεργασίας μεταξύ των παρατάξεων των δημοτικών συμβουλίων. Αυτή η «κουλτούρα» είναι σαφές πως λείπει από τα δημοτικά συμβούλια που (και) στη Λέσβο, πολλές φορές κινδυνεύουν να μετατραπούν μέχρι και σε… ρινγκ, άρα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη και η μετάβαση των εκλεγμένων μας, στη νέα εποχή. Θα πούμε όμως πως βάσει των έργων και των ημερών της σημερινής συγκυβέρνησης που δεν… σπάει ακόμα και πόλεμος να γίνει, στην κουλτούρα των εκλεγμένων, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και η σχέση στοργής με την… «καρέκλα». Ως εκ τούτου, σήμερα μπορεί να λέμε πως είναι αδιανόητο να φανταστούμε τους Πατερέλληδες, τους Χατζηκομνηνούς και τους Βουνάτσους να συνεργάζονται, αλλά εμείς θα πούμε πως είναι τελικά πολύ πιθανό να δούμε σχέσεις μίσους, να γίνονται αίφνης σχέσεις λατρείας. Σαν και αυτής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και με οποιοδήποτε κόστος. Ως εκ τούτου, ενόψει απλής αναλογικής, μας τρομάζει εξίσου το ενδεχόμενο μιας «συγκυβέρνησης» δύο εντελώς ανόμοιων παρατάξεων, που για να μη χάσουν την εύθραυστη πλειοψηφία τους, θα είναι ικανές να κάνουν δικές τους «ΔΕΔΑΠΑΛ» χωρίς να τους καίγεται καρφί να ενημερώσουν τους… απέξω, έως και πολιτικά ρουσφέτια επί 2. 

Μ.ΟΡΦ

 

Και όσοι πλήρωσαν ήδη;

Απαλλαγή των ακινήτων που δεν χρησιμοποιούνται και δεν ηλεκτροδοτούνται από τα δημοτικά τέλη προβλέπει ρητά ο Νόμος, σημειώνει ο Συνήγορος του Πολίτη σε ενημερωτικό του σημείωμα, ο οποίος μάλιστα καλεί όλους τους δήμους «να εφαρμόζουν ενιαία και ορθά τη διάταξη του άρθρου 5 του Ν.3345/2005 και να μην επιβάλλουν αναδρομικά δημοτικά τέλη σε ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται και δεν ηλεκτροδοτούνται, σε περιπτώσεις υποβολής της προβλεπόμενης υπεύθυνης δήλωσης σε χρόνο μεταγενέστερο αυτού της διακοπής ηλεκτροδότησης».

Τι συμβαίνει όμως με όσους ήδη έχουν πληρώσει; Χαρακτηριστικά μας έλεγε κάτοικος Μυτιλήνης για ακίνητο στην Αγία Παρασκευή: «Τι πρέπει να κάνω για τα 1500 ευρώ που πληρώσαμε στον Δήμο για ένα κτίσμα 50 τετραγωνικά που δεν είχε ποτέ ρεύμα στην Αγία Παρασκευή;». Αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να διευθετήσει ο δήμος με δεδομένη την παρέμβαση αυτή του Συνηγόρου του Πολίτη , γιατί αρκετοί θεωρούν ότι πλήρωσαν… «κερατιάτικα»…

Αν.Παζ.

 

Ουαί!

Ετοιμαζόμασταν να γράψουμε ένα σχόλιο για την απίστευτη υποκρισία και πουριτανισμό που έβγαζαν κάποια αδηφάγα Πανελλαδικής εμβέλειας μέσα ενημέρωσης - έχοντας, για να μην ξεχνιόμαστε πάρει πάσα από κάποιους τοπικούς "συναδέλφους τους" θιασώτες του εύκολου  εντυπωσιασμού - για κάποιους ανθρώπους που δίνουν κάθε μέρα τον εαυτό τους στη μάχη της υγείας και του τελευταίου συμπολίτη τους. Ήρθε όμως - για πολλοστή φορά - ένα εξαιρετικό άρθρο του γνωστού γελοιογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη, να βάλει κάποια θέματα στη σωστή τους βάση. Το αναδημοσιεύουμε  σήμερα στην πίσω σελίδα στο "Ε". Σας παρακαλώ διαβάστε το!

Π.Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δηκτικά Δηκτικά »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top