Δηκτικά

15/09/2017 - 12:17

Επίδομα… μειονεκτικών περιοχών

Ξεκίνησαν, σε μια σειρά ορεινών δήμων της χώρας, οι αιτήσεις για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι νησιωτικές περιοχές, για το έτος 2017 που φτάνει έως και τα 600 ευρώ. Το επίδομα για τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών δίνεται στο πλαίσιο των μέτρων κοινωνικής προστασίας ευπαθών ομάδων προκειμένου να στηριχθούν οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και να αποτραπεί ο κίνδυνος να ερημωθούν ολόκληρα χωριά που βρίσκονται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

Συγκεκριμένα, το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται μετά την κατά καιρούς αναπροσαρμογή του σε εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) ετησίως, και σε τριακόσια (300) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00 €).

Η εισοδηματική ενίσχυση καταβάλλεται εφάπαξ από την 1η Σεπτεμβρίου κάθε ημερολογιακού έτους, ενώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καταβολή εισοδηματικής ενίσχυσης σε οικογένειες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών κατά το έτος 2017 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους ΚΕΠ.

Α.Ω

 

Συναρμολογούνται τα λυόμενα

Έφτασαν τα πέντε λυόμενα για τα σχολεία του Πολιχνίτου και αναμένονται πλέον άλλα δύο για να μπορέσει το Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο της περιοχής να λειτουργήσουν χωρίς απογευματινό ωράριο. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται πυρετωδώς οι εργασίες και στο Πλωμάρι και στα χωριά της ευρύτερης περιοχής Πολιχνίτου-Πλωμαρίου των οποίων τα σχολεία χτυπήθηκαν από τον σεισμό και επικρατεί αισιοδοξία αυτές να ολοκληρωθούν και νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που έδωσε ο συντονιστής για τον σεισμό στη Λέσβο Βασίλης Τεντόμας πριν από λίγες ημέρες.

Μ.ΟΡΦ

 

43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ στη Λέσβο

Με το σύνθημα «Το μέλλον δε θα έρθει από μοναχό του αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς» του ποιητή της Οκτωβριανής επανάστασης Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι, το τομεακό συμβούλιο Λέσβου της ΚΝΕ καλεί τους νέους στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο στις 7:30 το απόγευμα στα κεντρικά λύκεια Μυτιλήνης, στο πλαίσιο του 43ου φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ.

«100 χρόνια μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917 και παραμένει το γεγονός που ανέτρεψε τα θεμέλια του κόσμου της εκμετάλλευσης», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η γραμματέας του τομεακού συμβουλίου Λέσβου της ΚΝΕ Αναστασία Βελλή, καλώντας «κάθε νέο και νέα να αναζητήσει, να μάθει και να προβληματιστεί. Γιατί, παρά την εναλλαγή κυβερνήσεων, τα μνημόνια, τα μέτρα που τσακίζουν τα δικαιώματά μας, όχι μόνο παραμένουν, αλλά συνεχώς προστίθενται νέα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όλα τα προβλήματά μας έχουν κοινή ρίζα, τον καπιταλισμό».

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «100 χρόνια από τον Κόκκινο Οκτώβρη», πολιτική ομιλία θα πραγματοποιήσει το μέλος της ΠΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Αρβανιτάκης, ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το χορευτικό του Δήμου Λέσβου και συναυλία με το συγκρότημα «τα Φώτα Απέναντι».

Α.Ω.

 

Αποφασισμένος ο Κ. Μουτζούρης για την Περιφέρεια

Με δεδομένη τη βούλησή του να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο πρώην πρύτανης ΚώσταςΜουτζούρης συνεχίζει τις επισκέψεις του στη Λέσβο, όπου μαζί με φίλους του επισκέπτεται διάφορα χωριά, ενώ δεν παραλείπει να παρακολουθεί και αρκετές εκδηλώσεις. Και με κάθε ευκαιρία κάνει τηλεοπτική εμφάνιση για θέματα που έχει λόγο ως τεχνοκράτης, όπως στην περίπτωση της πρόσφατης ρύπανσης της πετρελαιοκηλίδας.

Στη Χίο βασίζεται κατά μεγάλο μέρος στην εφοπλιστική «οικογένεια» του νησιού με την οποία έχει αποκτήσει καλές σχέσεις από τη θέση του στη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων. Στη Σάμο, αντίθετα, βασικό του στήριγμα είναι οι σχέσεις του με τον πανεπιστημιακό κλάδο. Στις συζητήσεις που κάνει αναφέρεται στους λόγους που τον ωθούν να βάλει υποψηφιότητα, ενώ βολιδοσκοπεί και συμπατριώτες μας προκειμένου να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του. Μαζί του είναι ήδη αρκετά στελέχη τής εδώ Ν.Δ., τα οποία τα έχουν «σπάσει» με την περιφερειάρχη ΧριστιάναΚαλογήρου.

Αποφασισμένος ο Κ. Μουτζούρης για την Περιφέρεια (2)

Η οποία ΧριστιάναΚαλογήρου βέβαια είναι σκληρό καρύδι, έχει να επιδείξει έργο, ενώ παραμένουν δίπλα της δυναμικά στελέχη με πολλές ψήφους και σίγουρα θα διεκδικήσει το δικαίωμα να είναι και πάλι υποψήφια περιφερειάρχης. Αναμφισβήτητα, το θέμα του χρίσματος του κόμματος της ΝΔ στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα είναι ένα αγκάθι που θα κληθεί να το διαχειριστεί με τέτοιο τρόπο ο ΚυριάκοςΜητσοτάκης έτσι ώστε να μη δημιουργηθούν ανοικτές πληγές για το κόμμα του.

Να θυμίσουμε ότι και το 2010 ο Κώστας Μουτζούρης είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να κατέβει για δήμαρχος Λέσβου, αλλά οι συνθήκες τον έβγαλαν εκτός τροχιάς. Στη θέση του υποψήφιος χρίστηκε ο ΆρηςΧατζηκομνηνός. Κι επειδή η ιστορία παίζει τρελά παιχνίδια, σήμερα ο Άρης στηρίζει θερμά την υποψηφιότητα του Κώστα Μουτζούρη.

Απ’ ό,τι φαίνεται και μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και από τον ΣταμάτηΜαλέλλη, αναμένεται να έχουμε μια ενδιαφέρουσα κούρσα με πολλές πολλές εκπλήξεις, αν και είναι ακόμη νωρίς για το οριστικό σκηνικό...

Σ.Σ.

 

 

Ας είναι η αρχή και για άλλα

Προγραμματική σύμβαση λοιπόν μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας (όπως όλα δείχνουν) για την ανακατασκευή του σταδίου Πολιχνίτου. Μπορεί να μην είναι η αναβάθμιση ενός ακόμη -κατά βάση ποδοσφαιρικού- γηπέδου, το πιο χαρακτηριστικό που θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί από την καλή συνεργασία των δύο φορέων της αυτοδιοίκησης, αλλά ας είναι, αν είναι και να αποτελέσει την αρχή μιας νέας εποχής για τις σχέσεις τους προς όφελος του νησιού και των αναγκών του.

Το ενισχυμένο εξάλλου ταμείο της Περιφέρειας από το (ενισχυμένο ομοίως) ΠΔΕ της μπορεί να δώσει πολλές λύσεις σε προβλήματα της Λέσβου και ευχή όλων είναι αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί και σε πιο ουσιαστικές παρεμβάσεις. Αν και εδώ θα πρέπει να πούμε πως σε περίπτωση αναβάθμισης του σταδίου του Πολιχνίτου θα βρει έναν ακόμη χώρο και ο σφόδρα αδικημένος στίβος σε σχέση με το «αγαπημένο» και λαοφιλές ποδόσφαιρο.

Μ.ΟΡΦ

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey