FOLLOW US

Δεύτερη σελίδα

Δεύτερη Ανάγνωση 3-3-18

ΠΟΥ ΠΑΣ ΑΔΩΝΗ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΝ ΚΑΙΡΟ;

Ο Άδωνης Γεωργιάδης είναι από τους πλέον μορφωμένους πολιτικούς, πετυχημένος επιχειρηματίας, με επιχειρηματολογία που σε καθηλώνει. Κι απ’ ό,τι λένε όσοι συνεργάστηκαν μαζί του, ήταν ένας πολύ καλός υπουργός που έδινε άμεσα λύσεις στα προβλήματα. Είναι και Νέα Δημοκρατία. Αλλά δεν είναι η Νέα Δημοκρατία. Προφανείς οι λόγοι για τους οποίους τοποθετήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το δεξιό ακροατήριο. Κι αυτούς έπρεπε να υπηρετήσει. Κι όχι να σύρει όλο το κόμμα προς τα εκεί! Δύο αντιπροέδρους τοποθέτησε ο Μητσοτάκης. Τον Άδωνη και τον Κώστα Χατζηδάκη. Προφανής η στόχευση και για τον Χατζηδάκη. Καταλήξαμε όμως ν’ ακούγεται μόνο ο Άδωνης. Και επικαλύπτει ενίοτε κάθε άλλη δραστηριότητα του κόμματος, ακόμα και τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος. Όμως η αδυσώπητη επικαιρότητα ευλόγως επικεντρώνεται στον Άδωνη λόγω του εκρηκτικού του χαρακτήρα. Αλλά μοιραίως επικεντρώνεται και για το παρελθόν του, το οποίο τον ακολουθεί. Ενδεχομένως να αδικείται και δικαίως ενίσταται. Από την άλλη πλευρά όμως, έχουμε ξεχάσει πότε ακούσαμε τελευταία παρέμβαση του άλλου αντιπροέδρου της ΝΔ, Κώστα Χατζηδάκη. Ενός μετριοπαθούς πολιτικού, χρόνια στο κόμμα, με στέρεο λόγο με τον οποίο και να διαφωνείς, διατηρείς απέναντι του μια συμπάθεια. Ο οποίος βέβαια σωστά τοποθετήθηκε προκειμένου να στοχεύσει στα αριστερά του κόμματος αλλά και να εξισορροπήσει το κόμμα έναντι άλλων ακραίων φωνών. Δύσκολος ρόλος. Ειδικά όταν ο πρόεδρος του κόμματος μπορεί και διεισδύει με τον δικό του λόγο στο μετριοπαθές κεντροαριστερό ακροατήριο. Ο αντιπρόεδρος Κώστας Χατζηδάκης έπρεπε να έχει δυνατό λόγο και ρόλο. Σήμερα αντί ν’ αναχαιτίζει την επιδρομή στην κεντροαριστερά που επιχειρεί ο Τσίπρας, μοιάζει εξαφανισμένος στην θορυβώδη πορεία του συναγωνιστή Άδωνη. Και μένει ν’ ακούγεται μόνο ο τελευταίος που με την πληθωρική του παρουσία, αλλοιώνει και το μήνυμα του κόμματος δίνοντας ένα πολιτικό τόνο στο κόμμα, ο οποίος δεν συνάδει στην φυσιογνωμία που επιθυμεί να προσδώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όμως εάν η ΝΔ θέλει: Πρώτον να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, δεύτερον να κυβερνήσει, όπως λέει, με συνεργασίες, και τρίτον ν’ αποκρούσει διχαστικά διλήμματα τα οποία εντέχνως προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επιβάλει στην ελληνική κοινωνία, θα πρέπει αφενός μεν να ομογενοποιήσει τον λόγο της και αφετέρου να επικεντρώσει την πολιτική της διείσδυση στον χώρο της κεντροαριστεράς. Και η στρατηγική αυτή θα πρέπει να υπηρετηθεί απ’ όλους μέσα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και βεβαίως ο ρόλος του Άδωνη στην ΝΔ να επαναπροσδιοριστεί. Και ο ίδιος να αυτοσυγκρατηθεί…

Στην πρώτη θέση ανέβηκε το «Βήμα» στις κυριακάτικες εφημερίδες. Ακολουθούν «Πρώτο Θέμα», «Καθημερινή» και πολύ πίσω μετά οι υπόλοιπες. Οι χαμηλές κυκλοφορίες πάντως συνεχίζονται με την «Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου» να κλείνει.

 

ΕΙΠΕ

«Όποιος γνωρίζει τη μετανάστευση, ξέρει ότι στο τέλος θα τον ταπεινώσει».

Γιάννης Μουζάλας, τέως υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

ΜΑΡΤΙΟΣ 1949

Το πρώτο ραδιόφωνο στη Μυτιλήνη

Λειτουργεί ο πρώτος Ραδιοφωνικός Σταθμός Μυτιλήνης από το «Μπουρίνι». Με τις γνώσεις που είχε ο Μάριος Κρητικόπουλος, έφτιαξε έναν σταθμό ο οποίος εγκαταστάθηκε στου υπόγειο του ΕΦΟ «Μπουρίνι». Πήρε προσωρινή άδεια από το Υπουργείο Τύπου και την ΕΙΡ. Οι εκπομπές αποτελούνταν από εθνικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ομιλίες, αναμετάδοση της δοξολογίας. Μετά τη λήξη της προσωρινής άδειας που είχε διάρκεια μόλις μια εβδομάδα, έκανε αίτηση για παράταση της αδείας του. Οι υπεύθυνοι μάλιστα βρήκαν και ένα ατράνταχτο επιχείρημα. Ζήτησαν άδεια εκπομπών μέχρι την προγραμματισμένη επίσκεψη της βασιλικής οικογένειας, η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 1949. Το συνεργείο εξωτερικών μεταδόσεων, κατόρθωσε να μεταδώσει live την υποδοχή, την δοξολογία και την παρέλαση, πρωτοποριακό γεγονός για τα δεδομένα της εποχής αυτής! Μετά ο σταθμός έκλεισε και ξανάνοιξε για λίγο διάστημα το 1965.

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιππείου στις 6 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου.
ΜΟΥΣΙΚΗ
- Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και οι «Έηζολ 3» σε ένα μοναδικό ροκ πάρτυ στο «Κτήμα Οινοφόρος» στις 10 μ.μ. (είσοδος 12 ευρώ).
- Ο Φοιτητικός Σύλλογος Κρητών Μυτιλήνης «Ερωτόκριτος» διοργανώνει γλέντι με το κρητικό συγκρότημα των Γιώργη Φασουλά και Κώστα Καλλέργη στο «Πανελλήνιον» στις 10 μ.μ. (είσοδος 10 ευρώ).
ΒΙΒΛΙΟ
Παρουσίαση του βιβλίου «Το Τανγκό της Μοναξιάς» του Θάνου Κακούση στο «Ναυάγιο» στις 6 μ.μ..
ΘΕΑΤΡΟ
Η παράσταση «Φοβάσαι τον θάνατο;» από τους «Άστεγους» στο θεατράκι τους (Θεοφράστου 24, Μυτιλήνη) στις 9 μ.μ..
ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ
Σεμινάριο με θέμα «Φροντίζοντας με ασφάλεια - H αποφυγή του συνδρόμου επαγγελματικής εξουθένωσης ή του Συνδρόμου Compassionfatigue» στα γραφεία της Συνύπαρξης (Σμύρνης 7) στις 6 μ.μ..
ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ
«3o Drag Day-Gp Auto Moto-Drift 2018» στον Πολιχνίτο στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο στις 10 π.μ..
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
- Η ταινία «Η μορφή του Νερού» στο «Cine Αρίων» στις 7 μ.μ. και στις 9:30 μ.μ.
- Η ταινία «Winchester: Το σπίτι των φαντασμάτων» στο «Cine Αρίων» στις 10 μ.μ..
- Η ταινία «Ο άνθρωπος των σπηλαίων» στο «Cine Αρίων» στις 6:45 μ.μ..
ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ
Έκθεση ελληνικών περιοδικών και κόμικς συλλογής Παναγιώτη Σκορδά στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Απριλίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ
Η παράσταση «Φοβάσαι τον θάνατο;» από τους «Άστεγους» στο θεατράκι τους (Θεοφράστου 24, Μυτιλήνη) στις 9 μ.μ..
ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ
«3o Drag Day-Gp Auto Moto-Drift 2018» στον Πολιχνίτο στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο στις 10 π.μ..
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
Ο «Ορειάς» θα περπατήσει στην περιοχή Άνω Χάλικα Προφήτη Ηλία με αρχική συγκέντρωση στο «My Market» στις 10 π.μ..
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Αιολικός - Τριγλία στο πλαίσιο της Γ΄ Εθνικής στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, είσοδος 5 ευρώ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση περιοχής «Χρυσομαλλούσα & Μακρύ Γιαλός» στη Μαρίνα Μυτιλήνης στις 6 μ.μ..
ΘΕΑΤΡΟ
Η παράσταση του Χάρολντ Πίντερ «Νεκρή Ζώνη» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 9 μ.μ. (είσοδος 13 ευρώ).
ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
Γενική Συνέλευση της Ένωσης Καταναλωτών Λέσβου στο Οικονομικό Επιμελητήριο στις 7 μ.μ..

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 11:31
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δεύτερη Ανάγνωση 2-3-18 Δεύτερη Ανάγνωση 6-3-18 »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top