Δεύτερη Ανάγνωση 28-4-18

30/04/2018 - 14:52

ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΣΙΠΡΑ…

Θα έλθει να μας μιλήσει ο Τσίπρας στο Περιφερειακό Συνέδριο. Για να μας πει τι; Πως η υπ’ αριθμόν ένα πλουτοπαραγωγική πηγή της Λέσβου έγινε πλέον το προσφυγικό; Και η οποία βέβαια είναι απόρροια της δικής του πολιτικής. Όπως αυτή αποδεικνύεται από τους αριθμούς. Η δική του πολιτική ήταν που άνοιξε τις πύλες της κόλασης και ξεχύθηκαν στην Ευρώπη μιλιούνια πρόσφυγες. Που στη συνέχεια ακολούθησαν μετανάστες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Και συνεχίζουν ακόμα να έρχονται κατά εκατοντάδες. Τι θα κάνετε τώρα κύριε Τσίπρα που οι Ευρωπαίοι, καλώς ή κακώς, έκλεισαν τα σύνορα τους; Όταν εσείς τα ανοίγατε για να λιάζονται οι μετανάστες, τους είχατε ρωτήσει; Πώς τώρα έχετε εσείς απαιτήσεις απ’ αυτούς για κάτι που μόνος σας το αποφασίσατε; Αδιαφορούμε πλέον με τις ανούσιες διακηρύξεις σας περί αλληλεγγύης. Βλέπουμε την πραγματικότητα πολύ καλύτερα από σας. Για τον απλούστατο λόγο ότι την ζούμε καθημερινά. Την οποία και ενίοτε διστάζουμε να την εκφράσουμε. Μην τυχόν εσείς ή συνοδοιπόροι σας μας καταχωρίσετε στους… ακροδεξιούς! Γιατί έτσι καλύπτετε την αδυναμία σας σε όσους διαφωνούν με την πολιτική σας! Τουλάχιστον ας είχατε την διαχειριστική ικανότητα να οργανώστε τα Κέντρα Φιλοξενίας και όλες αυτές τις επιτροπές που απαιτούνται για την γρήγορη εκδίκαση. Ας ελπίσουμε μόνο να μην… δωρίσετε έδρα στην Χρυσή Αυγή! Θα μιλήσετε για το Μεταφορικό ισοδύναμο; Πιστεύει κανείς ευφυής πολίτης του νησιού ότι τούτο θα συμβάλει; Από πρώτη Ιουλίου όλα τα προϊόντα θ’ αυξηθούν. Κοντός ψαλμός αλληλούια… Θα έλθει βέβαια και ο πολύς Πολλάκης να μας μιλήσει για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Το οποίο οργάνωσε, μεγάλωσε και το κατέστησε πραγματικότητα και συνείδηση το προηγούμενο… παλαιό καθεστώς. Και θα εγκαινιάσει την πτέρυγα την οποία ξεκίνησαν οι προηγούμενοι. Θα μιλήσει και ο αν. Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Χαρίτσης ο οποίος ακόμα ετοιμάζει το περίφημο Αναπτυξιακό πρόγραμμα. Ας μας απαντήσει όμως σε μια και μόνο ερώτηση. Ποιά επένδυση έγινε στο νησί μας; Γεγονός είναι ότι πρώτη φορά βρίσκονται μαζί στο νησί μας τόσοι υπουργοί. Όμως, τι θ’ αφήσουν πίσω τους; Προφανώς ένα άλλο σόου για χάρη της κρατικής τηλεόρασης και της Κατερίνας Ακριβοπούλου. Θα έχουν το σθένος ο Δήμαρχος, η Περιφερειάρχης αλλά και όσοι τοπικοί παράγοντες πάρουν τον λόγο, να εκφράσουν την πραγματικότητα έτσι όπως αυτή απορρέει από τον παλμό της τοπικής κοινωνίας και να μην την φιλτράρουν; Οι πολίτες της Λέσβου θα τους παρακολουθήσουν όλους με μεγάλο ενδιαφέρον…

Έχει γούστο να δεχτεί την πρόσκληση ο πλανητάρχης!

Μια σταγόνα ιστορίας

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1992

Γεγονότα

- Μετά από θητεία 23 μηνών αποχωρεί από την Νομαρχία Λέσβου ο Γιώργος Φωτεινόπουλος. Νέος Νομάρχης ο Στέλιος Λεμπιδάκης.

- Κλείνει το εργοστάσιο Κυλινδρόμυλοι Β.Α. Μουζάλας & ΣΙΑ Ε.Ε. Σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικών εφημερίδων, η επιχείρηση περνούσε δύσκολες ώρες τα τελευταία 4 χρόνια με αύξηση δανείων, μείωση παραγωγής και προσωπικού. Σε δήλωση του ο ιδιοκτήτης σε τοπική εφημερίδα δήλωσε πως «κρίθηκε ασύμφορη η λειτουργία της».

- Τα πρώτα καλλιστεία στη Λέσβο από την Ελεύθερη Τηλεόραση Αιγαίου. Η εκδήλωση έγινε στο ξενοδοχείο Zaira και την παρουσίασαν ο Γιάννης Συνάνης και η Κλειώ Σιταρά. Νικήτρια η Ευαγγελία Μακαρώνη. Στην τελετή στέψης παραβρέθηκαν ο Γ.Γ. Υπουργείου Αιγαίου Στράτος Παπαευστρατίου και ο βουλευτής Δ. Βουνάτσος.

 

Είπε

«Αν συνεχίσουμε να είμαστε διχασμένοι, τότε ναι. Θα έχουμε εκχωρήσει ηγετικό ρόλο στα χειρότερα κατακάθια της κοινωνίας, γνωστών αλητών και συκοφαντών που βρίσκουν το κενό για να κάνουν τους λαϊκούς ήρωες σε συνθήκες κρίσης και κρύβονται πίσω από την αγανάκτηση της κοινωνίας».

Σπύρος Γαληνός

Δήμαρχος Λέσβου

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey