Δεύτερη ανάγνωση 26-6-18

26/06/2018 - 11:37

ΠΕΝΑΛΤΙ…

 

Δεν υπάρχει πιο αποκρουστική κατάσταση από το  να κάνεις διάλογο με ανώνυμο. Εάν υπήρχε όπως στο Μουντιάλ της Ρωσίας VAR, τότε αμέσως η ομάδα διαιτητών θα σταματούσε το παιχνίδι για να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών. Δηλαδή πέναλτι! Σε μια εποχή κρίσης, όχι μόνο οικονομικής αλλά λειτουργίας των θεσμών μ’ ένα λαό τσακισμένο, τα μέσα ενημέρωσης θα πρέπει να συμβάλλουν καταλυτικά στην υπερπήδηση της σημερινής κατάστασης. Με διάλογο σοβαρό, ανοικτό… παρασέρνοντας στο διάβα τους ακόμα και  τους πυλώνες της δημοκρατίας. Πολιτικούς και κόμματα. Αλλά όλα αυτά βέβαια επώνυμα και με το θάρρος της γνώμης. Της όποιας γνώμης και της όποιας αντιπαράθεσης. Τα κομματικά στεγανά τα οποία ενδεχομένως κρύβουν αλλότρια συμφέροντα, ευνοούνται από την ανωνυμία, από την μάζα του όχλου, την συνωμοσιολογία. Και η δειλία της γνώμης σαφώς δεν πρέπει να ευδοκιμεί σε κόμματα και μέσα ενημέρωσης. Τα κόμματα είναι ανοικτοί οργανισμοί της πολιτικής. Οι πολίτες όχι μόνο θα πρέπει να ενδιαφέρονται για την λειτουργία τους αλλά και να συμμετέχουν, να διαμορφώνουν γνώμη. Όλων των κομμάτων κι όχι μόνο το «δικό μας». Τα κόμματα δεν είναι μαγαζάκια  που a priori  ανήκουν σε κάποιους. Και οι οποίοι, ελέω επετηρίδας και άλλων «παρασήμων», εγκλωβίζουν κόσμο και ιδέες. Πολύ περισσότερο ν’ απαγορεύεται η όποια κριτική από τους πολίτες. Το γεγονός ότι καλούνται σε συνέδρια κομμάτων πολιτικοί αρχηγοί άλλων κομμάτων, το γεγονός ότι στην Ευρώπη κομματικά στελέχη συνδιαλέγονται σε συνέδρια με κομματικά στελέχη αντιπάλων κομμάτων, δείχνει μια τάση ανοικτής και καθαρής συνεργασίας. Πόσο μάλλον στην χώρα μας που μετά τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις έχουμε μπει κι εμείς στην  εποχή κυβερνητικών συνεργασιών. Οι χθεσινοί αντίπαλοι έγιναν συγκυβερνήτες. Οι αντίθετοι  ιδεολογικοί κομματικοί πόλοι όχι μόνο συγκυβερνούν αλλά ξεπερνούν κόκκινες γραμμές. Αύριο ποιος ξέρει, μπορεί  κάποιοι να συρθούν σε συνεργασία  με αυτούς που τώρα  αποποιούνται. Δεν είναι κακό που συμβαίνουν όλα αυτά. Κι ας βγάζουν ενδεχομένως αλλοπρόσαλλες συνεργασίες. Είναι το παιχνίδι της δημοκρατίας. Το κακό είναι όταν όλα αυτά γίνονται με παλιά μυαλά, με στεγανά και με ανωνυμίες. Εδώ έρχεται ο ρόλος των μέσων ενημέρωσης. Προτιμούν να γίνουν οι ράμπες ανόρθωσης της δημοκρατίας και  να ξεφύγουμε από κρίσεις που έχει μπει η ελληνική κοινωνία. Ή  ρόμπες σκοπιμοτήτων κομμάτων, πολιτικών και άλλων στοιχείων που ευδοκιμούν στις γκρίζες παρυφές των κομμάτων; Γιατί μέχρι πρότινος δεν ξέραμε. Τώρα όμως που ξέρουμε ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε μια και καλή…

 

LESVOS LIFE

Φέρνει επιτυχίες το τένις

Αθόρυβα εδώ και χρόνια το τένις συνεχίζει να προσφέρει όχι μόνο μια διαφορετική αθλητική διέξοδο στην νεολαία του νησιού, αλλά η δουλειά που γίνεται φαίνεται στις επιτυχίες των παιδιών μας σε αγώνες που δίνουν εδώ στην Λέσβο αλλά και άλλα νησιά του Αιγαίου. Κάνοντας βέβαια περήφανους τους γονείς τους αλλά και τον προπονητή τους Δημήτρη Τσακίρη ο οποίος με απαράμιλλη συνέπεια, εδώ και χρόνια προσφέρει τα πάντα στο άθλημα. Πώς λοιπόν να μην είναι ενθουσιασμένος από την εμφάνιση των αθλητών στους πρόσφατους αγώνες στην Κω όπου διεξήχθη το Κύπελλο Αιγαίου. Οι αθλητές μας κατέκτησαν 2 Κύπελλα, 6 χρυσά, 2 αργυρά και 1 χάλκινο μετάλλιο ενθουσιάζοντας τον προπονητή τους ο οποίος και ανήρτησε ενθουσιασμένος τις φωτογραφίες των αθλητών μας.

Προβλέψεις Δημήτρη Χαλκιώτη

Τούτο το φθινόπωρο βλέπει εκλογές ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αιγαίου Δημήτρης Χαλκιώτης. Σε ανάρτηση του στο facebook επισημαίνει: «Πολιτική μου εκτίμηση:

- Αποκλείεται να γίνουν εκλογές Οκτώβριο του 2019.

- Δίνω 80% πιθανότητες για Σεπτέμβριο - Οκτώβριο 2018, και 20% για Μάιο του 2019».

Κοντός ψαλμός αλληλούια Δημήτρη…

Ο  Αθανασίου στην υποστολή της σημαίας

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε την Κυριακή στην υποστολή σημαίας στο παλιό λιμεναρχείο στην προκυμαία Μυτιλήνης.  Αφορμή το κάλεσμα που είχε γίνει για συγκέντρωση στην Πλατεία Σαπφούς για το ζήτημα του Μακεδονικού. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο βουλευτής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Χαράλαμπος Αθανασίου.

 

Κατατίθεται ο «Κλεισθένης»

Σύμφωνα με δημοσίευμα αθηναϊκής ιστοσελίδας, ο «Κλεισθένης» που για μας καίει, αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα προς συζήτηση και ψήφιση στο Κοινοβούλιο (το νομοσχέδιο βρίσκεται σήμερα στην ΚΕΝΕ και αύριο εισάγεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) προβλέπει την διεξαγωγή του Α΄ Γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 και την διεξαγωγή του Β΄ Γύρου (όπου χρειαστεί) την επόμενη Κυριακή, 20 Οκτωβρίου.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμα την κατάτμηση της Β΄ Περιφέρειας Αθηνών σε τρεις μικρότερες εκλογικές περιφέρειες, όπως και την κατάτμηση της Περιφέρειας Αττικής σε δυο περιφέρειες.

Ο «Κλεισθένης» περιέχει και την πρόβλεψη για σύσταση Επιτροπής Ειδικών, η οποία και θα εισηγηθεί τον τρόπο με τον οποίο θα κατοχυρωθεί το δικαίωμα της ψήφου στους έλληνες του εξωτερικού που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της χώρας.

Έτοιμο το γηπεδάκι στην Αγ. Μαρίνα

Χαράς πανηγύρια στην Αγία Μαρίνα. Το γηπεδάκι τους το  5Χ5  είναι πανέτοιμο και αύριο Τετάρτη θα παραδοθεί στα παιδιά του χωριού. Ο πρόεδρος του χωριού Αντώνης Νέστορας τονίζει πως το ιστορικό αυτό γηπεδάκι θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί με σεβασμό στον χώρο και να διατηρείται καθαρό. Πάντα τέτοιες ειδήσεις από τα χωριά μας.

 

Θα πέσει άσφαλτος στον Αγ. Φωκά;

Εκεί που ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου Βατερών - Αγ. Φωκά, προς λύπη όσων τον διαβαίνουν, εκεί σταμάτησαν. Προφανώς θα υπάρχει λόγος, ο κόσμος όμως ελπίζει ότι ο όποιος λόγος δεν θα είναι αιτία να σταματήσει το απαραίτητο αυτό έργο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey