Δεύτερη Ανάγνωση 18-5-18

18/05/2018 - 16:37 Ενημερώθηκε 18/05/2018 - 18:59

Ω, ΤΙ ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΑΜΠΑ!

Η απόφαση Τράμπ για την Ιερουσαλήμ, το ωμό ξεκατίνιασμα Ερντογάν - Νετανιάχου, οι μη παρεμβάσεις Πούτιν, η αλλοπρόσαλλη πολιτική του Κιμ Γιούνγκ στην Β. Κορέα, ο Μπέμπε Γκρίλο στην Ιταλία, ο Ορμπάν στην Ουγγαρία δείχνουν πού ακριβώς βρίσκεται ο κόσμος αυτή τη στιγμή. Ποιοι τον κυβερνούν. Αλλά τρομερό ότι οι Παλαιστίνιοι στο δίκαιο αγώνα τους, χρησιμοποιούν τα παιδιά τους ως επικοινωνιακό εργαλείο! Δεν ζούμε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο όπως είχε πει ο Πάπας. Αλλά όπως επισημαίνει ο Ιταλός συγγραφέας Κλαούντιο Μαγκρίς, ζούμε τον Τέταρτο. Ο Τρίτος ο λεγόμενος Ψυχρός Πόλεμος, ο οποίος κράτησε από το 1945 έως τον 1989 ήταν θερμότατος. Τσουρούφλισε περίπου 45 εκατ. νεκρούς σε χώρες κυρίως εκτός Ευρώπης και η Δύση νίκησε τον κομμουνισμό, τον σοβιετικό κόσμο. Σήμερα, συνεχίζει ο συγγραφέας, συμβαίνει ένας Τέταρτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Πόλεμος σε όλον τον κόσμο, αλλά δεν ξέρουμε ποιος είναι ενάντια σε ποιόν! Ο Άσαντ είναι σύμμαχος ή εχθρός της Δύσης; Η Σαουδική Αραβία είναι σύμμαχος της Αμερικής του Τράμπ αλλά εκπαιδεύει τους τρομοκράτες του ΙSS. «Είναι τόσο πολλές οι αιτίες γι’ αυτήν την τρομερή, απάνθρωπη οπισθοδρόμηση, η οποία θα μπορούσε να γίνει ακόμα πιο τραγική για όλους εμάς» επισημαίνει ο Μαγκρίς. Συνεχίζει: «Έγιναν και πολλά λάθη από τις πολιτισμικά άρχουσες τάξεις, ακόμα και τις προοδευτικές, που μπορεί να είχαν τις σωστές αρχές αλλά δεν θέλησαν να δουν τις δυσκολίες, τις αποτυχίες, τις αδικίες, τους καρκίνους που υπήρχαν ακόμα και στην πιο ειρηνική και γαλήνια Ευρώπη, όπως ήταν πριν από μερικά χρόνια. Γενικότερα, πρόκειται για μεγάλο λάθος των προοδευτικών, ανάμεσα στους οποίους βάζω κι εμένα, προφανώς, το λάθος του να μην έχουμε κατανοήσει τους λόγους που οδηγούν τόσους ανθρώπους σε τρομακτικές αντιδράσεις, λανθασμένες αντιδράσεις, τις οποίες προφανώς πρέπει να απορρίψουμε αλλά και να κατανοήσουμε, να καταλάβουμε από πού προέρχονται και γιατί». Κανείς πλέον δεν μπορεί να προβλέψει που θα μας οδηγήσει αυτή η παραζάλη που έχει ξεσπάσει στον πλανήτη μας. Η Ειρήνη, η Δημοκρατία, η Ευημερία και όλα όσα συνέβαλαν στην δημιουργία του σύγχρονου κόσμου, τείνουν να είναι και πάλι υπό διαπραγμάτευση. Και μπορεί το τέλος της Ιστορίας να μην ήρθε, αλλά σίγουρα ήρθε το τέλος του κόσμου που γνωρίζαμε. Βιώνουμε τις ωδίνες του νέου κόσμου. Καλύτερος; Χειρότερος; Ποιος ξέρει… Ένα όμως είναι το σίγουρο. Ότι οριστικά πλέον χάσαμε την ευδαιμονία του βιώσαμε όλοι εμείς.

  

Απάντηση στο ερώτημα της Αυγής…

 

Μια σταγόνα ιστορίας

ΜΑΙΟΣ 1920

Γέννηση Πέτρου Ανταίου

Γεννιέται ο Σταύρος Γιαννακόπουλος στην Προύσσα, αλλά μεγάλωσε, σπούδασε στην Μυτιλήνη όπου βρέθηκε η οικογένειά του μετά το 1922. Τέλειωσε την ΑΣΟΕΕ κι έκανε την εμφάνισή του στα γράμματα το 1937 με το ψευδώνυμο Πέτρος Ανταίος, Μέλος της κομμουνιστικής νεολαίας βγήκε στο βουνό ως ΕΠΟΝίτης το 1943 με το ψευδώνυμο Σταμάτης και οργάνωσε κοντά στον Άρη Βελουχιώτη την πρώτη ομάδα ανταρτών. Μετά την ήττα καταφεύγει στην Σοβιετική Ένωση, πρώτα στην Τασκένδη και μετά στην Μόσχα μεταφράζοντας Έλληνες συγγραφείς και αρθρογραφώντας σε εφημερίδες. Παράλληλα, εκδίδει ποιητικές συλλογές. Το 1974 επιστρέφει και συνεργάζεται με την «Αυγή». Συνεχίζει τις λογοτεχνικές του εκδόσεις, ενώ μεταφράζει στα ελληνικά Ρώσους συγγραφείς. Σε ηλικία 82 ετών, το 2002 αφήνει την τελευταία του πνοή.

 

Είπε

«Όσο μου αναλογεί, αρνούμαι πεισματικά να ενταχθώ σε ξεπερασμένες λογικές και πρακτικές που και η προσωπική μου παράδοση δεν μου επιτρέπει ν’ ανεχθώ».

Βάσω Χοχλάκα

Πρώην υποψήφια βουλευτής της ΔH. ΣΥ,

σχολιάζοντας τον διορισμό της νέας Νομαρχιακής του Κινήματος Αλλαγής

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey