Δεύτερη Ανάγνωση 17-4-18

17/04/2018 - 15:56

Ν’ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΛΑΜΠΑΔΑ!

Ν’ ανάβουμε και καμιά λαμπάδα για τον Αλέξη Τσίπρα! Που τον φώτισε ο Θεός, ο Γιούνκερ, ο Ολάντ και δεν ξέρω ποιός άλλος και δεν ακολούθησε τις… συμβουλές του Γιάνη Βαρουφάκη. Τι δηλαδή; Να τινάξει το σύστημα στον αέρα, τότε το δραματικό καλοκαίρι του 2015 για να κάνει… κακό στους Ευρωπαίους! Με βάση τις θεωρίες των πιθανοτήτων που έχει σπουδάσει, το πιθανότερο θα ήταν να είχε τιναχτεί στον αέρα η χώρα και οι Ευρωπαίοι θα μας κουνούσαν (προφανώς με ανακούφιση), το μαντήλι του αποχαιρετισμού. Κι όσο κανείς βλέπει τη συνέχεια, με τους πρόσφυγες να ξεχύνονται στα ελληνικά νησιά, τη γεωπολιτική σύγκρουση που εξελίσσεται στην περιοχή μας με τις μεγάλες δυνάμεις του κόσμου, αλλά και τον παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει, ένα ρίγος σε διατρέχει! Τι θα συνέβαινε αν… Θα βολοδέρναμε στη μοναξιά μας σήμερα με μια κατεστραμμένη ή έστω καχεκτική οικονομία. «Όταν είσαι πτωχευμένος, δεν μπορείς να ξεφύγεις από την πτώχευση με δανεικά, ιδίως όταν τα δανεικά έρχονται υπό τους όρους συρρίκνωσης του εισοδήματός σου» επεσήμανε σε συνέντευξη του στο Εμπρός ο Βαρουφάκης. Δεν μας διευκρίνισε όμως, πως ξεφεύγουμε. Κάτι ψέλλισε περί κρατικών ομολόγων, ενώ γνωστές οι αποκαλύψεις περί ενός παράλληλου νομίσματος και άλλων γραφικών. Ένα είναι το σίγουρο. Ότι μάλλον θα οδηγούμασταν σε μια δραματική περιπέτεια χωρίς προοπτική. Αντ’ αυτού… πρόλαβε και μας «δώρισε» με 30, 100 ή και 200 δις, ποιός ξέρει, που κοστολογήθηκε η δική του οικονομική πολιτική. Τα μνημόνια δεν ήλθαν γιατί παίξαμε λάθος τα ομόλογα! Το πρόβλημα της χώρας μας δεν ήταν χρηματοπιστωτικό. Διαρθρωτικό ήταν. Είχαμε ξεφύγει Γιάνη μου! Και όταν κανείς ξεφεύγει, ένα πράγμα κάνει πρώτα απ’ όλα. Είτε είναι ιδιώτης, είτε είναι κράτος. Συρρικνώνεται! Κι αν δεν μπορεί να ζήσει λόγω του προτέρου κακού βίου, παίρνει δανεικά για να επιβιώσει προσωρινά και να μπορέσει στη συνέχεια με σκληρή δουλειά και μεταρρυθμίσεις, ν’ αρχίσει να δημιουργεί πλούτο. Πόσο μάλλον όταν έχεις ένα κράτος σαν την Ελλάδα που δεν παράγει τίποτα! Ή τουλάχιστον αυτό που παράγει δεν τον αγοράζουν ούτε οι ίδιοι οι κάτοικοι του! Γι’ αυτό και τα υπόλοιπα κράτη που είχαν μπει σε μνημόνια (Κύπρος, Πορτογαλία, Ιρλανδία), ανάλογη πολιτική ακολούθησαν. Με συναινέσεις, συνέπεια, σοβαρότητα και χωρίς τα πουκάμισα έξω, κατόρθωσαν να οδηγήσουν τις χώρες τους στην αποτίναξη των μνημονίων και στο δρόμο της ανάπτυξης. Όταν εμείς σκίζαμε μνημόνια…

Πολυεπίπεδη ενημέρωση σε δύσκολες εποχές…

 

Είπε

«Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι από την Τουρκία που επισκέπτονται αυτά τα νησιά τα καλοκαίρια. Άρα, να είμαστε όλοι συνετοί, να μην ανεβάζουμε ανεπίτρεπτα τους τόνους. Άλλο η σύγκρουσή μας με το στρατιωτικό κατεστημένο της χώρας και άλλο με τον λαό».

Σταύρος Θεοδωράκης

Πρόεδρος Ποταμιού

 

Μια σταγόνα ιστορίας

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1983

Τα εγκαίνια του πλοίου της ΝΕΛ «Οδυσσέας Ελύτης»

Πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του Ε/Γ - Ο/Γ «Οδυσσέας Ελύτης» παρόντος του ποιητή. Σε ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΕΛ Ευάγγελος Μητρέλιας αναφέρεται στη πορεία των 10 χρόνων παρουσίας της εταιρείας. Τον αγιασμό τελεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης -επίτιμος πρόεδρος της εταιρείας- ενώ έψαλε η Χορωδία Μυτιλήνης. Στη συνέχεια μίλησε ο ποιητής Οδυσσέας Ελύτης ο οποίος τονίζει «Συνηθίζεται να μην επαινεί κανείς εκείνους που τον επαινούν. Μόνο να τους ευχαριστήσει μπορεί. Κι αυτό έρχομαι σήμερα να κάνω με όλη μου την καρδιά».

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey