Δεύτερη Ανάγνωση 16-5-18

16/05/2018 - 18:27 Ενημερώθηκε 16/05/2018 - 18:34

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ… (1)

Το φαντάζεστε στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας για ανάδειξη προέδρου του κόμματος, να μην δημοσιοποιούνταν ο αριθμός ψήφων και τα ποσοστά των υποψηφίων; Να μην γνωρίζαμε με τι ποσοστό εκλέχτηκε πρόεδρος του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Ή να γίνονται εκλογές για την ανάδειξη μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και να φοβούμαστε να δημοσιοποιήσουμε τους ψήφους που κατέκτησε ο κάθε υποψήφιος; Εάν θέλουμε να κατακτήσουμε το δικαίωμα της δημοκρατίας θα πρέπει να κατεδαφίσουμε το αίσθημα ανασφάλειας και να εισάγουμε την πλήρη διαφάνεια μέσα στο ίδιο το κόμμα που την επαγγέλλεται. Άλλωστε, ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα σαν την Ν.Δ. όχι μόνο δικαιούται, αλλά επιβάλλεται να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Οι οποίες βεβαίως και εκφράζονται από πρόσωπα. Μέσα λοιπόν από την διαφορετικότητα της αντίληψης γίνεται η σύνθεση πρώτιστα του φιλελεύθερου κόμματος και στη συνέχεια η εμπέδωσή της στην κοινωνία. Εκτός εάν τα πρόσωπα δεν εκφράζουν πολιτικές απόψεις και απλώς η όλη φασαρία γίνεται για την καρέκλα της εξουσίας ή για την διασφάλιση άλλων κομματικών παραγόντων. Και βέβαια μικρή σημασία έχει εάν η απόφαση αυτή προέρχεται από τα κεντρικά του κόμματος. Είναι λάθος και περνάει λάθος μηνύματα στην κοινωνία.

 

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ… (2)

Αλλά και στην Κεντροαριστερά συμβαίνουν κωμικοτραγικά γεγονότα με την οργάνωση του νέου φορέα που φέρει την βαρυσήμαντη ονομασία «Κίνημα Αλλαγής». Ως γνωστόν, την δεκαετία του ‘70 το Πασόκ καθιέρωσε την εσωκομματική δημοκρατία στην Ελλάδα. Ύστερα από τόσα και τόσα χρόνια, το ΚΙΝ.ΑΛ. εμφανίζεται με φιλοδοξίες και τι υπόσχεται; Περισσότερη δημοκρατία. Και τι κάνει; Θεσμοθετεί τους διορισμούς!!! Προφανώς παίζουν ρόλο οι συσχετισμοί των διαφορετικών φορέων. Αλλά με ποια έννοια θα πρέπει ο σχηματισμός του νέου φορέα να είναι διαπραγματευτικό πεδίο τεσσάρων ή πέντε ατόμων κι όχι της ίδιας της κοινωνίας; Και εάν η ίδια η κοινωνία θέλει ένα νέο καλύτερο Πασόκ, ας το κρίνει η ίδια η κοινωνία. Θα είναι πολύ καλύτερα από… τρανσέξουαλ αποκόμματα κομμάτων που εμφανίστηκαν ξαφνικά στον αφρό της πολιτικής από μια πρόσκαιρη φουρτούνα. Και τώρα που πάει να κατακάτσει, δείχνουν πόσο λίγοι ήταν…

 

ΕΚΛΟΓΙΚΑ…

Ποιος είπε ότι δεν ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού; Ψηφίζουν. Αρκεί να έχουν δικαίωμα ψήφου στην Τουρκία! Γιατί ως γνωστόν οι Τούρκοι του εξωτερικού έχουν δικαίωμα ψήφου στην χώρα τους. Οι Έλληνες όχι!

Οι δύο υποψήφιοι για την Νομαρχιακή της Ν.Δ. Λέσβου, εκ Πολιχνίτου ορμώμενοι και οι δύο, ποζάρουν χαμογελαστοί λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες. Επανεκλέχθηκε ο Στρατής Καραγεωργίου με ποσοστό 62% έναντι 38% του Νίκου Κατράνη

 

Είπε

«Η ευπρέπεια, η μετριοπάθεια και ο πολιτικός πολιτισμός ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν όλους τους υποψήφιους μας κατά τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των μελών της ΝΟΔΕ».

Χαράλαμπος Αθανασίου

Βουλευτής Ν. Λέσβου της ΝΔ

 

Μια σταγόνα ιστορίας

ΜΑΙΟΣ 1978

Εγκαινιάζεται το «Όμηρος»

 

Εγκαινιάζεται τρίτο πλοίο της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου το «Όμηρος». Ο αγιασμός γίνεται από τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης, ενώ μιλώντας ο πρόεδρος της εταιρείας Λάζαρος Γεωργιάδης αναφέρθηκε επί μακρόν στην πορεία της ΝΕΛ, αλλά και στις προοπτικές που ανοίγονται για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες. Το «Όμηρος» με πλοίαρχο τον 34χρονο Κώστα Τζώρτζη και πλήρωμα 80 ατόμων, έχει δυνατότητα μεταφοράς 1.200 επιβατών, 60 φορτηγών και 50 Ι.Χ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey