Δεύτερη Ανάγνωση 11-5-18

11/05/2018 - 17:32 Ενημερώθηκε 11/05/2018 - 17:37

ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ…

Τυχαίο; Την ώρα που την χώρα μας επισκέπτονταν ο Κάρολος και η Καμίλα (του), ο Πρωθυπουργός δεχόταν τον Γιώργο Παπανδρέου προκειμένου να τον ενημερώσει για τα εθνικά θέματα. Αυτό κακό δεν είναι. Χώρια που νοιώθεις μια σιγουριά. Διότι οι δυο άνδρες αναλύοντας τα εθνικά ζητήματα, σαφώς και θα διεύρυναν την ατζέντα τους σε θέματα που άπτονται της ταλαίπωρης Κεντροαριστεράς. Η οποία έχει γίνει το μήλον της έριδος που ακόμα κι αυτά τα οικονομικά σκάνδαλά της, τείνουν να ξεχαστούν ενόψει σκληρών παζαριών. Ή ενδεχομένως να λειτουργούν ως φόβητρο, ως κίνητρο ζυμώσεων και υπόγειων διεργασιών. Όταν μάλιστα και ο Κουρής, ο αυθεντικός εκφραστής του «Αυριανισμού», έφυγε πρόσφατα από τούτο ‘δω τον μάταιο κόσμο. Κι έχεις και τον πρώην πρωθυπουργό Καραμανλή, ο οποίος συνεχίζοντας να πρωταγωνιστεί σε ταινία βωβού κινηματογράφου, περιόδευσε στην Θράκη όπου ματαίως προσπαθούσε ν’ αγναντέψει τον κουμπάρο του Ερντογάν. Παραμένουμε στην Κεντροαριστερά, όπου το παιχνίδι έχει ανοίξει και η μάχη κρίνεται αμφίρροπη. Δυο ομάδες με γερές συνθέσεις και συνεχή ένταση και αγωνία για το τελικό σκορ. Η μια ομάδα με προπονητή τον Κώστα Λαλιώτη, η οποία στελεχώνεται με πολιτικούς που ακόμα ακούγοντας λέξεις όπως Αριστερά, Προοδευτικός κλπ, τους πιάνει οργασμός. Κι αν στον οργασμό, τους κάτσει και καμιά καρεκλίτσα, καθόλου άσχημα δεν θα είναι. Άλλωστε όπως έχει αποδειχθεί, η πορεία του σοσιαλισμού περνάει από δεξιόστροφες καρέκλες της σαγηνευτικής εξουσίας. Παραμένουν όμως πανέτοιμοι να υπηρετήσουν τα ιδεώδη τους... Η ετέρα ομάδα προφανώς καθοδηγούμενη από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ακούει στο όνομα «γερμανοτσολιάδες», ζητώντας να πάρουν το αίμα τους πίσω. Διότι το bulling που είχαν φάει τα σκληρά χρόνια, δεν ξεχνιέται με τίποτα. Κάτι που εδώ στην Λέσβο το έχουν ξεχάσει κάποιοι. Αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία που θα γραφτεί πρώτα απ’ όλα από τους ίδιους τους συντρόφους τους. Το ποια ομάδα θα επικρατήσει άγνωστο. Ειδικά όταν υπάρχουν και παίχτες επιπέδου Ραγκούση που μπορούν να κάνουν άλλη διάσταση στο παιχνίδι. Ειδικά, όταν την σφυρίχτρα κρατάει η Φώφη κόρη του αείμνηστου Γεννηματά. Πάντως, καλού κακού εκεί στην Κεντροαριστερά, ας κάνουν αυτό που ίσως παραμένει το τελευταίο τους χαρτί, η μοναδική τους ελπίδα. Να κάνουν ένα τάμα στον Ταξιάρχη να πάρει αυτοδυναμία ο Κυριάκος. Διότι διαφορετικά τα σκληρά διλήμματα που θα προκύψουν δεν θα σηκώσουν μόνο πολλή σκόνη. Αλλά θα δημιουργήσουν και πολλά μπάζα…

 

Μια σταγόνα ιστορίας

ΜΑΙΟΣ 1968

Ο Κάρολος Κουν στην Μυτιλήνη

Το Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν δίνει σειρά παραστάσεων στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Παρουσιάζει τα έργα του Λουίτζι Πιραντέλο «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» και το «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα». Στο τέλος των παραστάσεων ο Κάρολος Κουν αποστέλλει ευχαριστήρια επιστολή στον Δήμαρχο Μυτιλήνης, τονίζοντας πως «Φεύγοντας από την Μυτιλήνη, όπου είχαμε την μεγάλη χαρά να εμφανισθούμε τις τελευταίες τρεις ημέρες στο άρτιο Δημοτικό θέατρο που τιμά όχι μονάχα τη πόλη μα και το νησί σας, αισθανόμαστε βαθύτατη την υποχρέωση να σας εκφράσουμε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες».

 

Είπε

«Πρώτη φορά πρωθυπουργός της χώρας, έτυχε τέτοιας αποδοκιμασίας στη Λέσβο και σαν αποτέλεσμα, πρώτη φορά, αυτοί που τόλμησαν να βγουν μπροστά για ετούτο το τόσο μεγάλο πρόβλημα, δέχονται ένα τέτοιο bullying».

Παναγιώτης Παπαρίσβας

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου

 

ΦΩΤΟ

Τα απόνερα της πριγκιπικής επίσκεψης…

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey