FOLLOW US

Δεύτερη σελίδα

ΘΕΑΤΡΟ…

Είκοσι χρόνια να συζητούν ο Αλέξης με τον Κυριάκο στην Βουλή, ο πρώτος θα ‘ναι πάντα από πάνω. Είναι κυρίαρχος στο πολιτικό θέατρο. Η ζωή όμως δεν είναι θέατρο. Η καθημερινότητα πεισματικά ακολουθεί το δικό της δρόμο. Προχθές που (ξανά) τάπωσε ο Αλέξης τον Κυριάκο, πόσες νέες εργασίας δημιουργήθηκαν; Πόσο έπεσε η ανεργία; Πόσο βελτιώθηκε η αγορά, πόσο αυξήθηκε το ακαθάριστο εθνικό εισόδημα; Όσο κι αν ταπώνει ο Αλέξης τον Κυριάκο, η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Αυτή πρέπει να αντιμετωπίσει. Μπορεί ο λόγος του να είναι εύπεπτος και να μιλάει στην καρδιά του ψηφοφόρου. Μπορεί η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας να κινείται κεντροαριστερά. Τα προβλήματα όμως παραμένουν και κάποια οξύνονται. Εκλέχθηκε για να λύσει προβλήματα κι όχι με αγκυλώσεις και με εργαλεία προηγούμενων δεκαετιών να δημιουργεί καινούργια. Αλλά κι αυτός ο Κυριάκος! Αφού είναι πολιτικός με φιλοδοξίες, γιατί δεν ρύθμιζε εγκαίρως το τραπεζικό του δάνειο να μην έχει τώρα τον Τσίπρα να τον ταπώνει; Να, αυτά τα λάθη πληρώνουν οι πολιτικοί των προηγούμενων κυβερνήσεων, δίνοντας δικαιώματα στους σημερινούς κυβερνώντες να τους κάνουν πλάκα. Θα βάλουν μυαλό ή θα κάνουν τα ίδια όταν (ξανά) έλθουν στην εξουσία; Το θέμα είναι τι γίνεται σήμερα. Κι εδώ θέλουμε τον Αλέξη. Ειδικά τώρα με τα Ελληνοτουρκικά. Επ’ αυτού μερικές παρατηρήσεις: ΠΡΩΤΗ: Προξενεί εντύπωση η χαλαρότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σημαντικά εθνικά θέματα. ΔΕΥΤΕΡΗ: Μέχρι να αντιληφθεί τη σημασία σύλληψης των δυο στρατιωτικών, ο κάθε κυβερνητικός είχε την δική του άποψη. Ο δε κυβερνητικός εκπρόσωπος θεώρησε το περιστατικό μικρής σημασίας! ΤΡΙΤΗ: Η πρώτη ανακοίνωση του ΓΕΣ δεχόταν ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είχαν περάσει σε τούρκικο έδαφος. Γιατί αμέσως να δεχθούμε την άποψη των Τούρκων; Ας έγραφαν τουλάχιστον «οι φερόμενοι ότι παραβίασαν τα σύνορα». ΤΕΤΑΡΤΗ: Όλοι έκαναν ανακοινώσεις και δηλώσεις πλην του αρχηγού ΓΕΣ. Προς τι τόση πια αυτοσυγκράτηση; ΠΕΜΠΤΗ: Η απουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας και συγκυβερνήτη (τιμονιέρη σύμφωνα με την γνωστή προεκλογική του διαφήμιση…), όχι μόνο είναι αισθητή αλλά δημιουργεί και απορίες. ΕΚΤΗ: Στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο όπου έχουν ανοίξει όλα τα εθνικά μας θέματα, με τις ακρότητες της Τουρκίας, θα περίμενε κανείς ένα διαφορετικό πολιτικό κλίμα. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Τα πράγματα δεν πάνε καλά. Οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου τώρα είναι που πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Με πρώτη βέβαια την κυβέρνηση που αυτή πρέπει να δίνει τον τόνο. Μπορεί όμως; Αλλά (κυρίως) θέλει;

 

Οι σαββατιάτικες κυκλοφορίες των αθηναϊκών εφημερίδων της 24ης Φεβρουαρίου και 3ης Μαρτίου. Πρώτα και με διαφορά «Τα Νέα». Ακολουθεί η «Εφημερίδα των Συντακτών» της οποίας η κυκλοφορία κάθε Σάββατο εκτινάσσεται. Μεγάλη κυκλοφορία επίσης εμφανίζει το «Μακελειό» (;!) και η «Εσπρέσο». Αντίθετα η εφημερίδα «Έθνος» δείχνει συμπτώματα κυκλοφοριακής κατρακύλας.

 

ΕΙΠΕ

«Το να κάνουμε πολλά με λίγα, είναι ένα ωραίο σύνθημα, αλλά τα συνθήματα δε λύνουν προβλήματα. Οι πόροι τα λύνουν και η συνεργασία».

Χριστιάνα Καλογήρου, περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΜΑΡΤΙΟΣ 1965

Ένας κομμουνιστής στο βασιλικό αεροσκάφος!

Ολιγόωρη επίσκεψη του Βασιλέα Κωνσταντίνου στη Μυτιλήνη στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του ενταφιασμού της σορού του Εθνεγέρτη Ιγνατίου Ουγγροβλαχίας. Ο βασιλεύς συνοδευόταν από τον αυλάρχη Στ. Παπαθανασιάδου, τον υπασπιστή του και από τον υπουργό Εμπορίου, Νίκο Ζορμπά, και από τον υφυπουργό Γεωργίας, βουλευτή Λέσβου Νίκο Μαλλιάκα. Μετά την άφιξη του μετέβη στην Μητρόπολη Μυτιλήνης για τη σχετική τελετή, στη συνέχεια στη Νομαρχία Λέσβου για εθιμοτυπική γνωριμία με τους παράγοντες του νησιού και τέλος στο Κιόσκι όπου του παρατέθηκε επίσημο γεύμα. Στο γεύμα ενημερώθηκε ότι παρότι η σύζυγος του δημάρχου Μυτιλήνης ήταν ετοιμοθάνατη σε νοσοκομείο των Αθηνών, ο Απόστολος Αποστόλου παρέμεινε στη Μυτιλήνη λόγω της άφιξης του βασιλέα. Ο Κωνσταντίνος τού πρότεινε να τον πάρει μαζί του στην επιστροφή του στην Αθήνα, η πρόταση έγινε δεκτή και ο Αποστόλου έγινε ο μοναδικός Έλληνας κομμουνιστής που έχει ταξιδέψει με το βασιλικό αεροπλάνο! Η σύζυγος του δημάρχου πέθανε την επομένη ημέρα…

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση περιοχής «Ακλειδιού, Κουμκό, Σουράδα» στο καφενείο «Γοργόνα» (Εργατικές Κατοικίες Ακαδημίας) στις 6 μ.μ..

ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ

Εκδήλωση με το δημοσιογράφο Στρατή Αγγελή με τίτλο «Η κατάσταση στην Αφρική σήμερα και οι αιτίες της μετανάστευσης» στο θεατράκι του ΦΟΜ στις 7 μ.μ..

ΠΑΙΔΙ

Δωρεάν διαγνωστικές ειδικές αξιολογήσεις για παιδιά προσχολικής - σχολικής ηλικίας, από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λέσβου (Ζωοδόχου Πηγής 71) στη Μυτιλήνη.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Το Κόκκινο Σπουργίτι» στο «Cine Αρίων» στις 6:30 μ.μ. και στις 9:15 μ.μ..

- Η ταινία «Η μορφή του Νερού» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..

«ΑΣΤΕΓΟΙ»

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στη στέγη των «Αστέγων» (Θεοφράστου 24), από τις 2 μ.μ. έως τις 8 μ.μ..

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΑΙΔΙ

Δωρεάν διαγνωστικές ειδικές αξιολογήσεις για παιδιά προσχολικής - σχολικής ηλικίας, από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λέσβου (Ζωοδόχου Πηγής 71) στη Μυτιλήνη.

ΓΥΝΑΙΚΑ

Ο Σύλλογος Γυναικών Μανταμάδου, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, με εκδήλωση που διοργανώνει την Κυριακή στις 7 μ.μ., στο Πολύκεντρο στη Μηχανή τ’ Αγιού.

ΑΓΡΟΤΕΣ

Συλλαλητήριο - εκδήλωση για την επέτειο του Κιλελέρ στη Λουτρόπολη Θερμής στις 12 μ..

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Ο «Ορειάς» θα περπατήσει στην περιοχή Μεσότοπου, συνάντηση στο «My Market» στις 9 π.μ..

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση στην περιοχή «Βουναράκι, Πυργέλια, Υφαντήρια, Άνω Γήπεδο» στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο της Εκκλησίας Ζωοδόχου Πηγής Λαγκάδας στις 6 μ.μ..

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δεύτερη Ανάγνωση 8-3-18 Δεύτερη Ανάγνωση 13-3-18 »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top