Δεύτερη Ανάγνωση

07/11/2017 - 11:22

Κλειστή η ΔΟΥ την Πέμπτη μετά τις 10 π.μ.

 

Ετήσια Συνέλευση των Εφοριακών

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εφοριακών Ν. Λέσβου - Χίου, καλεί τα μέλη του, σύμφωνα με το καταστατικό, στην Ετήσια Γενική και Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 09/11/2017 και ώρα 11 το πρωί στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου - Π. Κουντουριώτη 71 Μυτιλήνη. Η Δ.Ο.Υ. Μυτιλήνης θα κλείσει στις 10:30 π.μ. και η συναλλαγή με το κοινό θα σταματήσει στις 10:00 π.μ.

I PHONE και ξερό ψωμί…

Και γιατί παρακαλώ να χαρίσει ο Αλέξης μια ελληνική σημαία στον εντεκάχρονο Αμίρ; Επειδή δεν του επέτρεψαν κάποιοι Ελληναράδες να παρελάσει μ’ αυτήν; Δεν του χάριζε καλύτερα το καινούργιο I phone να το χαρεί ο πιτσιρικάς και να τον θυμάται για όλη του τη ζωή; Διότι τι να την κάνει τη σημαία; Για να του δοθεί η ευκαιρία να παρελάσει πάλι μαζί της, πρέπει να έχει ρέντα στην κλήρωση. Κι αν έχει ρέντα, καλύτερα να παίξει κανά τζόκερ το παιδί, να πλουτίσει η οικογένειά του, να κάνει μια καλή ζωή στην… κόλαση του καπιταλισμού. Ειδικά τούτη την εβδομάδα που έχουμε και τζακ ποτ! Ή μήπως θα τη βάλει στη βεράντα του; Θα τον αφήσουν οι γνωστοί Ελληναράδες να τη βάλει ή θα βρει πάλι το μπελά του το παιδί;

Προφανώς ο μόνος κερδισμένος είναι ο Αλέξης, ο οποίος για μια ακόμα φορά έδειξε τι καλός άνθρωπος είναι. Και πόσο εμείς οι «διαπλεκόμενοι» τον αδικούμε. Διότι μπορεί το κράτος του οποίου ηγείται να αδυνατεί να εντοπίσει αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα στον εντεκάχρονο. Μπορεί η δίκη της Χρυσής Αυγής να συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά με… φιλόδοξο στόχο να τελειώσει σε 3-4 χρόνια! Μπορεί να ταλαιπωρούνται οι εντεκάχρονοι πρόσφυγες στα Κέντρα… Φιλοξενίας. Αλλά πάνω απ’ όλα ο Αλέξης είναι παιδί μάλαμα. Να δώσει σημαία στον Αμίρ! Κάνει τέτοια τα κάνει ο «κακός» Κυριάκος; Γι’ αυτό ξερό ψωμί, σημαία και Αλέξης!

Το νέο I Phone, για το οποίο στήνονται ουρές προκειμένου να… εκμαυλιστεί η νέα γενιά των Αμερικάνων και των Ρώσων, θα ήταν το καλύτερο δώρο για τον εντεκάχρονο Αμίρ. Θα ήταν άλλωστε και μια συμβολική κίνηση του Πρωθυπουργού μας, που θα σηματοδοτούσε την κόκκινη στροφή από την πάλη των τάξεων στην ανηφόρα των ελεύθερων αγορών. Άλλωστε αυτός δεν είναι και ο νέος στόχος της κυβέρνησης; Οι αγορές και μάλιστα γρήγορα γρήγορα, μη χάσουμε το καλό επιτόκιο. Και τι καλύτερο με σύμμαχο το νέο I phone, με το οποίο ανοίγονται οι ορίζοντες του ανθρώπου.

Βέβαια, στην Ελλάδα οι νέοι δεν στήνονται (ακόμα) στις ουρές για το νέο I Phone. Έχουν άλλου είδους… ανησυχίες. Ψάχνουν μια θέση στο «Survivor»! Βεβαίως, διότι εκεί στην ουρά συνωστίζονται ήδη πάνω από 65.000 περήφανοι συμπατριώτες μας, έχοντας υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση (μαζί με δύο φωτογραφίες τους για ευνόητους λόγους…)! I phone, λοιπόν, Αλέξη μου…

 

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1975

 

Το νέο απόκτημα της ΝΕΛ «Αρίων»

 

Καταφθάνει στο λιμάνι της Μυτιλήνης το νέο απόκτημα της ΝΕΛ, ο «Αρίων». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Δημοκράτη», «ο καπετάνιος θαλασσόλυκος Γιάννης Καλδής άρχισε τις μανούβρες για να πλευρίσει στην εσωτερική προβλήτα, εκεί κοντά στο Ηρώον των Ριμινιτών». Στο πλοίο, εκτός από τους 200 επιβάτες, επέβαιναν ο διευθυντής της ΝΕΛ Μιχάλης Πίτσιος μαζί με τους βουλευτές Παναγιώτη Αμπατζή και Νίκο Βιγέλλη. Μόλις ο «Αρίων» έδεσε, ανέβηκαν ο Λιμενάρχης Σκαρμέας, ο Υπολιμενάρχης Αρκούδης, ο Αντιπρόεδρος της ΝΕΛ Βακάλης, τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και οι πράκτορες Πίκουλος και Χαραλάμπους. Στη συνέχεια, τελέστηκε ο αγιασμός του πλοίου από τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης και κατόπιν μίλησε ο πρόεδρος της εταιρείας Λάζαρος Γεωργιάδης.

 

 

ΕΙΠΕ

«Θεωρώ ότι, όταν είσαι Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας, δεν είσαι δημόσιο. Λέω στους εργαζόμενους να κάνουν διάλειμμα, αλλά όταν δουλεύουν πρέπει να δίνουν ένα κομμάτι από την ψυχή τους, αλλιώς δεν γίνεται».

Κατερίνα Βόλτσιου, Πρόεδρος του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας Βορείου Αιγαίου («ΕΜΠΡΟΣ»)

 

 

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΤΡΙΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΓΟΡΑ

Το Επιμελητήριο Λέσβου και η Ένωση Φοροτεχνικών παρουσιάζουν τη Μελέτη των Επιπτώσεων από την Κατάργηση των Μειωμένων Συντελεστών Φ.Π.Α. στα Νησιά, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Ιωάννης Παυλακέλλης» στις 5 μ.μ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Εγκαίνια της έκθεσης με θέμα «…οι ήρωες πολεμάνε σαν Έλληνες», που διοργανώνει η 98 ΑΔΤΕ στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 7:30 μ.μ. Διάρκεια έκθεσης έως τις 12 Νοεμβρίου.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

«HOME SWEET HOME» («Σπίτι μου σπιτάκι μου») του VOLKAN ASLAN στη Δημοτική Πινακοθήκη Χαλίμ Μπέη.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

-Η ταινία «Εκδικητής» στο «Cine Αρίων».

-Η ταινία «Success story» στο «Cine Αρίων»

ΒΙΒΛΙΟ

Παρουσίαση του βιβλίου «ΑΘΗΝΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ. Από τη σοφία της αγοράς στην πολυμάθεια της βιβλιοθήκης» στο «Book & Art» στις 7 μ.μ.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Επέτειος της απελευθέρωσης του νησιού. Τοπική αργία και παρέλαση στην Προκυμαία Μυτιλήνης στις 12 μ.μ.

ΟΜΙΛΙΑ

Εορταστική εκδήλωση από τη Λέσχη Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος» με ομιλία του Αριστείδη Κυριαζή στις 7:00 μ.μ., με θέμα την απελευθέρωση της Λέσβου.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Ομιλία του αρχαιολόγου Παναγιώτη Πόλη με θέμα «Τα κουπιά τους δείχνουν το μέρος που κοιμούνται στ’ ακρογιάλι: πλόες στη λεσβιακή ιστορία», στο αμφιθέατρο του νέου κτηρίου του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης στις 8 μ.μ.

 

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Συλλαλητήριο διοργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο στην πλατεία Σαπφούς στις 7 μ.μ.

ΗΜΕΡΙΔΑ

Διεθνή διεπιστημονική συνάντηση «Διάλογοι της Λέσβου» με θέμα «Τεχνολογία και προσφυγική κρίση» διοργανώνουν ο Δήμος Λέσβου και το Πανεπιστήμιο του Agder (Νορβηγία) στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ

Διεθνή διεπιστημονική συνάντηση «Διάλογοι της Λέσβου» με θέμα «Τεχνολογία και προσφυγική κρίση» διοργανώνουν ο Δήμος Λέσβου και το Πανεπιστήμιο του Agder (Νορβηγία) στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey