FOLLOW US

Δεύτερη σελίδα

Δεύτερη Ανάγνωση

ΦΩΤΙΣΗ…

Βολίδα ο χρόνος. Με τους δικούς του ρυθμούς, αδυνατείς να τον αφομοιώσεις, να ζήσεις την κάθε στιγμή, τις μικροχαρές της ζωής, τις λύπες. Η μιζέρια πλέον ονομάζεται δίκαιη ανάπτυξη! Σε μια χώρα με... μεγάλους στόχους. Επίδομα, κοινωνικό μέρισμα, πεντάμηνο, κάρτα σίτισης… Σε μια χώρα που ο… Άγιος Δεσπότης Αμβρόσιος αποκαλεί τον Πολλάκη «Άνθρωπε του υποκόσμου» κι αυτός με τη γνωστή του ευγλωττία απαντάει «Είσαι φασισταριό». Σε μια χώρα που ακόμα ψάχνει τον Σώρρα. Σε μια χώρα που η σύζυγος του πρωθυπουργού σε πολυσέλιδη συνέντευξή της επιμένει. «Πήραμε την κυβέρνηση, δεν πήραμε την εξουσία»! Τι σημαίνει αυτό άραγε; Στα ολοκληρωτικά καθεστώτα το κόμμα τα παίρνει όλα. Στις Αστικές Κοινοβουλευτικές Δημοκρατίες… ατυχώς όμως υπάρχουν θεσμοί, κανόνες, κόμματα, αντιπολίτευση, εναλλαγή κομμάτων. Λεπτομέρειες…

Όλα δικά τους, το χρήμα όμως να έρχεται έτοιμο από τους απέξω, από τους «κακούς». Γιατί είναι καλές οι θεωρίες περί δίκαιης ανάπτυξης πλην όμως υπάρχει ένα… μικρό πρόβλημα. Πρέπει να παράγεις και πλούτο. Και σ’ αυτό έχουν αποτύχει παταγωδώς, όπως έχει δείξει η ιστορία με καθεστώτα που διαπνέονται από τέτοιες νοοτροπίες και λογικές. Σε μια χώρα που τα σχολεία θα «εκπαιδεύουν» τα παιδιά στην ιδέα των απαγορεύσεων. Με πρόσχημα ότι υπάρχουν και φτωχοί μαθητές, κόβονται οι μετακινήσεις στο εξωτερικό! Γιατί όχι να καθορίσουν και χιλιομετρικές αποστάσεις στις εκδρομές εντός Ελλάδας. Ανάλογα με τα εισοδήματα των γονέων. «Φέρε παιδί μου το Ε1 του πατέρα σου να σου πούμε πού θα πας εκδρομή»! Σήμερα τα σχολεία, αύριο τα Πανεπιστήμια, μεθαύριο ποιος ξέρει τι άλλο θα εμπνευστούν… Όλα τα στρέφουν στην ταξική διάσταση. Η απαγόρευση, το ΜΗ, μοτίβα μιας ισοπεδωτικής κοινωνίας με ολοκληρωτική νοοτροπία. Υπάρχει βέβαια και η λογική του Υφυπουργού Παιδείας ο οποίος με το εγνωσμένο κύρος, την ευρύτητα των γνώσεών του, βάζει τη δική του πινελιά στο ακανθώδες θέμα των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό: «Να πηγαίνουν άλλη ώρα στα «μπορντέλα» οι μαθητές»!

Τώρα βέβαια τι νοείται «μπορντέλο» στη σημερινή Ελλάδα είναι κάτι υπό συζήτηση. Αλλά είπαμε. «Έχουμε την κυβέρνηση, δεν έχουμε την εξουσία…». Εδώ που φτάσαμε δεν έχει πλέον νόημα ο διάλογος. Η κεντροαριστερά που πλειοψηφεί στην ελληνική κοινωνία δεν θα κληθεί στις εκλογές να επιλέξει κόμμα. Θα κληθεί να χαράξει τον ρου που θα ακολουθήσει η χώρα μας, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας. Ας ελπίσουμε μόνο τα Θεοφάνεια να τους δώσουν φώτιση…

 


Ο Γιώργος Παπαδάκης με την εκπομπή «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ» παραμένει στην κορυφή της τηλεθέασης, αποδεικνύοντας ότι είναι ο αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος της πρωινής ενημέρωσης. Ξεκίνησε το 1992, συνεχίζει και απτόητος, έστω και με λιγότερα μαλλιά…

 

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1962 

Γεγονότα

 

- Πραγματοποιείται στο γραφείο του Δικηγορικού Συλλόγου στα Δικαστήρια Μυτιλήνης η ανάρτηση 4 αείμνηστων νομικών μορφών. Του Νίκου Καμπά (1857-1932), Νίκου Ελευθεριάδη (1867-1943), Νεοκλή Καζάκη (1849-1936) και Μιχαήλ Κεπετζή(1865-1939).

- Ιδρύεται Κινηματογραφική Λέσχη με προβολές στον ΟΡΦΕΑ ταινιών «διαλεγμένων από το παγκόσμιο ρεπερτόριο με ουσιαστική καλλιτεχνική αξία». Πρώτη ταινία το «ΠΑΛΤΟ» του Αλμπέρτο Λαζουάντα. Προσωρινός Πρόεδρος της Λέσχης ο Κ. Κούμπας.

- Ανακοίνωση απογραφής 1961 ΜΥΤΙΛΗΝΗ πληθυσμός 25.758 έναντι 25.518 το 1951.

- Εγκαινιάζεται η κλινική του Φώτη Τακτικού επί της οδού Χ. Τρικούπη στη πλατεία Αλυσίδας.

 

 

ΕΙΠΕ

«Με την αδράνεια τόσων χρόνων φτάσαμε στο σημείο να αντιστοιχεί στην Ελλάδα η μεγαλύτερη χρήση πλαστικής σακούλας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με περίπου 400 σακούλες κατά κεφαλήν ανά έτος».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΚΑΣ, συντονιστής Βορείου Αιγαίου των «Οικολόγων Πράσινων»

 

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Ρίψη σταυρών στη θάλασσα. Εορτάζουν τα ονόματα Φωτεινή, Φανή, Φώτιος (Φώτης), Τριάδα, Ουρανία, Ιορδάνης, Ιορδάνα, Περιστέρης, Περιστέρα, Θεοφάνης, Θεοφανία και Θεοχάρης.

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑ

- Το Αναγνωστήριο Αγιάσου κόβει την πίτα του και κάνει τον απολογισμό δράσης του 2017 στην αίθουσα Βιβλιοθήκης του Αναγνωστηρίου Αγιάσου «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

- Στο Ακράσι, στο Πολιτιστικό κέντρο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΕΛΛΗΣ» μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας ο τοπικός σύλλογος θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία THE BACHELOR 2 στο Cine Αρίων στις 9:30 μ.μ.

- Η ταινία COCO στο Cine Αρίων στις 6:45 μ.μ.

- Η ταινία THE GREATEST SHOWMAN στο Cine Αρίων στις 9:15 μ.μ.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Ο ΟΡΕΙΑΣ θα περπατήσει στο «Θεοφράστειο» μονοπάτι, το οποίο ξεκινά από την Αγιάσο και καταλήγει στους Αγίους Αναργύρους, μέσω Ασώματου, συνάντηση στο «My Market» στις 10 π.μ.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξεκινά ηπροθεσμία υποβολής των αιτήσεων για 8 θέσεις για την Υπηρεσία Ασύλου Μυτιλήνης, πληροφορίες στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

ΑΓΟΡΑ

Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης (Ασκληπιού 34, Χρυσομαλλούσα) σχετικά με την πορεία τριών εποχικών και ενός θεματικού project, που είχε αποφασιστεί να υλοποιηθούν μεταξύ άλλων στην ανοιχτή διαβούλευση δημοτών και αποδήμων του καλοκαιριού στις 7 μ.μ.

 

ΤΡΙΤΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στη Βρίσα στο Δημοτικό Σχολείο στις 4 μ.μ.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Το καυτό και πάντα επίκαιρο ζήτημα του ασφαλιστικού και των συντάξεων θα αναλύσει ο εργατολόγος Γιώργος Ρωμανιάς στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 6 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δεύτερη Ανάγνωση Δεύτερη Ανάγνωση »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top