Δεύτερη Ανάγνωση

27/10/2017 - 11:26

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ

Βροντές ο καιρός, βροντές όμως και για το αγνώστου ταυτότητος, πορείας και ταχύτητας, όχημα της Κεντροαριστεράς. Που μάλλον θ’ αγριέψουν! Βροντές για πιο αριστερά, για λιγότερο αριστερά, αλλά και για λίγο δεξιότερα… Δηλαδή βροντές για όλα τα γούστα! Μπορείς όμως να μην πάρεις σαφή θέση για ένα δίλημμα το οποίο, καλώς ή κακώς, ήδη έχει τεθεί και θα είναι κυρίαρχο στην πορεία του νέου φορέα; Προφανώς όχι. Όσο κι αν το αποφεύγεις. «Με ποιόν θα πάμε;» Γιατί όσο και να ξορκίζεται το δίλημμα, αυτό υπάρχει και θα είναι το κυρίαρχο μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Ήδη ο …πολύς Ραγκούσης μέχρι και βιντεάκια έβγαλε με τα οποία κατηγορεί τους αντιπάλους ότι σχεδιάζουν συνεργασία με την ΝΔ. Δεν μας λέει όμως ο ίδιος τι φρονεί επί του διλήμματος. Πονηρός ο Κυκλαδίτης, περιμένει να του κάτσει. Στην Ελλάδα και στην Κεντροαριστερά άλλωστε όλα μπορούν να συμβούν. Πιστεύει κανείς ότι ο Ραγκούσης θα μείνει στο νέο άγνωστο κόμμα, όταν εκλεγεί κάποιος που ενδεχομένως θεωρεί, ο ίδιος βέβαια, ότι βρίσκεται πιο κοντά στις απόψεις της ΝΔ; Ευκαιρία να την κάνει! Στην πόρτα άλλωστε θα τον περιμένει ο παμπόνηρος Αλέξης. Μαζί προφανώς με άλλους. Τουλάχιστον όμως συμφώνησαν στα δύο ντιμπέιτς. Το πρώτο τούτη τη Δευτέρα, το δεύτερο που θα είναι το κυρίως …μενού, την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου. Και κάλπες στις 12 Νοεμβρίου. Ο χώρος της Κεντροαριστεράς που φιλοδοξούν να δημιουργήσουν προκειμένου να ανασυνταχθεί για να γίνει ο τρίτος πόλος και να πείσει ότι μπορεί να πάρει πίσω τους ψηφοφόρους που παραπλανήθηκαν από τον Τσίπρα και στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ, είναι σαφώς μια σοβαρή όσο και δύσκολη υπόθεση. Αν, λοιπόν, αυτοί οι 100, 200 ή 300 χιλιάδες που θα πάνε να ψηφίσουν, εκτιμούν ότι πρέπει να γυρίσει σελίδα το πολιτικό σύστημα και η χώρα, τότε ξέρουν κατ’ αρχάς σε ποιους θα ρίξουν μαύρο! Σε όλους εκείνους που θέλουν να το παίζουν ή τους έχει μείνει η αλαζονεία της εξουσίας αλλά δεν έχουν τα φόντα ούτε περίπτερο να διοικήσουν. Σαφώς και χρειάζεται άνεμος ανανέωσης στο χώρο αυτό. Όχι μόνο με νέα πρόσωπα που θα αντικαταστήσουν την παλαιοκομματίλα. Αλλά με ιδέες που θα υπηρετούν το καλό της χώρας. Άρα το ερώτημα που τίθεται είναι το τι θα θέλουν αυτοί που θα πάνε να ψηφίσουν. Να αναστήσουν ένα πεθαμένο ΠΑΣΟΚ ή να φτιάξουν κάτι καινούργιο με νέα υλικά; Η απάντηση αναμένεται με ενδιαφέρον…

 

 

Κυκλοφορίες εβδομαδιαίων περιοδικών

 

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Δημοτικές εκλογές

1978: Εκλέγονται: Δήμαρχος Μυτιλήνης ο Απ. Αποστόλου. Στον Δήμο Πολιχνίτου ο Κώστας Πελέκος, στον Δήμο Μήθυμνας ο Κώστας Δούκας, στον Δήμο Αγιάσου ο Παναγιώτης Κουτρής, στον Δήμο Πλωμαρίου ο Χρύσανθος Γαλέτσας και στον Δήμο Λ. Θερμής ο Βασίλης Βαγιάννης.

1982: Εκλέγονται: Δήμαρχος Μυτιλήνης ο Στρατής Πάλλης, δήμαρχος Αγιάσου ο Π. Κουτρής, δήμαρχος Πολιχνίτου ο Ε. Παλαιολόγος, δήμαρχος Μολύβου ο Κ. Δούκας, δήμαρχος Πλωμαρίου ο Χ. Γαλέτσας, δήμαρχος Θερμής η Β. Βαγιάνη, δήμαρχος Ερεσού ο Π. Καρακούσης.

1998: Εκλέγονται: Δήμαρχος Μυτιλήνης ο Νάσος Γιακαλής, Αγ. Παρασκευής ο Στ. Χατζηγιάννης, Καλλονής ο Άρης Ελευθερίου, Μανταμάδου ο Δημήτρης Καρατζιτζής, Μολύβου ο Δημήτρης Βατής και Γέρας ο Παύλος Βογιατζής.

 

 

 

ΕΙΠΕ

«Η διαφορά του φαρμάκου από το δηλητήριο, στην ίδια ουσία, είναι στη δόση του».

Βασίλης Λαμπούσης, γραμματέας Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου

 

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ

Επετειακή εκδήλωση από την 98 ΑΔΤΕ, στο «Ρουσέλλειο» Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 8 μ.μ..

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Ιστιοπλοϊκοί αγώνες σκαφών optimist & laser 4.7 - «Κουκλέλης Cup» στη 1 μ.μ..

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

«Home sweet home» («Σπίτι μου σπιτάκι μου») του Volkan Aslan στη Δημοτική Πινακοθήκη «Χαλίμ Μπέη».

ΙΣΤΟΡΙΑ

Έκθεση εντύπων: 19ος - 20ος αιώνα, συλλογή Παναγιώτη Σκορδά, στη Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ίμβρου 3, Μυτιλήνη.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Παγκόσμιος κίνδυνος: Geostorm» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ..

- Η ταινία «Μητέρα!» στο «Cine Αρίων» στις 9:15 μ.μ..

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ

Αργία λόγω εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Παρέλαση στην Προκυμαία Μυτιλήνης στις 12 μ.μ..

ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Η Ε.Ε.Ο.Π. και ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου διοργανώνουν στην Μυτιλήνη το σεμινάριο κατασκευής - συντήρησης ποδηλατικών μονοπατιών. Πληροφορίες στην σελίδα τους στο facebook.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Ιστιοπλοϊκοί αγώνες σκαφών optimist & laser 4.7 - «Κουκλέλης Cup» στη 1 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ/ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Κινηματογραφικές ταινίες επιλογής της θεατρικής ομάδας των «Αστέγων» με θέμα τη γυναικεία ταυτότητα, την έμφυλη βία και τις αναπαραστάσεις της μέσα στην ελληνική κοινωνία του 2017 και στη συνέχεια συζήτηση, στο θεατράκι τους, Θεοφράστου 24 στις 9 μ.μ..

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ

Τερματίζεται η περίοδος της θερινής ώρας, με τους δείκτες των ρολογιών να γυρνάνε μία ώρα πίσω και από τις 4 να δείχνουν 3.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Ιστιοπλοϊκοί αγώνες σκαφών optimist & laser 4.7 - «Κουκλέλης Cup» στις 11 π.μ..

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Γενική Συνέλευση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Λογαριασμός Αλληλοβοήθειας Επιχειρηματιών Λέσβου» (Λ.Α.Ε.Λ.) προκειμένου να εκλέξουν τριμελή Εφορευτική Επιτροπή για τη διενέργεια ακολούθως αρχαιρεσιών νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εποπτικού Συμβουλίου στα γραφεία του Επιμελητηρίου Λέσβου στις 7 μ.μ..

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Ο «Ορειάς» θα περπατήσει στην περιοχή των Μυστεγνών, συνάντηση στο «My Market» στις 9:30 π.μ..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey