FOLLOW US

Δεύτερη σελίδα

Δεύτερη Ανάγνωση

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΚΑ! ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;

Και γιατί να μην κλείσει το ΜΕΓΚΑ; Ελεύθερη, ανοικτή οικονομία έχουμε, επιχειρήσεις ανοίγουν, επιχειρήσεις κλείνουν. Επιχείρηση είναι το ΜΕΓΚΑ. Επιχείρηση που ανήκει στον κλάδο των μέσων ενημέρωσης. Που λειτουργεί ή που θα πρέπει να λειτουργεί με τους όρους και τα κριτήρια όλων των υπολοίπων κλάδων. Επιχειρηματίες λοιπόν την άνοιξαν, επιχειρηματίες την λειτούργησαν, επιχειρηματίες την διέλυσαν. Τώρα εάν το επιθυμούσε αυτό και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, για τους όποιους δικούς της λόγους, μικρή σημασία έχει. Εάν ήταν μια υγιής επιχείρηση, εάν την λειτουργούσαν σαν κανονική επιχείρηση οι επιχειρηματίες που είχαν «σκιστεί» να συμπράξουν στην τότε μακρινή και ομιχλώδη περίοδο 1989-1990. Τότε καμιά κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να το κλονίσει. Και το ΣΚΑΪ δεν γουστάρουν οι σημερινοί κυβερνητικοί, αλλά μπορούν να το κλείσουν; Το ότι είναι ένα μέσο ενημέρωσης σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει ιδιαίτερη μεταχείριση; Προφανώς όχι. Άλλωστε με τέτοιες λογικές φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Μα το ΜΕΓΚΑ είναι ιστορία. Ένα λόγος παραπάνω. Το κανάλι είναι μια μικρογραφία της ιστορία μας, αποτυπώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την πορεία της χώρας τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Όσοι έστησαν το ΜΕΓΚΑ δεν έστησαν μια επιχείρηση σαν αυτές που είχαν στήσει οι ίδιοι με μεγάλη επιτυχία. Ήθελαν απλώς να στήσουν ένα παρακλάδι τους, ένα μέσο που όπως φάνηκε όχι μόνο δεν έδειξαν ότι το αγαπάνε και το σέβονται, αλλά το λειτούργησαν ως μοχλό πίεσης άλλων συμφερόντων. Κρίμα δεν είναι οι εργαζόμενοι; Βεβαίως και είναι. Όπως είναι και κρίμα χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι που έχουν απολυθεί από τόσες άλλες χιλιάδες επιχειρήσεις που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Κι όσοι τώρα κλαίνε και οδύρονται για τα μέσα ενημέρωσης που κλείνουν ή που χαροπαλεύουν, για τους εργαζομένους τους, για τους δημοκρατικούς θεσμούς, ας σηκωθούν από τους καναπέδες τους. Να πάνε στο περίπτερο της γειτονιάς τους, ν’ αγοράσουν και καμιά εφημερίδα! Γιατί τζάμπα δημοκρατία δεν νοείται. Η δημοκρατία έχει ένα κόστος το οποίο δεν καλείται και δεν πρέπει να το επωμίζεται μόνο το κράτος. Ο πολίτης θα πρέπει να συμβάλλει στην πράξη καθημερινά. Κι επειδή επίσης ο έντυπος Τύπος πλήττεται επιπλέον από την τεχνολογική εξέλιξη, χρειάζεται ουσιαστική ενίσχυση. Ας μην χύνονται λοιπόν ανέξοδα δάκρυα για τα μέσα ενημέρωσης που κλείνουν όταν εμείς οι ίδιοι οι πολίτες αδιαφορούμε εκχωρώντας το δικαίωμα της επιλογής και της επιβίωσης των μέσων ενημέρωσης στο κράτος. Και στην όποια κυβέρνηση…

 


Η κυκλοφορία των αθηναϊκών εφημερίδων το Σάββατο 6 Ιανουαρίου. Προσέξτε την εκπληκτική άνοδο-ρεκόρ με πάνω από 8.000 φύλλα της Εφημερίδας των Συντακτών. Τι δημοσίευε αυτή την ημέρα; Την συνέντευξη της Μπέτυς Μπαζιάνα, συζύγου του Πρωθυπουργού. Αντίστοιχη περίπου πτώση εμφανίζεται στην ΕΣΠΡΕΣΣΟ και στη STAR PRESS

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΙΑΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1973 

Δημιουργείται η Αερολέσχη Μυτιλήνης

 

Μια ομάδα γνωστών Μυτιληνιών ιδρύει την Αερολέσχη Μυτιλήνης και το πρώτο Δ.Σ. αποτελούν οι: Αμπατζιδέλλης Δημήτρης, Ι. Σπύρου αερολιμενάρχης, Ν. Πέππας καθηγητής, Γ. Χαραλάμπους τουριστικός πράκτορας, Πλ. Σπυρόπουλος Προϊστάμενος Υπηρεσίας Προγραμματισμού, Ν. Ταπανλής οδοντίατρος και Β. Γούτος. Επίσης ιδρυτικά μέλη εμφανίζονται οι Π. Χατζηστεφανής, Γιάννης Γιαννέλλης, Στρατής Σουρλάγκας, Περ. Βοστάνης, Θ. Χωριατέλλης, Ι. Παρταλίδης, Μ. Αποστολέλλης, Π. Αργυρόπουλος, Κ. Βοστάνης κ.λπ.

Στην πρώτη συνεδρίασή τους, η οποία πραγματοποιείται στη Νομαρχία Λέσβου, συζητούν τον προγραμματισμό της χρονιάς θέτοντας σαν βασικό στόχο την αγορά ενός μικρού αεροπλάνου προκειμένου να εκπαιδεύονται αλλά και να ψυχαγωγούνται τα μέλη της Λέσχης. Για το λόγο αυτό αρχίζει έρευνα αγοράς ενώ εκπαιδευτής ορίζεται ο αερολιμενάρχης Ι. Σπύρου.

 

 

ΕΙΠΕ

«Δυστυχώς υπάρχουν ανάμεσά μας κάποιοι που θεωρούν τον καρκίνο κάτι σαν ντροπή».

ΝΕΛΛΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ, μέλος Συλλόγου Καρκινοπαθών Λέσβου

 

 

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΤΡΙΤΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Παρουσίαση ερευνητικών έργων για τη μείωση του πλημμυρικού και κατολισθητικού κινδύνου στη Λέσβο και τη Χίο στο Επιμελητήριο Λέσβου στις 10:30 π.μ.μ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στην οδό Φιλελλήνων στη Μυτιλήνη και συγκεκριμένα στο τμήμα αυτής, από τη συμβολή της με την οδό Αγίας Ειρήνης, έως τη συμβολή της με την οδό Βουρνάζων, για λόγους ασφαλείας, λόγω εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

ΒΙΒΛΙΟ

Παρουσίαση βιβλίου «Άγγελος Μπάκας-Άμοιρος Ακροβατίδης Δύο συγγραφείς Ένα πρόσωπο» στο βιβλιοπωλείο Book &Art στις 8 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «Παγιδευμένη Ψυχή» στο Cine Αρίων στις 7 μ.μ. και στις 9:30 μ.μ.

- Η ταινία «Όλα τα Λεφτά του Κόσμου» στο Cine Αριων στις 9:15 μ.μ.

- Η ταινία ΠΟΛΥΞΕΝΗ: ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ στο Cine Αρίων στις 7 μ.μ.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ενημερωτική εκδήλωση «Επιχειρούμε Έξω» και «Ενίσχυση της ίδρυσης νέων τουριστικών ΜμΕ» στο Επιμελητήριο Λέσβου στις 5:30 μ.μ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Η θεατρική Ομάδα ΦΟΜ παρουσιάζει το έργο "ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΤΖΟΥΛΙΑ " του Αύγουστου Στρίντμπεργκ σε σκηνοθεσία Ανδρέα Σεφτελή.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Κώστας Χατζής στο Κτήμα «Οινοφόρος» στις 10 μ.μ., είσοδος 12 ευρώ.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Η θεατρική Ομάδα ΦΟΜ παρουσιάζει το έργο "ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΤΖΟΥΛΙΑ" του Αύγουστου Στρίντμπεργκ σε σκηνοθεσία Ανδρέα Σεφτελή.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

Η θεατρική Ομάδα ΦΟΜ παρουσιάζει το έργο "ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΤΖΟΥΛΙΑ" του Αύγουστου Στρίντμπεργκ σε σκηνοθεσία Ανδρέα Σεφτελή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δεύτερη Ανάγνωση Δεύτερη Ανάγνωση »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top