Δεύτερη Ανάγνωση

01/11/2017 - 11:20

Η Κεντροαριστερά σε 100 δεύτερα!

Από τη μια ΣΚΑΪ «Ελλάδα έχεις ταλέντο». Από την άλλη στην ΕΡΤ «Ελλάδα έχεις ταλέντο» στην Κεντροαριστερά. Έπαθλο η αρχηγία με εννέα υποψηφίους να περιμένουν υπομονετικά για να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους…. Διότι εδώ είναι που πράγματι χρειάζεται ταλέντο. Και πολύ μάλιστα! Διότι πρέπει να ξέρεις να τραγουδάς κεντροαριστερά γαλίφικα τραγούδια, να μαγεύεις με χαμόγελο πότε τη δεξιά σου και πότε την αριστερά σου. Κι όλα αυτά χορεύοντας μεταξύ του χθες και του αύριο. Αν μάλιστα ξέρεις και από… σούζες μεταξύ προσώπων, κάποια εκ των οποίων παραμένουν σύμβολα ενός χώρου του οποίου η ταυτότητα προσδιορίζεται και επαναπροσδιορίζεται με την ταχύτητα των εξελίξεων, (πολιτικών, δικαστικών κ.λπ.), τόσο το καλύτερο. Και τέλος θα πρέπει να εξεταστείς στην... ταχύτητα διαμόρφωσης του νέου φορέα. Όλα αυτά σε εκατό δευτερόλεπτα! Δύσκολα ε;

Προφανώς όταν έχεις τον χρόνο να τρέχει αμείλικτα, το χρονόμετρο να κοκκινίζει αναζητώντας εναγωνίως την καλύτερη ατάκα για να ολοκληρώσεις. Εννέα υποψήφιοι παρακαλώ! Ο δέκατος που αποχώρησε διακριτικά, κατεδάφισε σενάριο τύπου Αγκάθα Κρίστι «Οι δέκα μικροί Κεντροαριστεροί»! Από τους συμμετέχοντες τι κενό ήρθαν να καλύψουν οι περισσότεροι στη φουκαριάρα Κεντροαριστερά; Γιατί έδωσαν μια χαμένη εκ των προτέρων μάχη και στην οποία δεν προσθέτουν τίποτα πλην ανούσιων σκέψεων και απόψεων. Όπου όμως και οι εννέα δεν μπόρεσαν να απαντήσουν πειστικά στους υπομονετικούς τηλεθεατές, στο βασικό ερώτημα. Γιατί να συμμετάσχουμε στον νέο Κεντροαριστερό φορέα; Ιδού η τραγικότητα του χώρου που σαφώς είναι απαραίτητος σε μια δημοκρατική κοινοβουλευτική δημοκρατία. Το τάιμινγκ αναβίωσής της έρχεται στην πιο άχαρη πολιτική στιγμή της. Διότι επικρέμεται δαμόκλειος σπάθη φέροντας το όνομα «Κυριάκος ή Αλέξης

Μοιραίως λοιπόν ο νέος χώρος καλείται να προσδιορίσει την ταυτότητά του με βάση όχι τόσο τα…. χούγια του νεοεκλεγέντος αρχηγού, αλλά κυρίως με τη χάραξη πολιτικών χιλιομετρικών αποστάσεων μεταξύ των δύο αντιμαχομένων πόλων Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Η δε διαμόρφωση και ανάπτυξη του νέου φορέα θα ισορροπεί επικίνδυνα κλυδωνιζόμενος σε σκοινί ισορροπίας, σε μια διαδρομή όπου και η παραμικρή στάση θα σε οδηγήσει στη δίνη του πολιτικού γκρεμού. Όλα όμως θα κριθούν από τη συμμετοχή του κόσμου…

ΝΤΙΜΠΕΪΤ

Την παράσταση όμως έκλεψαν οι δημοσιογράφοι της Περιφέρειας! Λακωνικοί, εύστοχοι, σοβαροί έδειξαν πολλοί ανώτεροι από γνωστές φίρμες της Αθήνας. Καλή και συμπαθητική παρά το τρακ η συντονίστρια Δώρα Αναγνωστοπούλου. Τα νούμερα τηλεθέασης δεν ήταν ικανοποιητικά και δεν είχε την ανάλογη ανταπόκριση σχεδόν σε κανένα ΜΜΕ!

 


«Άμα είναι να παραιτηθώ!» είπε ο Μουζάλας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ... και δεν παραιτήθηκε!

 

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1968

 

Καταργούνται οι φυλακές Μυτιλήνης

 

Καταργούνται οι φυλακές Μυτιλήνης οι οποίες είχαν ανεγερθεί τον Μάρτιο του 1939 σε οικόπεδο που είχαν παραχωρήσει τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Μυτιλήνης. Το έργο εκτελείται με δαπάνη του Ανδρέα Κατσακούλη για να αντικαταστήσουν τις άθλιες οθωμανικές φυλακές του κάστρου της πόλης. Τα σχέδια ανέγερσης έγιναν από τον Νομομηχανικό Λέσβου Αλέξανδρο Πανταζή. Εκεί εξορίστηκαν οι πρώτοι κομμουνιστές ήδη από το 1936 και τη δικτατορία του Μεταξά. Το μεταδεκεμβριανό κράτος χρησιμοποίησε τις φυλακές του νησιού, που βρίσκονταν στο ύψωμα της συνοικίας Λαγκαδά, για να φυλακίσει κομμουνιστές, δημοκράτες και αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Ο αριθμός των πολιτικών κρατούμενων άγγιξε τους 250 το 1948.

 

 

ΕΙΠΕ

«Ενώ θα έπρεπε να συζητάμε για θέματα ανάπτυξης και για το πώς θα κρατήσουμε ή θα φέρουμε πίσω τα παιδιά μας στη χώρα, είμαστε αναγκασμένοι να διεκδικούμε το κανονικά αυτονόητο, που δεν είναι άλλο από τον ΦΠΑ».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΥΡΣΙΝΙΑΣ, Πρόεδρος Επιμελητηρίου («ΕΜΠΡΟΣ»)

 

 

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Ανοικτή εκδήλωση για την παρουσίαση των σχεδίων ανάπτυξης και αναβάθμισης του Αεροδρομίου Μυτιλήνης στο Επιμελητήριο Λέσβου στις 4 μ.μ.

ΑΠΕΡΓΙΑ

Στάση εργασίας των Γιατρών του Νοσοκομείου Μυτιλήνη από 11π.μ.-3μ.μ.

ΑΓΟΡΑ

Ξεκινά το δεκαπενθήμερο των εκπτώσεων και λήγει την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017.

ΕΡΓΟΛΗΠΤΕΣ ΕΡΓΩΝ

Ενημερωτικό-εκπαιδευτικό σεμινάριο σχετικά με τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών διαγωνισμών στο ξενοδοχείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» από τις 10.30 π.μ. έως 13.30 μ.μ.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

- HOME SWEET HOME (Σπίτι μου σπιτάκι μου) του VOLKAN ASLAN στη Δημοτική Πινακοθήκη Χαλίμ Μπέη.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ: GEOSTORM στο Cine Αρίων στις 9:30 μ.μ.

- Η ταινία ΜΗΤΕΡΑ στο Cine Αρίων στις 9:15 μ.μ.

 

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΒΙΒΛΙΟ

Παρουσίαση του βιβλίου «Μετά Φόβου» στο Book & Art στις 8 μ.μ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Πηλοϊστορίες και Αγγειομπερδέματα» στο Μουσείο Μυτιλήνης στις 10 π.μ., πληροφορίες στις αρχαιολόγους κ.κ. Μυρσίνη Τακτικού και Μαρία Γιαννίκου, στα τηλέφωνα 22510-40223 και 22510-44913.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΝΟΕΜΡΙΟΥ

ΒΙΒΛΙΟ

- Παρουσίαση του βιβλίου «Δεκατρία Μπαλώματα» της Πηνελόπης Κουρτζή στο «Πανελλήνιο» στις 6:30 μ.μ.

- Παρουσίαση του βιβλίου «Οι Φύλακες των Αστεριών» στο Book & Art στις 7 μ.μ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Πηλοϊστορίες και Αγγειομπερδέματα» στο Μουσείο Μυτιλήνης στις 10 π.μ., πληροφορίες στις αρχαιολόγους κ.κ. Μυρσίνη Τακτικού και Μαρία Γιαννίκου, στα τηλέφωνα 22510-40223 και 22510-44913.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΡΟΤΑΡΥ

Σε Πανηγυρική Συνεστίαση θα εορτάσει τις Εθνικές Επετείους 28ης Οκτωβρίου και 8ης Νοεμβρίου με ομιλητή της βραδιάς τον ε.α. αντιναύαρχο ΠΝ Δημήτριο Παπαγιαννίδη με θέμα: «28 Οκτωβρίου 1940, ημέρα δόξας της Ελλάδας - 8 Νοεμβρίου 1912. Η συμβολή του Πολεμικού Ναυτικού στην απελευθέρωση της Λέσβου» στο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» στις 9 μ.μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey